Plotové tvárnice, ktoré sa lepia - nezalievajú betónom

Zdravím Vás ... chystáme sa stavať plot z plotových tvárnic... Na nete sme našli toto: http://www.terrabella.sk/tvarnice/mur.... Sú to tvarovky, ktoré sa lepia maltou a nezalievajú sa betónom.. Myslíte, že týmto spôsobom bude plot dostatočne pevný? Lepia sa hore dnom a vnútri sú duté. Akým spôsobom je možné spraviť tam výstuž, aby boli previazané. Aj stĺpiky budú takto, keď budú "len" prilepené dostatočne pevné? na šírku majú 20cm Tiež sme zvažovali aj klasické DT-čka ( šírka 20cm), len k tomu navyše sieťka+lepidlo, farba, príp. omietka tak to možno bude v konečnom dôsledku asi cenovo na rovnako. Prípadne z čoho ste stavali Vy? Aké tvarovky ste použili na ploty? Farbu zvažujeme béžovú prípadne podobný odtieň. Ďakujem
Odpovedať
1
2
Citala si text k tomu? : Murovacie tvárnice sú tiež určené do betónových základov, pivníc, garáží, bazénov a všetkých stenových konštrukcii, ktoré sa vystužujú. Dutiny tvaroviek sa plnia betónom.
Odpovedať
@borderka preco nezvolis barierovy plot?
Odpovedať
@borderka ... sused postavil plot z Ytongu. Lacne rychle, padrada mohol som usetrit tak 500 E. :-/
Odpovedať
Profilova fotka
@borderka Tie tvárnice sú dostatočne pevné na stavbu nosných múrov .Pri plote je to bezpredmetné.
Odpovedať
Profilova fotka
@1palo1 ked ten plot par krat zmokne a zmrzne, mozno zmenis nazor :)
Odpovedať
@borderka to odkial mas, ze sa nezalievaju betonom?
Odpovedať
@majkoj ved snad nenechal ytong ako konecnu upravu :) to by bol fakt blazon :-D ale pri normalnom odizolovani zospodu od zakladu a zasietkovani + omietnuti by sa to malo spravat normalne ako mur domu. Alebo sa niekde mylim?
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon pri dome zo strechou to staci :), pri plote by som mal obavy.
Odpovedať
@borderka Ahoj. Základní pravidlo je naučit se číst. Číst všechno. Je tam psáno že se plní betonem, když je to staticky potřebné. Nicméně, nejsou vhodné na stavbu pilířů, protože nemají obě menší plochy rovné. Naopak jsou vhodné na dlouhé zídky. Jako povrchová úprava stačí je natřít fasádní barvou a vypadá to opravdu dobře. Pokud stačí přírodní zabarvení, tak to pouze pořádně vyspárovat.
Odpovedať
@majkoj jasne, zabudol som na striesku toho muru...
Odpovedať
@borderka Od plotu sa očakáva že bude pevný. Porobetón je slabý a voda+mráz ho rozrušia. Murovacie betónové tvárnice obsahujú trochu betónu na spojoch a tie môže voda + mráz rozrušiť. Šalovačky zaliate betónom, štiepané tvárnice s výstužou, alebo betón odlievaný do debnenia, sa bežne používajú, ktovie prečo. :-)
Odpovedať
@sysell ale ja nemyslím tie murovacie ale tie plotové. a tam je písané, že sa lepsia dnom hore a nezalievajú betonom... mne ide o to, že či to bude dostatočne pevné.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@filipe1 a to je aký? my chceme to oplotenie ako v predzahradke, teda prednú časť pozemku..
Odpovedať
@gashtaan no lebo sa lepia dnom hore.. to sú tie plotové tvárnice, nie tie murovacie ... oni majú aj murovacie ( to sú vlastne tie DT-čka aj plotové, ktoré sa nezalievajú betonom, ale lepsia sa dnom hore, teda horna časť je hladká..
Odpovedať
@praoteccech myslela som tieto http://www.terrabella.sk/betonove-plo... a tam je písané, že sa lepia a neplnia betonom... dala som zlý link.. ospravedlnujem sa..
Odpovedať
@radopp pardon.. dala som zlý link.. myslela som tieto plotovky: http://www.terrabella.sk/betonove-plo... z porobetonu určite nebudeme robiť plot. @antonmesaros @gashtaan
Odpovedať
@borderka aha tak ja so. Nevedel ze len predzahradku ja ze okolo pozemku. Do predu neviem ani co dame my :)
Odpovedať
@borderka Ahoj. Je to pořád dokola. tvárnice samotné se betonem neplní, ale musí se dělat skryté sloupky, které se armují a vylévají betonem. Otevři si galerii na Tvém odkazu a tam je to krásně vidět. ( obrázek č. 9,10 ).
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@sysell Ak si to precitas poriadne,tak je tam napisane "Murovacie tvárnice sú tiež určené do betónových základov, pivníc, garáží, bazénov a všetkých stenových konštrukcii, ktoré sa vystužujú. Dutiny tvaroviek sa plnia betónom. " , cize vtedy sa dutiny zalievaju.Pri pouziti na plot nie,preto sa kladu hore dnom.To je prave vyhoda oproti salovacim tvarniciam, uspora betonu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Čavte. Tiež riešim dilemu plotu. Máte niekto postavené z týchto tvárnic a viete dať relevantné info, ako to drží? Cena keď sa zráta, tak je asi najlepšia, keďže sa tak veľa nebetónuje a cena betónu pri väčších dĺžkach už nieje zanedbateľná + ocel ktorá sa do DT dáva. Tu je to o prútoch ktoré sú v skrytých stĺpoch. Preto, máte niekto osobnú skúsenosť?
Odpovedať
Profilova fotka
@velakusin nejdem robiť reklamu, avšak pracovali sme s jednými tvárnicami, ktoré Vám posielam v obrázkoch, výborne sa s tým robí, pokiaľ to nemá účel oporného systému .. pre viac info správa - pošlem kontakt (jedná sa o východné slovensko)
Odpovedať
Vyzera to dobre. Mozte napisat aj znacku? Ja som zapadne slovensko.
Odpovedať
Profilova fotka
@velakusin tak na východnom slovensku je to Humenné, firma Dapet http://www.dapet.sk/ a som trošku pogoogloval, tak v BA som našiel niečo také http://www.uspornatvarnica.sk/
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Mate niekto skusenosti,postrehy s uspornou tvarnicou ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
@lucker777 môžem sa opýtat?Skúsenosť kebyže to natriem bielou farbou?Dá sa?
Odpovedať
@vianocnydarcek Dá sa, bude to biele.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem. odporucate plot z tych tvarnic?
Odpovedať
@vianocnydarcek Záleží od toho, na ktorú stranu. V záhrade na oddelenie susedného pozemku by ešte ušli. Ale zo strany ulice nie. Radšej by som investoval do krajších plotových dielcov, ktoré netreba povrvchovo upravovať. To aj keď sa natrie, tak to nebude vyzerať elegantne. Omietnuť to je drahé, vyjde to rovnako, ako hotové štiepané plotové tvárnice. Však si len porovnaj ten plot hore na obrázkoch a tento plot: .
Odpovedať
Profilova fotka
@vianocnydarcek tak ako už spomínal chrobák7, ak to chceš omietať, to by som neradil .. my sme robili variantu najlacnejšieho betónového plného plota, ktorý funkciu určite splnil ak si želáš pekný plot, išiel by som určite do štiepaných tvárnic, je tam rozdiel možno 1-2 € rozdiel, ale máte to (dúfajme) na celý život.
Odpovedať
@lucker777 @chrobak7 ďakujem chlapci...No my máme dom nie priamo na uličke ale za dalsim domom..K domu máme súkromnú príjazd cestu ktorá je od ulice 30m... Ako keby sme mali dom u rodičov na záhrade...Čiže estetickost pre ,, ulicu,,netreba... Čo sa týka vnútra tak v záhrade bude nejaký strom a časť chcem obložiť dekorativnym kameňom...Že také pásy kde nebude zeleň...A tam kde bude zeleň ho chcem natrieť. .. skôr sa obávam či vydrží mrazy atď..Lebo dosť sa píše,že tie z debniacich tvárnice po čase sa ,,rozpadávajú,,:(
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?