Plot z DT ako odvodnenie pozemku

Zdravim stavebnici. Dneska sme dohodli kupu pozemku pre vystavbu nasho RD, ale je tam taky mensi problemik s polohou pozemku vzhladom na povrchovu vodu. Situacia je nasledovna. Je to rozny pozemok umiestneny na krizovatke 2 ciest.Je vyvyseny oproti komunikaciam o cca 1,5m s tym ze na jednej strane je obcou vybudovana odvodnovacia rigola. Za pozemkom sa nachadza rola z ktorej pri vacsich dazdoch steka voda priamo na pozemok kedze ta rola je presne vyspadovana smerom k nemu. Moj plan je taky ze by som na hranici pozemku vybudoval deliaco mur z DT a z vonkajsej strany by som odkopal zaklad na nejakych 30cm a spravil tam lozko z makadamu a do toho drenaznu ruru nejakych 200mm , samozrejmostou je nopova folia k muru smerom pod to lozko z makadamu aby ten mur nezatekal. Myslite si ze taketo opatrenie bude dostacujuce na zachytenie povrchovej vody a jej usmernenie mimo pozemok. A ked to budem pustat do tej odvodnovacej rigoly potrebujem na to nejake povolenie od obce alebo netreba ? Dakujem za kazdu radu a postreh .
Odpovedať
@pierre83 Aké veľké pole je za tým pozemkom? Počítaj s tým, že pri prívalových daždoch pôjde väčšina vody po povrchu, vsakovacia schopnosť strojmi obrábaného poľa je čoraz menšia. (viď príspevok http://www.modrastrecha.sk/forum/voln... ) Múr z DT je dobrý nápad, tá drenážka len na menšie dažde - skôr by som tam položil betónové priekopové žľaby, ktoré pojmú aj tie prívalové dažde... Na odvod dažďovej vody myslím povolenie netreba...
Odpovedať
To pole je velke. Je to v podstate posledny pozemok v ramci intravilanu obce a potom su uz len role . Tak myslim na ten plot ze zaklad nejakych 100*500 samozrejme zelezo. Betonove priekopove zlaby pozriem na nete len sa bojim aby mi to zase nepredrazilo stavbu. Ked tam bude 200 drenazka a to makadamove lozko myslis ze to nebude stihat ?
Odpovedať
@pierre83 Ahoj. Přívalové deště stejně nestíhá odvádět nic. Pomůže akorát pořádná zábrana. Když tam uděláte ŽB stěnu a tu drenáž, tak nemůže být problém. Drenážní trubka ale musí být ve spádu a pozemek za zdí také ve spádu. Malá voda se vsákne a odteče drenážní trubkou a velká voda se zarazí o stěnu a také odteče. Akorát to bude po povrchu. Povolení asi nebude potřeba, Ten rigol tam je pro takové situace. ;-)
Odpovedať
@praoteccech @dedo758 Ok super. Ten mur nechame nadimenzovat aby nieco vydrzal a celkovo sa s tym vyhrame aby to vydrzalo a plnilo funkciu :) Dakujem za odpovede.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?