Plotove tvarnice Semmelrock Rivago alebo Presbeton Simple block?

Prosim vas je tu niekto kto staval plot z tvarnic Semmelrock Rivago alebo Presbeton Simple block? Rozhodujeme sa medzi tymito dvoma plotovymi systemami. Rozmerovo, farebne aj cenovo vychadzaju skoro rovnako. Kym ale Semmelrock Rivago je hladka po stranach tak Simple block ma "kapsy" kde sa tvarnice spajaju. S cim sa bude lepsie robit s hladkymi tvarnicami alebo s tavrnicami s kapsou? Za kazdu skusenost / radu ci uz s kvalitou vyrobkou ako aj pracnostou budem vdacny. Dakujem.
Odpovedať
1
2
Zdravím, práve sa tiež rozhodujeme medzi týmito dvoma typmi tvárnic. Ako ste sa vy nakoniec rozhodli? Ako sa s nimi pracuje?
Odpovedať
@andomv Isiel som do Presbetonu Simple block - vizualne krajsie mi prisli a maju viac priznanu drazku. V pondelok nam maju prist a v utorok ich idem klast tak napisem ako sa nam s nimi robilo.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
@rmu dobrý deň prajem,nás to o chvíľku čaká..máme tiež semnerlock rivago.ako sa vám kládlo? Nejaké tipy,čomu sa vyvarovať?
Odpovedať
@ijaamajo My sme davali Presbeton Simple block cize neporadim ako sa kladu rivago. Drzim palce
Odpovedať
@rmu mozem sa spytat ako ste spokojny s plotom? uvazujeme tiez nad simple blockom,nemate nejake foto?a ak sa mozem spytat? kolko vas vysiel?
Odpovedať
@slnecnica2 dobre sa tym robilo ... foto nech sa paci ...
Odpovedať
@rmu super dakujem,ideme aj mi do tohto plotu,uz sme si ho dali nacenit.
Odpovedať
@slnecnica2 Aku farbu Simple blocku davate? My sme chceli prirodnu (sivu), ale ked sme v stavebninach uz isli objednat a videli sme, ze novo dovezene tvarnice uz nie su sive, ale mierne nazltnutej sivej farby, v poslednej chvili sme si tu objednavku rozmysleli. Vraj vyrobca zmenil dodavatela piesku. Teraz nevieme co dame, lebo k domu sa nam najviac hodi siva a Simple block ma najvyraznejsie zrezane hrany, co sa nam paci a nevyzera to ako obycajne DT.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@rmu Zdravim. Chcem sa spytat, ci ste davali medzi spodne DT tvarnice a horne plotove tvarnice hydroizolaciu. Dakujem.
Odpovedať
@smolkosk presbetón to má v tech. listoch od tvárnic, že ju doporučuje dať. Mám okrové a dal som.
Odpovedať
@rmu prečo ste nedávali stĺpové tvárnice kvôli velkosti? možno by bolo také pohľadnejšie tie stĺpové meniť v poradí celú / dve polovičky / celú moc to tam kričí aspoň mne, tá zvislá špára
Odpovedať
@maros11 Lebo su sirsie tie stlove a nepacilo sa nam to. Vyzeraju tie stlpiky mohutne potom. Takto je to jemnejsie. Mne ta ciara vobec nevadi a clovek po case to na plote vobec neregistruje. Ale niekomu to moze vadit avsak radsej mat dve polky na stlpiku ako stpik sirsi ako zbytok plotu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@smolkosk Daval som ale tekutu na baze cememntu.
Odpovedať
@maros11 Mne sa to prave na celom hotovom plote paci :) Nemyslim ze to bije do oci :) Ale kazdy podla vkusu.
Odpovedať
@rmu veď hej za to som sa pýtal, nekritizujem... Ja som dal aj stĺpové len to má m trošku inak čo sa týka terénu, ja mám veľké prevýšenie
Odpovedať
@maros11 OK len som vysvetlil ze mne sa original stlpikove zdali prilis mohutne , kedze sme chceli "jemny" plot. A nakolko sa inak ako z dvoch poliek nedalo tak proste som to poriesil takto. Samozrejme ak by tych tvarnic islo na seba viac uz by som to riesil klasickymi stlpikovymi sklz nosnost ale pri nizsom plote to nevadi a napchal som tam zeleza ze az :D
Odpovedať
@rmu Môžeš mi prosím poslať tvoj plot. Tiež máme dosť prevýšenie a zvažujeme simple block... dík
Odpovedať
@hanini ako myslis moj plot. Ak obrazok - postol som ho vyssie. Ak z coho je tak Simple block - vid foto vysie. Dalsie diely smerom dole su rovnako velke len som robil odskok o jednu tvarnicu nizsie
Odpovedať
@rmu Zaujímal ma ten celkový pohľad aby bolo vidieť tie odskoky. Ak dobre vidím tak už samotný základ si robil s odskokmi?
Odpovedať
Profilova fotka
@hanini áno, už samotný základ musíš zubovať podľa výšky tvárnice, pri Simple blocku je to 20 cm, ak chceš mať pekný plot, musíš pri každom zube jednu tvárnicu zapustiť, aby nebolo vidno ten odskok medzi základom a tvárnicou
Odpovedať
@hanini ano uz zaklad som robil odskoky ako pise lucker777 ... alebo das zaklad cely nizko a minies viac tvarnic ktore zahrnies zemou. Je to lahsie ale drahsie. Lebo trafit tu vysku bola zabavka nasledne maltou vyrovnavat prvy rad aby to pekne previazalo.
Odpovedať
@hanini takto to vyzera s tymi odskokmi. Este tam pride zem aby ten zaklad nebolo vidiet :)
Odpovedať
@rmu no čo ti poviem, už sa teším na tú babračku :-) Ja to ešte do toho mám okrem kopca aj v zákrute :-)
Odpovedať
@hanini moja rada - radsej obetovat par tych tvarnic ako robit x odskokov. Cize nejaky ten rad zahrabes zemou sice zbytocne ale .... Hlavne ta vyska zakladu je podstatna - ja by som na tej pravej strane dal zaklad nizsie o jeden rad. Len uz som zakladom nemohol ist nizsie cize radsej zaklad som enchal hlbsi ... ako nevadi dohodim zemou do sikma ale ... Z tych tvarnic sa dobre robi ale treba podkladat lebo proste nie su idealne ... cize plno kolikov bud narobit alebo kupit plastove ... Ako ja siom rano o 5 vstal polozil dva rady, zalial betonom isiel do roboty a vecer dalsie dva rady :D Viac radov nerobilo dobrotu naraz
Odpovedať
@rmu súhlas, asi radšej trošku viac zainvestovať aj keď spodné zostanú zasypané. Ešte otázka - čím si plnil tie zvárnice? Teda skôr aký piesok si dával? Bol mi odporúčaný riečny štrk aby časom tie tvárnice "nekvitli" resp. neboli na nich tie škaredé biele fľaky
Odpovedať
Profilova fotka
@hanini tie škaredé biele fľaky nie sú kvôli štrku, ktorým betónuješ, tie fľaky sa nazývajú výkvet a nachádzajú sa aj na neosadených tvárniciach, aj na zámkovej dlažbe. Laicky povedané je to cement, ktorý sa vo vodnom roztoku dostáva na povrch materiálu a reaguje so vzduchom. Preto tam vzniká biely fľak. Ten ti po pár rokoch zmizne, avšak, kto by chcel čakať zopár rokov. Existujú postreky proti výkvetu, avšak je to chémia, môže to poškodiť povrch tvárnice, preto je potrebné dobre zriediť prípravok.
Odpovedať
@hanini Plnil som betonom. Co sa tyka flakov je to rpesne ako pise @lucker777 ... A inak ver ze tak 2 mesiace po postaveni plotu ak sa aj nejaky flak vyskytne si to ani nevsimnes. Proste casom take detaily neriesis :)
Odpovedať
dík za odpovede páni, už mi je to jasné :-) ešte k izolácii - odizoloval si si základ od tvárnic Ipou alebo niečim podobným?
Odpovedať
@hanini IPU nieeee! Ak chces nejaku hydroizolaciu tak na cementovej baze,
Odpovedať
@rmu prečo nie IPU?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?