Plot na kamennom základe

Dobry den. Mal som na pozemku stary dom kde jedna stena tvorila sucasne aj hranicu pozemku. Po zburani domu mi v zemi ostal kamenny zaklad,ktory je vytrhany cca 20 cm pod uroven terenu,vsetky uvolnene kamene su prec,takze v zemi ostal pevny zaklad s hlbkou cca 80cm. Chcel by som teraz na tento zaklad postavit plot tak, ze by som zaklad obkopal, z vrchnej casti kamene poriadne ocistil, z kazdej strany zasaloval a zalial cca 20cm betonu aby vznikla rovina.Na to potom chcem murovat plot cca 1,5m vysoky, 15m dlhy. Nie som si vsak isty ci to bude stabilne, ci bude takto naliaty beton dobre drzat na tych kamenoch. Mate niekto podobnu skusenost?dakujem za kazdu radu. Podotykam,ze zaklad nemozem vytrhat zo zeme cely,nakolko tesne vedla neho su tahane siete.
Odpovedať
@tomek108 Bolo by dobre upresniť, či ten základ je urobený z čistého kameňa, alebo kameň je zaliaty v betóne a z čoho bude postavená nadzemná časť plotu.
Odpovedať
@viktor811 je to z cisteho kamena. Je to niecim pozliepane,asi nejakou maltou,neviem ako sa to robilo v 60tych rokoch,je to proste kamen na kameni. Plot chcem murovany z DT tvarnic.
Odpovedať
@tomek108 V tom prípade, by som základ na krajoch a každé cca 3 m rozobral do hĺbky tak 50 cm a tam by som vybudoval z DT stĺpiky 40x40cm, ktoré by som vystužil v rohoch roxorom fi 10 mm. Medzi stĺpikmi, na stávajúcom základe, by som to vymuroval z DT 20 cm, ktoré by som previazal horizontálne roxorom aspoň každý druhý rad. Na pevnosť do tých 150 cm sa môžeš spoľahnúť aj bez prepočtov statika.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?