Oporny mur z pneumatik

Videl ale staval uz niekto nieco podobne potrebujem spevnit tento svah co najlacnejsiu alternativu svahove tvarnice by som potreboval asi 200 ks a to uz je dost myslite ze z pouzitych pneu by to slo napriklad polku kazdej pneu zaliat betonom a potom zasypat zemou?
Odpovedať
Použité pneu je odpad, z toho by som nechcel stavať. Maximálne z nich nejaký kvetináč spraviť, niečo čo sa dá ľahko vyhodiť.
Odpovedať
Profilova fotka
pneu. no neviem, je to guma, skodlive zeleznicne podvaly napriklad, niekde zohnat za minimalnu cenu
Odpovedať
Profilova fotka
Vyzera to tak, ze vysku to ma miimalne 150cm. Tam by som oporny svah robila po porade so statikom. My sme nieco riesili na zahrade vo svahu, ale bez statika. Ak to ma viac ako 1m, mal by tam ist zaklad do nezamrzajucej hlbky. Ak to ma vysku menej ako 1m, staci strkove lozko 40cm. Ak tam v zime zamrzne voda, pneumatiky potrha a cele sa to moze zrutit. Ked uz, tak to vyplnat strkom a dosypat zeminou, aby voda v pneu nestala
Odpovedať
Profilova fotka
@stateopera podľa mňa v pohode. Veď z nich stavajú domy.
Odpovedať
@clean tak tak.. zeleznicne podvaly su urcite lepsi napad ako nejake opotrebovane pneu predsa len je to guma a casom tozvie co to urobi..
Odpovedať
Profilova fotka
Úplne v pohode na FB sú stavby a veci povyrábané zo starých pneumatik.Len neviem či to pomôže ,ten svah utrhnutý , je v pohybe, sú na ňom veľké trhliny .Určite (ak je to možné) by som sa snažil ten svah sanovať stromami s hlbokými koreňmi.
Odpovedať
@antonmesaros takto to je odbagrovane uz dva roky a vobec sa to nehybe
Odpovedať
@gresomajo http://www.kosicednes.sk/nevyuzivajte...
Odpovedať
Profilova fotka
Niekedy stačí poriadna zima a voda.
Odpovedať
Profilova fotka
@stateopera daj z gabionov 50 široké udržia 2m výšku a stačí stĺpik ako spevnenie
Odpovedať
Profilova fotka
Z pneumatik stavali experimentalne domy, sebestačné s vlastnou klimatizáciou :) Do pneumatík nepoužili betón ale nabíjali do nich zem. Následne ich omietli a mali krásne eko-recyclo-múriská. Jediné čo by som asi mal proti takémuto riešeniu je možno estetický nesúlad. Každopádne skúsenosť s takýmto niečim asi má málokto.. Ja by som šiel do múru asi..klasické debnenie..základ..a je to naveky.
Odpovedať
Profilova fotka
@stateopera Hľadaj to v o fotoblogu, niekto to ukazoval - cca do 5 dní dozadu. Bolo to celkom fajn (asi Francúzsko).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stateopera Min. raz to už tu bolo. http://www.modrastrecha.sk/.../stare-...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Dobry den, chcem.sa.opytat robili ste ten oporny mur stych pneumatik?'my.to mame v plane.rpbot.uz sme.aj.zacali a nasi paradny susedia sa rozhodli ze idu volat zivotne.prostredie.ci koho koli tomu.
Odpovedať
Nie nerobil asi by my to neudrzalo ten svah keby nieco
Odpovedať
@mypa susedom sa nečudujem. Pneumatiky sú odpad, s ktorým treba špeciálne narábať. Ideálne by bolo nabiť do nich nejaký eternit a bolo by...
Odpovedať
postavte si z toho a ja Vám poskytnem zo 100 pneumatík zadarmo :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?