Plot a strecha domu

Suseda si postavila rekreačný dom tesne pri našom pozemku a to tak,že strecha jej domu je na úrovni nášho pozemku,kde budeme mať plot vôbec to nemala v projekte. Chcem sa opýtať neexistuje nejaký zákon na to, ako ďaleko má byť strecha domu od susedovho pozemku? Pretože my tam budeme robiť plot a odpratávať jej sneh zo strechy.
Odpovedať
pri vydavani stavebneho povolenia sa vacsinou na situaciu osadenia skresli obrys objektu a tiez presah strechy...to si mala pani pri vydavani stavebneho vsimnut a upozornit...ak to este nemaju skolaudovane tak chodte na stavebny urad a podajte namietku...aby sa nedostatok odstranil...
Odpovedať
A vy ako susedia ste neboli vyzvani sa vyjadrit k stavebnemu povoleniu? Bez vasho suhlasu predsa nemohli stavat na hranici pozemku,musia dodrzat zakonom stanovene rozostupy. Ak to nedodrzali,stavali protozakonne a mozno na cierno. Pri stavbach v blizkosti susediaceho pozemku su majitelia povinny davat na strechu lapace snehu,aby padajuci sneh nesposoboval inym skodu. Asi ta neminie navsteva stavebneho uradu...a pekne na papieri spis a odovzdaj navrh na presetrenie a navrhy na napravu.
Odpovedať
Strašne rýchlo sa postavil ten krov a prístrešok, kým sme boli v práci. Nieje to žiaden maličký domček. Ano boli ale vtedy nemala v tom projekte prístrešok ,ktorý sa napája od strechy až na náš plot. Na stavebnom úrade sme kôli tomu už boli a poradila nám spísať námietku.
Odpovedať
@aflou no,ked im to trvalo par hodin postavit,tak nech si to skusia tak rychlo rozobrat ;-) Ziadaj o odstranenenie a posunutie tej rychlostavby. Susedia konali voci vam podvodne a neferovo,ked vam ukazali iba projekt bez pristresku,ktory vam moze sposobovat skody a narychlo postavili pristresok,pokym ste neboli doma. Takze neber ohlad a bran si svoje aj ty.
Odpovedať
Rekreacny dom je v tvojom jazyku altanok? Pripadne pristresok? To len pre upresnenie. Niekto by si predstavoval pod tym kadeco ine...
Odpovedať
Tá jej stavba rekreačný domček je vyšší od nášho domu má poschodie a strechu a ten prístrešok, ktorý pokračuje až k nám má mať funkciu prístrešok pre auto. majki555 to je tak ona vidí len seba. Ale na stavebný úrad pôjdeme.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?