Plot zo štiepaných tvárnic - špáry a škvrny od betónu

Mili stavbari. Mohla by som poprosit Vas nazor na prevedie odfotenych murov? Majstri nam povedali, ze takto je mur hotovy. My vsak protestujeme, fugy medzi tvarnicami su velike, bud cez ne presvita, alebo vidiet vytekajuci beton. Aj samotne tvarnice so od betonu. Da sa to nejako este ocistit a fugy niecim vyplnit aby to aj nejako esteticky vyzerolo? Tiez okolo skrin, co by ste poradili, aby nebolo vidiet tu skaredu penu? Vopred dakujem za nozor a rady.
Odpovedať
1
2
@veronci no to je teda pekna fuserina, beton mali vystriekat vodou kym este nezaschol na tvarniciach. (A slovo majster prosim pouzivajte uvazene, toto boli blbci) takto to urobili vcera u nas a boli to obycajni murari, 2ks
Odpovedať
Ježišu kriste. Za takuto robotu sa neplatí ! Bez pardonu.
Odpovedať
@veronci Tie medezre tam nemali byť. A betón treba hneď umyť, keď cement vytvrdne, už to nedostrániš. No nič, musíš sa zmieriť s tým, že nebudeš mať dokonalý plot. Tie najväčšie machule sa dajú odstrániť tak, že majzlíkom a kladivom "osštiepneš" z povrchu zašpinený kúsok. Odštiepnutie nebude vidno, lebo to je celé štiepané. Ja som tak prispôsoboval niektoré tvárnice, keď som osadzoval výplň a z tvárnice trčal veľký kus, ktorý bránil osadiť drevenú výplň. Vidno by bolo, keby si to čistila drôtenou kefou alebo karbobrúskou. Mne sa s tým murári vyhrali, robili to niekoľko týždňov, ale zarovnávali každú jednu tvárnicu.
Odpovedať
@veronci Ešte jedna fotka po osadení výplne. .
Odpovedať
:-(
Odpovedať
dalo bybsa to este nejako vysparovat?
Odpovedať
@veronci nezúfajte, reklamujte to a peniaze im nedajte pokým to nebude vyzerať ako má.
Odpovedať
Stavím sa že pri výbere majstrov rozhodovala práve cena 😁
Odpovedať
Profilova fotka
Chýba mi tam celkový pohľad. Mohli byť aj nepresné tvárnice. Dá sa to špárovať. Ale aj tak to nebude nič svetové. Cementové stekance sa dajú umyť Vap-kou a octom. Treba to najskôr vyskúšať na nejakom nenápadnom mieste. Ocot rozpúšťa cement. Ten pilier by som zbúral a urobil nanovo.
Odpovedať
@mikazibanejad no praveze nie. Murariv nam dohodil dodavatel. Plot 9m mur pkus 2 stlpy, stal 3500 Eur :-(
Odpovedať
@mesarosanton takto vyzera mur. Ten narozdiel od stlpika nie je az taka katastrofa, az na tu pur penu okolo skrin. Tvarnice vraj boli velmi nepresne :-( A cim sa to da vysparovat, lebo vraveli, ze vysparuju, ale uz im nedoverujem...
Odpovedať
@veronci hotova fuserina. Ja by som to cele zbural. Za 3500€ ste mohli mat krasny plot aj s kovanymi posuvnymi branami. Tie stekance sa daju opieskovat otryskavacou pistolou. Este mate jednu moznost tam nahodit fasadnu omietku 😀
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@veronci Ono to fakt vyzerá ,že tie tvárnice boli v katsrofálnej kvalite.Tie špáry jednoducho nikto nedopasuje ak je kus od kusa tvárnice rozdiel 1 cm tak ,ako je to vidieť na poslednej fotto .Stlpik neviem kto navrhol ale na rozmer tých tvárnic úplne zle.Ani sa nečudujem že to vyzerá tak ako to vyzerá. Špárovať sa to dá lepidlami na lepenie dlažieb. Ale aj to sa musí vedieť.
Odpovedať
@veronci Vyšpárovať by sa to dalo špárovačkou na tehlové obklady, napr. ja som používal Quickmix: http://www.quick-mix.sk/sk/fm Je veľa farebných odtieňov, treba nájsť takú, čo tam najviac pasne a nebude príliš kričať: http://www.quick-mix.sk/sk/simulatory.... Tu na obr. je špárovačka sivá. @miroslav33 Na to, aby to vyzeralo ako má, by to trebalo zbúrať a postaviť nanovo. Tu treba opraviť aspoň ako to pôjde, nech tie veľké medzere nevidno.
Odpovedať
@veronci Trochu veľa si naúčtovali, ale ak si už zaplatila, tak naspäť peniaze asi nedostaneš. Mne murovali plot výška 180 cm, pod tým 2 rady DT a pod tým cca 50 cm základ z betónu. Celková dĺžka bola cca 21 metrov (bez výplne - tú som si robil sám) a stálo to 2200 €.
Odpovedať
@chrobak7 hm, tu cenu uz nezmenim :-(.
Odpovedať
@chrobak7 dakujem. Ja uz by som.asi aby len tie velke fugy vysparovali na tom.stlpiku, nech to tak nekrici. Zburat? No neviem....
Odpovedať
@veronci Že im odkazyjem ze sú babráci a hlupáci. Narobili viac škody ako úžitku
Odpovedať
dobry den. otvaram opat tuto temu, kedze murik sa nam zatial nepodarilo ocistit. pieskovanie sa na tieto stiepane tvarnice vraj neodporuca, ocot nepomaha, majdlikom by sme asi narobil este viac neplechy. Prosim vedel by niekto poradit, kto uz ma skusenost s cistenim takychto cementovych stekancov a machul?
Odpovedať
@veronci Ti hovorím - teda píšem - zober ostrý majzlík a kladivo a otĺcť to. Na štiepanom plote takéto poškodenie nevidno. Inak ten betón a cementové škvrny neodstrániš.
Odpovedať
@chrobak7 tie stopy po majzliku budu vidno...
Odpovedať
@chrobak7 skusali sme ten majzlik a je to vidno :-(
Odpovedať
@veronci Tak asi máte nejak inak štiepaný. Ja som upravoval otvor pre malú bránku a nie je to vidno. Tam, kde sú tie pánty uchytené v murive.
Odpovedať
@veronci mne ked zalievali veniec naprskali na susedovu zamkovu dlazbu. na cistenie som volal firmu co mali nejaku profi masinu znacky Ka*cher a tym to napodiv pustilo skoro vsade...cistili to po cca 6mesiacoch
Odpovedať
@chrobak7 mame premac maclit..
Odpovedať
troška mimo temy, nechcem zakladať zbytočne novú- má niekto skúsenosť s týmito plotovkami ako nosné stĺpiky na altánku miesto dreva?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
zdravím, ja mám takisto problém s plotom zo štiepaných tvárníc, práca bola jednoznačne odfláknutá, medzery, stopy po betone pri skrinkách, tvárnice sú akokeby rôznych odtienov sivej, vôbec to nevyzerá pekne. Skúšali sme ich umyť a vystriekať vapkou, nepomohlo. Poprosím o radu, či je možné takýto plot obložiť trebárs marmolitom alebo nejakým obkladom? Alebo natrieť nejakou farbou, ktorá to prekryje? Naozaj sa na to nedá pozerať, nový dom, pekná fasáda a otrasný plot. Ďakujem všetkým za radu.
Odpovedať
@vierka1112 Štiepané tvárnice sa neobkladajú ani nemaľujú. Bude to vyzerať ešte horšie. Daj foto, ako je to teraz.
Odpovedať
@vierka1112 my sme to nakoniec cistili 20% octom riedenym vo vode cca 1:3 a dratenkou cistili, potom nasledne prudom vody ocistili.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@chrobak7 Dobrý deň, mohol by som sa prosím spýtať od akého výrobcu máte štiepané tvárnice? Veľmi sa mi páčia. Ďakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?