Podhrabova doska vs betonovy plot

ahojte, aby nam nepadala zem mimo pozemok smerom na pole, je tam skok mozno aj 30cm kvoli navazanej zemine,, tak sme sa rozhodli ze tam dame osadit betonove panely (tie co sa davaju medzi domu ako plot). sltpiky pojdu 50cm do zeme a nad zemou budu 50cm. cize by nam to malo udrzat zeminu na pozemku (cca 30cm) + je tam rezerva nejakych 20/25cm nad urovnou. teraz nam ale hovoria ze sa to da vyriesit aj podhrabovou doskou ku pletivovemu plotu, ktory tam planujeme dat. cenovo je to 5x lacnejsie tak teraz neviem ci som spravil dobre. predajca tvrdi ze to udrzi aj zem a urobi to rovnaku sluzbu ale nechce sa mi verit. vas nazor? udrzi 50cm podhrabova doska 30cm navozenej zeminy z jednej strany?
Odpovedať
@pekny ja mam do podhrabovky urobenu zamkovu dlazbu
Odpovedať
Jasne udrzi. Aj my mame tak podobne. Ked tam zem aj nahrnies, tak ona sa nebude dalej tlacit smerom von, zem bude len klesat(upadat)
Odpovedať
No nevadi, uz som mal objednane tie betonove platne .. aspon to bude pevnejsie, aj ked nasobne drahsie :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ahojte. Viete niekto poradiť kde by mohli mať na predaj alebo kto ich vyrába u nás, taketo betónové podhrabove dosky. Sú oveľa širšie ako klasické a kratšie, asi cca 1,5m. Odfotil som to pri MM. Keď ho stavali robili to tiež ten oporný múrik. V samotnom MM nemajú v ponuke takéto betónové dosky. Dik za info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?