Plot nad žumpou

Chcela by som poprosiť o radu. Potrebujeme postaviť plot(bud len kovový, alebo s múrikom), ale pod plotom je prefabrikovaná žumpa cca v hĺbke 45-50 cm. Jeden stĺpik by musel nutne ísť ponad túto žumpu(prefabrikovaná). Problém je, ako to urobiť ak chceme ísť do nezamrzajucej hĺbky. Existujú nejaké samonosné stlpy, prípadne čo by ste odporúčali, ako to urobiť? Tá ohrada je do "L" a úráve tá kratšia cast ide ponad žumpu (cca 3,5 m sú to + v tej časti budee aj bránička cca 80 cm široká, práve stĺpik tej bráničky by bol bad žumpou.
Odpovedať
to ako projektovali ,a rormýšľali :-( astlp plota čo riešiš nezamrzanie
Odpovedať
vraj mantak si ozaj mantak. Pod stĺpom predsa misí byť betó, do nezamr. hĺbky. Nepýtam sa na názor na projektovanie, to asi inak nešlo ak je to urobené takto. Pýtala som sa niečov iné, preto poprosím o názory k veci a mantáci nech sú ticho.
Odpovedať
Profilova fotka
@kam72 nezamrzajuca hlbka v tomto pripade sa nemusí brať do úvahy, pretože žumpu ti nenadvihne, tá je hlbšie, takže urob betónové lôžko až na žumpu a osaď stlpik
Odpovedať
@topvideo dakujem
Odpovedať
@kam72 ty radšej nikoho neurážaj... vaša fixná idea sa nezakladá v nezámrznej hĺbke... Samotné plotové stĺpiky nie je dôvod dávať až tak hlboko. Kľudne ho zabetónujte na žumpu, (prípadne chyťte kotvami priamo do, ak si trúfate). A mimochodom, ako píše mr. @topvideo, žumpa je v nez. hĺbke (a že poriadne), tak čo ešte chceš? Nerozumieme základné veci? Neviem, kto je tu manták. Mimochodom, to máte žumpu na samom okraji pozemku, či dokonca časťou aj mimo Vášho pozemku? Tým by som sa veľmi nechválil.
Odpovedať
N :-) @worker_falcon nikoho neurážam, vy viete citat? Dotyčný pán, ktorý mi odpovedá si sám dal nick : mantak
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?