Plot (tvarnice verzus obklad)

Ahojte, poradte lacnejsiu variantu na plot: stiepane tvarnice verzus omietnuty plot z dtečiek+obklad umely kamen? Vopred dakujem za rady 👍
Odpovedať
Profilova fotka
Myslis ze cena je dobre kriterium ?? Chces si to stavat svojpomocou ci firma?? Co sa ti paci viac. Ja som daval DT plus sietka kleber a fasadna farba a vyplne z dreva keby tam nebol povodny zakladny murik idem do stiepanych tvarnic leno tompostavis a je hotove ziadne dorabky a technologicke prestavky
Odpovedať
@orlica76 robil som DTčka plus sieťka, kleber a obklad. Je to najdrahšia a najpracnejšia varianta. keby som nema základ z DT 20cm nad terénom, tak robim zo štiepaných tvárnic. Je to najrýchlejšie a najlacnejšie riešenie.
Odpovedať
@orlica76 zs 2 rocnik matematiky. Vidis cenu stiepanej, vidis cenu dt. Postavit ich stoji cca rovnako. Plus si prirataj cenu za obklad plus robota. Myslim ze jento jasne odporucam pouzivat rozum
Odpovedať
@sysell prosim Ta zdrz sa takychto poznamok a radsej nereaguj....o rady tochto typu nestojim.
Odpovedať
@orlica76 sysell to dobre napísal. Aj jedna aj druhá varianta potrebuje riadny betónový základ, aspoň 70 cm hlboký. Na to sa vymuruje plot buď z DT alebo zo štiepaných tvárnic. Tu je rozdiel v cene tvárnic - DT sú lacnejšie. Vymurovanie stojí rovnako - do oboch treba oceľovú výstuž, obe treba ručne zalievať betónom. U DT sa ti ešte cena navýši o sieťku, kleber a omietku. Či to bude viac, ako štiepané tvárnice nikto nevie, lebo štiepané tvárnice môžeš kúpiť aj za 4 EUR kus ale aj za 15 EUR kus. Riziko u omietnutého DT - omietka môže časom opadnúť, olúpiť sa. Ale nemusí, môže držať roky. Štiepané tvárnice majú finálny povrch. Mne robila firma plot (cca 23 m) zo štiepaných tvárnic, ktoré som si kúpil v MM. Tvárnice aj so strieškami stáli 2000 €, práca a ostatný materiál (vykopanie základov, betón, vymurovanie, výstuže) vyšli na 2200 €. Teda taký plot , ako vidíš na fotkách ťa vyjde na cca 4000 € (na fotkách sú striešky ešte nedokončené). A to som kupoval tie lacnejšie štiepané tvárnice.
Odpovedať
@orlica76 čo sa srdíš? dobre ti napísal. pýtaš sa na cenu, tak ti napísal postup, ako máš k tomu dôjsť. myslíš, že my vieme, aké drahé súčasti chceš použiť? máš univerzálny vzorec, do ktorého si dosaď svoje premenné. My vieme, že by si bola najradšej, keby sme ti teraz spracovali xyz variánt...
Odpovedať
@orlica76 a o co stojis? ze ti tu ma clovek vypisat 5 druhov stiepanych do tabulky potom dt a nasledne 30 drubiv kamena? Sak si pozrii ceny po com idu asi ozdobne a kolko stoji kamen co sa ti paci, to medokazes? Si leniva? Musis vidiet ze lepit kamen ke 2x take len material.
Odpovedať
@sysell Tak to som si až teraz všimol, že orlica chce na DTčkový plot nalepiť umelý kameň. Potom ani matematiku netreba. @orlica76 Cena práce na lepenie obkladu - či už tehlovičkového alebo umelého kameňa - je cca 35 €/m2 plus materiál. Takže plot by to bol síce pekný, ale by si sa nedoplatila. Alebo ak chceš plot z umelého kameňa, tak potom nepozeraj na cenu. Lacnejšie ťa vyjde zo štiepaných alebo plotových tvárnic.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@chrobak7 prosím Ťa chrobák, aký typ tvárnice to máš na plote vpredu? Myslím typ plus názov farby. Veľmi sa mi ten tvoj plôtik páči, niečo takéto by sme chceli konča záhrady. Dikes. A teda MM je Merkury market, hej? Dobre tomu rozumiem?
Odpovedať
@jabadaba pozri v mojej téme, dal tam aj fotky z Merkury Marketu http://www.modrastrecha.sk/forum/plot...
Odpovedať
@jabadaba Áno, je to Merkury Market. Plot, teda tvárnice sa volajú Gorc De Lux , farba je Piryt a sú od výrobcu Joniec.
Odpovedať
@chrobak7 veľká vďaka!
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atak77 dikes aj Tebe, idem mrknúť. Vyzerá to dobre, farbu sme chceli presne takúto a cena je veľmi priaznivá. Sa normálne vytešujem ako blcha, že tu nevykrvácame finančne ešte aj na plote.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
@chrobak7 máte to super.obklad na dome máte akú,prosím?
Odpovedať
@smilegirl311 Firma Keradekor - https://www.keradekor.sk/rustikalny-t... farba - rustikálny obklad 123
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?