Skúsenosti s lesníckym pletivom

Zdravím vás, aké máte skúsenosti s lesnickym pletivom (oka od spodu hore sa zväčšujú). Je to dostačujúce proti vniknutiu zvery na pozemok alebo radšej iné pletivo? Ďakujem za rady
Odpovedať
@mar1ek1 jelene, srnky to udrzi mimo, zajace sa prepchaju cez oka a diviaky sa v pohode spodom podhrabu aj potrhaju pletivo ak pojdu za zradlom. Nam potrhali aj klasicke zinkovane viazane pletivo aj napinaci drot, museli sme natiahnut ostnaty aj pri spodku pletiva a napinacie droty a pletivo prestrikovat roxormi zatlcenymi do riadnej hlbky a celkom na husto
Odpovedať
@zita19 @mar1ek1 všetko závisí od motivácie. ak majú za čím ísť, tak cez spletané pletivá prejdú bez problémov. len ľudia tomu neveria. darmo zákazníkom x-krát doblba vysvetľujeme, že tie oká nie sú fixné, ale pohyblivé, že sa dajú bez problémov roztiahnuť do šírky, lebo je to iba uzlové... pri klasickom detto, je iba splietané a zver nemá problém vytrhnúť jeden drôt a pletivo sa roztvorí. ale zas väčšina zveri, pokiaľ fakt nemá veľkú motiváciu, ide ľahšou cestou. napr. preskočí alebo ide na neoplotený pozemok. aj najlacnejšie a najslabšie pletivo zo zváraných v rolkách balených je lepšie ako uzlové či klasické. lebo je zvárané (a originál poplastované, ale to je už iná problematika).
Odpovedať
@worker_falcon motivácia bude asi dosť veľká keďže sa jedná o ovocný sad. Myslíte teda , že lepšie je zvarane pletivo s priemerom drôtu 2,2 alebo lesnícke uzlove pletivo s priemerom drôtu 2,2 - 3,10 (vodiace drôty)?
Odpovedať
@mar1ek1 ako vravím, aj zvárané s drôtom 2,1 je lepšie ako akékoľvek uzlové.
Odpovedať
@worker_falcon hmm.. zaujímavé, väčšinou na takýchto pozemkoch používajú tie lesnícke uzlove, preto som ho chcel pouzit aj ja.... a montáž? Stačí zvarane pletivo iba u klincami pribiť o drevený stĺp?
Odpovedať
@mar1ek1 hej, ľudia väčšinou hľadajú najlacnejšie riešenia. čo na tom, že im to vlastne nič nerieši. alebo iba na oko. pletivo sa vo všeobecnosti montuje trocha inak, ako popisuješ. ale hej, ak aj iba pribiješ klincami zvárané pletivo o stĺpy, tak bude o dve triedy lepšie ako rovnako pripevnené uzlové pletivo. aj keď je to barbarstvo. uzlové aj zvárané sa dá pekne došponovať, aby to aj vyzeralo a bolo pevné, nielen viselo...
Odpovedať
@worker_falcon tak čo som pozeral zvarane by ma vyšlo iba o 0,6€ za meter viac ako uzlove, pri tej istej výške..takže to až taký rozdiel nie je, potrebujem aby to malo aj nejaký účinok... Ale v čom je podľa teba lepšie zvarane ako uzlove? Jeleň keď chce preskočí hociaké, diviak sa podryje keď chce aj pod zvarane pokiaľ není spevnené od spodu kari sieťami,nie ? Srnky asi neprejdú ani cez lesnícke ani cez zvarane, či? Zajace cez zvarane asi nemajú šancu, cez lesnícke sa dokážu dostať.. Myslím že lesnícke pletivo kopíruje aj terén, zvarane tiež? Veľmi sa tomu nerozumiem, ak sa blbo pýtam tak sa ospravedlňujem. Ale potrebujem si zvážiť všetky + aj - . Díky
Odpovedať
výšku treba primeranú zveri, proti ktorej to chceš - teraz napr. staviame skoro 3m plot v zostave podhrabovky, zvárané pletivo 200 cm, ostnaté drôty ani neviem presne v koľkých radoch (asi 5-6). Mimochodom, jeleň je ťažký na skákanie do výšky, to skôr srnčia zver... diviaky - je to asi individuálne, závisí od konkrétnych zvykov konkrétnych diviakov. niekde sú umiernené a nejdú cez žiadny plot, inde ryjú a robia skazu na plote. v princípe by stačilo napr. zapustiť zvárané pletivo do zeme cca 20 cm a je to funkčné a relatívne lacné riešenie. proti zajacom pomôže napr. na zvárané pletivo prispinkovať hustejšie zajačie pletivo, kľudne s okom 25mm. dôležité je dať pletivo čo najnižšie nad zem, prípadne zapustiť do zeme. kopírovať terén vie aj zvárané. len ho treba pekne namontovať a našponovať. pokiaľ nie sú príliš časté striedania sklonov, tak je to v pohode.
Odpovedať
@worker_falcon tak potom v čom je zvarane lepšie? Zajačie pletivo môžem dať aj na uzlove, proti diviakom ho môžem spevniť kari sieťami.. a aby nepreskočila srncia zver, tak stačí použiť len dostatočnú výšku, je jedno či je zvarane alebo uzlove..
Odpovedať
@mar1ek1 skús si to ešte raz prečítať, čo som napísal. a predtým, ako niečo napíšeš, skús viac používať šedú hmotu. eliminuješ množstvo očividných nezmyslov. ako čo ti mám napísať??? veľmi jasne a zrozumiteľne som ti napísal rozdiely a výhody jednotlivých pletív (teda hlavne zvárané má výhody). a ty sa ma potom spýtaš, v čom je to zvárané lepšie. ak je to vtip, tak všetkého veľa škodí.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?