Pletivový plot-beton sa oddeluje od zeminy

Dobrý ,potrebujem poradit ,pred mesiacom mi robili plot a teraz som si všimla ,že beton puka a miestami sa mrvi.Vieme mi poradit čo mam robit?Kde sa stala chyba...
Odpovedať
Chýba je v kvalite prác a kvalite betónu. Zrejme jamy boli robené tenkým zemným vrtakom, pričom pri zalievani boli preplnené a kraje sa lámu. Ak sa nebude reklamovať, treba okraje obiť a zasypať zeminou.
Odpovedať
@viktor811 dakujem ,takže to možem reklamovat kedze je to zle urobene
Odpovedať
Profilova fotka
@nicka777 o tom silne pochybujem, ak máte v zmluve, že budú betón ošetrovať 28 dní od ukončenia prác, tak uspejete, ak nie, tak sa ani nepokúšajteo to. Prečo? Pozrite si tú spálenú zem, nevidela vodu mesiac. A bez vody betón nevyzreje, tu sa musel ešte deliť so zeminou. Nevyhral.
Odpovedať
@nicka777 hm no robota teda nic moc a navyse podla mna takto sa poriadne ploty nerobia. ak to ma byt poriadny plot tak by mal mat zaklad alebo aspon podhrabove dosky.
Odpovedať
@andyno Ja by som sa opytala, aj ked je to od temy, kolko vyjde takyto plot s podhrabovymi doskami, ci uz na meter alebo nejaku inu jednotku aka je cena? Vdaka
Odpovedať
@nicka777 podľa mňa áno, také hrubé kamenivo je v betóne neprípustné. Treba sa tiež zamerať na dohodnutú (bežne akceptovanu) hĺbku a priemer jám.
Odpovedať
Profilova fotka
@nicka777 no ked tam vidim tu zelenu tieniacu plachtu tak sa skor bojim ze ten plot po vacsich vetroch "lahne". Mate to ako provizorny plot?
Odpovedať
@richard71 ano je to provizorny plot
Odpovedať
@nicka777 @viktor811 čo by ste chceli reklamovať? betón drží, v tom nie je problém. že sa na krajoch odlupuje, resp. že bol rozliaty na väčšej šírke ako je pätka, je kozmetický problém. ale ten bol zjavný už na začiatku a chlapci si to mohli na základe požiadavky klienta upratať. užívaniu to nijak nebráni ani nemá vplyv na kvalitu plotu. Medzi nami, áno, je to odfláknuté, ale skôr opticky či esteticky. Nuž ale keď je to iba dočasný plot... druhý problém je, že sa hýbe podložie, minimálne sadá. nebolo moc rozumné, stavať niečo na takomto "podloží". ale budiž. za podložie ale nemôže zhotoviteľ, či?
Odpovedať
@andyno načo je pod pletivovy plot základ? "Poriadny " plot je podľa každého niečo ine
Odpovedať
@tominohorvath ide asi o vizuálny efekt. bez múrika či podhrabových dosiek ten plot z 10m ani nevidieť. To vidieť aj na vyššie umiestnenej fotke. Vidieť jedine dosky. Samozrejme, podhrabové dosky navýšia cenu plota o cca polovicu, múrik niekoľkonásobne - pokiaľ sa robí základ tak, ako treba, do nezámrznej hĺbky. čo je pre mnohých ľudí neznámy pojem a často ignorovaný.
Odpovedať
@nicka777 Ten plot s plachtou , aj ked je ciastočne vzduchupriepustná je ako vetrolam. Raz fúka vietor z jednej strany nahýna plot v smere vetra druhý raz z opačnej aj plot nahýna opačne. Takto ho pomaly zo zeme vykýva. Vidno zdvihnutie trochu nad terén. Ked nie je žiadúce vidieť cez plot dať plný pevný s poriadnými základmi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ďakujem za reakcie,dnes mi to firma opravila 😃
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@andyno môžem sa opýtať kto Vám robil plot? Ďakujem
Odpovedať
@jojo161 ta foto nie je moja :) dal som ju len ilustracne. ja som si plot robil sam, nie je to ziadna veda, namiesto podhrabovych dosiek mam normalny betonovy murik v ktorom mam zapustene aj stlpy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?