Oplotenie stavby

Za kym mam ist prosim ak chcem aby si sused ohradil stavbu? Stavia dom na liici kde byva vela deti, Ma na nej niekolko jam ktore su dost nebezpecne. Uz som ho na to upozornila ale asi mu to je jedno. Nema zatial deti a teda nechape nase obavi. Nechcem sa s nim hadat kedze bude byvat v susedstve ale bezpecnost deti je u mna na prvom mieste.
Odpovedať
@presovcanka34 zeby si skusila poucit tie svoje deti, ze na cudzi pozemok sa nesmie chodit? :)
Odpovedať
Staci vychovat deti a sused nemusi robit nic. Vase deti lezu tam kde nemaju a ked sa daco stane budete sa este zo susedom sudit. Postavene na hlavu...
Odpovedať
Profilova fotka
@presovcanka34 Nemali by chodit vase deti a deti od inych rodin na jeho pozemok, on nie je povinny mat pozemok ohradeny... vy ste zodpovedni za svoje deti nie on.
Odpovedať
Moje deti nechodia na jeho pozemok ale hraju sa na ulici. A nie len moje deti. Vedla chodnika ma jamu s trciacimi roxormi. Staci ked sa niekto posmykne alebo spadne na bicykli. Ja by som im tam nikdy nedovolila ale je to tam dost nebezpecne. Vsetkym co ste mi tu tak krasne poradili ako mam vychovat deti by som dopriala takeho suseda. Zakon hovori ze stavba ma byt oplotena. Zijeme na tejto ulici uz par rokov a celkom sme sa potesili ze na tom pozemku nieco pekne vyrastie kedze sa o to doteraz nikto nesteral ale ta jama vedla chodnika je uz 2 rok vedla chodnika. Takze nieco s tym treba spravit.
Odpovedať
@presovcanka34 tak to je o trosku ina situacia. To si mala rovno napisat. lebo z tvojho popisu vychadzalo, ze kdesi na pozemku ma nejake diery, tak na ten pozemok nema kto co lozit, staci ak da na kraj cedulu Vstup zakazany a vec je vybavena. Ak je jama vedla komunikacie ma byt zabezpecena proti padu, ale stavenisko ako take ohradene byt nemusi. Mate stavebny urad, tak sa obratte so staznostou tam, mate obecny urad, aj tam sa treba stazovat. Opakovane az kym sa situacia nevyriesi.
Odpovedať
@presovcanka34 tak zober lopatu a jamu zahadz. Kde v zákone je prosím ťa napísané, že stavba ma byt oplotena? Rok som mal aj ja jamu vedľa chodníka/cesty. Vlastne len sadnutí zem po výkope. Nakoľko som robil prípojku vody, zahrabal som ju, ale zem sadla. Včera som to po roku dorovnaval. Sused sa tiež sťažoval, že tam skoro odtrhol nápravu na Felícii. Ja som sa ho zasa spýtal, či ja mu svojim autom chodím popred jeho dom, kde si on kosi obecny zelený pás, rovnako ako ja ten svoj... Presne na hranicu cesty a pásu som teda natlkol roxory a opaskoval. A boli sme porozpravany.
Odpovedať
@megdesign Vyhláška č. 147/2013 Z. z. Vyhláška Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, ktorou sa ustanovujú podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri stavebných prácach a prácach s nimi súvisiacich a podrobnosti o odbornej spôsobilosti na výkon niektorých pracovných činností § 9 Stavenisko Podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci na stavenisku sú uvedené v prílohe č. 1. Príloha č. 1: Podrobnosti na zaistenie bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci na stavenisku 1. Vymedzenie a príprava staveniska 1.1. .... 1.2. Stavenisko v zastavanom území obce musí byť oplotené do výšky najmenej 1,8 m. Líniová stavba alebo stavenisko, na ktorom sa vykonávajú krátkodobé práce, v zastavanom území obce sa ohradia dvojtyčovým zábradlím vysokým najmenej 1 m alebo sa zabezpečia iným vhodným bezpečnostným opatrením. 1.3.... 1.4. .... 1.5. Oplotenie alebo ohradenie zasahujúce do verejnej komunikácie musí byť v noci a pri zníženej viditeľnosti označené výstražným červeným svetlom umiestneným v čele prekážky a vo vzdialenosti najviac každých 50 m. 1.6. Stavenisko mimo zastavaného územia obce nemusí byť oplotené alebo ohradené, ak je vzdialené od verejnej komunikácie viac ako 30 m. 1.7. Stavenisko mimo zastavaného územia obce, kde sa nepredpokladá verejný prístup, sa nemusí oplotiť alebo ohradiť, ......
Odpovedať
@chrobak7 teta píše: "Zakon hovori ze stavba ma byt oplotena." Stavenisko a stavba sú dve rozdielne veci. Ale to isto vieš. ;-)
Odpovedať
@megdesign To už sa hraješ so slovíčkami. Stavba je na stavenisku. A stavenisko by malo byť oplotené. Vyplýva to aj zo stavebného povolenia, kde je uvedené, že stavebník je povinný zabezpečiť stavbu a stavenisko v zmysle vyhl. č. .... o bezpečnosti práce... Jednoducho stavenisko treba zabezpečiť. V praxi u súkromných osôb sa to málokedy kontroluje a máloktorá stavba či stavenisko je oplotené. Ale právnické osoby to dodržujú, lebo im hrozia za to pokuty. Chcel si vedieť predpis, uviedol som ti ho.
Odpovedať
@chrobak7 Dakujem
Odpovedať
@presovcanka34 Skús sa informovať na miestnom stavebnom úrade, ako je to s oplotením staveniska. Aspoň nám dáš vedieť, ako to je.
Odpovedať
@megdesign toto sa nachadza v zastavanom uzemi obce a ako som povedala ja mu na pozemok nechodim. Ta jama je asi 2 m hlboka zrejme to bude vodovodna sachta. Mam pocit ze mu dosli financie lebo stavba uz dlho stoji nepohnuta. @chrobak7 Takze mala by ist na stavebny orad alebo na aku instituciu sa ma obratit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 stojí tam stavba. Stavba môže byť skolaudovaná. Nikde nieje napísané že skolaudovaná stavba musí byt oplotena. Áno, stavenisko musí byť oplotené, to mám v stavebnom povolení aj ja. Ale ako píšem nieje stavba a stavenisko to isté.
Odpovedať
@presovcanka34 treba si strazit detvaky a nie suseda prosikat aby si to oplotil :D
Odpovedať
@presovcanka34 rady o strážení detí mi prídu vtipné... Jasné, je to riešenie ale len čiastočne, nie vždy sa to dá na 100% a decká sú decká, v sekunde sú tu a v druhej... Inak sú dediny, kde by nikoho ani nenapadlo, že by to neoplotil, nie preto že by boli občania uvedomelý, ale pretože by im zmizol v noci materiál a iné vec ....
Odpovedať
Profilova fotka
@presovcanka34 urcite to ries so stavebnym uradom.. A pre vsetkych "vychovavacov deti" moja skusenost... moj sused mal 1 rok kopanut studnu (hlbka asi 7-8m) nezabezpecenu poklopom. vyska skruze na terenom cca 80-90cm. studna je asi 1,5m od verejneho chodnika.pozemok neoploteny.... na jesen robil zaklad pre mur. klasika betonovy zaklad do neho napichane roxory trciace do vysky cca 60-80cm kazdych 50-70cm.. zaklad samozrejme vedla verejneho chodnika v miernom briezku.. takto to mal od jesene.. v zime ked je sneh a lad je "radost " ist po takomto chodniku vedla trciacich roxorov a dufat ze sa nesmyknete...
Odpovedať
@noros detvaky si strazim a prave preto chcem aby prostredie v ktorom sa hraju bolo aj bezpecne. Ako povedal Richard v zime sa tam moze aj dospely posmyknut a spadnut. Neriesila by som to ak by sme tu boli prvy na ulici ale toto je ulica ktora je uz cela obyvana a zastavana. Je to slepa ulicka kde ani auta nebehaju a dokedy tu nebola ta jama tak sa deti hravali na ulici aj bez dozoru. Starsie dozreli na mladsie a auta co tu chodia boli iba susedia ktori tu byvaju. Teraz to uz nemozem tak riesit. A ak tu nikto bude pisat ze deti na ulici namaju byt samotne tak toto je dedina. Vzdy to tak bolo.
Odpovedať
Ked som bol maly, na ulici boli rozostavane 2 domy. Mali sme ich prechodene krizom krazom, vedeli sme presne kde co mali poodkladane a co sme tam vyvadzali, keby rodicia vedeli......... dnesní rodicia su velmi precitlivelí, asi zabudli ako sa niekedy zilo, alebo to uz nezazili... takze klidek, nohy v teple a pohar dobreho vinka...
Odpovedať
@presovcanka34 Asi nemá momentalne dostatok peňazí ,aby to dostavať ,ak sú peniaze tak sa stavia rýchlo ,preto s tým asi nič nenarobis,len stále tlačiť detom do hlavy ,že sa tam nemajú hrať a obchádzať to čo najďalej
Odpovedať
@milos35 my sme ako deti tiez behali kadetade, aj pl stavbach. Ked brat zrubal z murika, zlomil sk ruku, tak hned ako mu ju zasadrovali este sfasoval na rit, ze liezol tam kde nemal. Rodicov ani nenapadlo sudit sa s Pozemnymi stavbami, ze neohradili stavenisko,. Zaracha sme dostali vsetci preventivne a za odmenu nam boli nariadene nutene prace na zahrade...
Odpovedať
@zita19 - my sme sa v zakladovych jamach na stavbe na starom cintorine hravali s puskami na spilky, lozili po paneloch a skakali.. V jamach sa bezne nasli ludske lebky, kosti a aj par truhiel. Nikomu to vtedy nevadilo.
Odpovedať
@zita19 presne tak, dnes je 3/4 naroda strasne precitlivela. To iste aj v skole... ked mi dal facku ucitel,tak som doma drzal hubu, lebo by som dostal dalsie 3. Dnes si to neviem predstavit, ucitel by bol zastreleny... Chora doba.
Odpovedať
@milos35 neopovazili sme sa na ucitela stazovat. To by bolo toco. Teraz da ucitelka decku dvojku, a uz nastartovana mater ide zjednavat napravu, lebo ucitel je krepy, vsak ona tu ulohu spravila dobre :-p Dostali sme gulu? Dostali sme este aj doma, ze sa neucime. Nevypisovali nasi na skolsku inspekciu, ze sa nam stala krivda... Som zvedava co bude o 10, 15, 20 rokov, ked tieto ofukovane decky, na ktore sa nesmie kricat, nesmu sa zatazovat, nesmie sa im vyrabat stres (matury maju byt lahsie, lebo deti z nich maju stres, uciva ma byt menej, lebo deti su pod stresom ak to maju vsetko zvaldnut, v autobuse treba 10-rocneho fafrnka pustit sadnut, lebo on je unaveny zo skoly... :-p ) pridu do realneho zivota a prvy raz si natrepu papulu, lebo mater s nimi do roboty chodit nebude a sefovi bude u prdele, ze mlady je vystresovany... Uz teraz k namobcas nastupuju takito ofukovai absolventi a teda to byva krute prebudenie do reality pre niektorych...
Odpovedať
@julia_m Ja ich tam nepustam a ani tam nechodia ale deti su deti ak niektore z nich padne na tie roxori co trcia pri chodniku tak to uz bude aj neskoro na rit davat ako totu niekto pise.
Odpovedať
@zita19 ty mi doslova citas myslienky. :-D bohuzial je to presne tak.
Odpovedať
@zita19 hm, len doba je teraz zvláštna. mnoho absolventov, čo teraz vyjdú zo škôl, majú také vzdelanie, že ich zamestnávatelia jednoducho potrebujú. a podmienky si diktujú títo mladí. a to je dovolím si povedať 70% absolventov. zvyšní sú dostatočne jednoduchí (?), a budú muklovať vo fabrike/firme, kde sa s nimi nikto nepára. aby som to zhrnul a podčiarkol, je a bude množstvo deciek, ktoré nepadnú na hubu. aj keď sú rozmaznané a neodolné stresu a podobne. ak budú mať požadované vzdelanie, tak budú rozmaznávané ďalej. Lenže v bavlnke si budú žiť iba dovtedy, kým nepríde nejaký problém, ktorý sa im bude zdať neprekonateľný (čo nebude pri ich psychickej odolnosti také ťažké). potom sa zosypú.
Odpovedať
@worker_falcon ti co maju len vzdelanie a trt makovy vedia si papulu natrepu skor ci neskor, ti co maju aj vzdelanie aj vedia si papulu nenatrepu a mozu si diktovat podmienky. Toto je posledne co by mi vadilo, len tychto je mensina. Poznam majstra sveta, ktoreho ziadny zamestnavatel, teraz us uz stvrty nevedel ocenit... my sme boli ten treti a nikto zo sefov ho neukecaval aby ostal a zvysok kolektivu to isiel zapit...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?