Plot na mieste stareho-ohlasenie drobnej stavby?

Kupili sme pozemok, na ktorom staviame dom. Chceme postavit aj novy plot, ktory bude na mieste stareho plota. Potrebujeme ohlasenie drobnej stavby, ked to je vlastne nieco ako rekonstrukcia? Susedny pozemok je obce, nerada by som, aby nam nejaky dedo riesil, ze stavame na obecnom a podobne kedze je to v strede obce.
Odpovedať
chod na obecny urad, teda bude tam stavebny a spytaj sa blbe ohlasenie stoji 10eur, nejaky problem s tym? sama pises, ze nerada by si bola keby to niekto riesil, tak to ohlas a mas pokoj 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznacne ohlasit a hlavne geodetom vymerat a prizvat vlastnikov susednych pozemkov.
Odpovedať
@atak77 No lebo sa mi nechce cakat 30 dni na odpoved.Uz sa chceme stahovat a chcem tam mat aj plot,nakolko mam male dieta.
Odpovedať
@danii2 predpokladám, že nové oplotenie bude mať iné stavebnotechnické vyhotovenie a zmení sa aj jeho vzhľad, preto je viacmenej isté, že je potrebné ohlásenie na nové oplotenie aj keď bude umiestnené v pôvodnom mieste. Podľa § 55 písm. b) stav. zákona ohlásenie stavebnému úradu postačuje "pri drobných stavbách, ktoré plnia doplnkovú funkciu k hlavnej stavbe a ktoré nemôžu podstatne ovplyvniť životné prostredie". Stavebný úrad Vám oznámi, že nemá námietky a po doručení ozn. môžete robiť. Predídete tak možným problémom a budete mať pokoj od spoluobčanov. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@danii2 Napísala si to tak... eufemisticky... fiškálsky... :-) "...novy plot, ktory bude na mieste stareho plota..." 8-) A čo tak trochu reálnejší - menej tajomný - popis...? Napr.: Pôvodný z porušeného hrdzavého pletiva chceme nahradiť novým Z PLETIVA....(?) Alebo: Pôvodný z porušeného hrdzavého pletiva chceme nahradiť novým Z PLNÉHO BETÓNU...(?)
Odpovedať
Profilova fotka
Úrad môže vydať vyjadrenie aj skôr ako di 30 dní. 30 dní je max doba. Ak sa nechce čakať na vyjadrenie 30 dní, možno sa bude dat dohodnúť. Navyše k ohlaseniu je nutný nákres a slovný opis, čo sa bude robiť. Ak by ste menili len hrdzave pletivo za nové, tak by nebolo treba nič ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?