Oplotenie pozemku ostnatym drotom

Ahojte,sused si oplotil pozemok ostnatym drotom namotanym na drevenych kolikoch,drot je cca vo vyske 70cm a tak predstavuje nebezpecenstvo pre okoloiducich a hlavne pre deti ktore sa tam pohybuju,da sa s tym nieco robit popripade ma niekto s niecim podobnym skusenosti??vdaka
Odpovedať
Oplotte si aj vy vas pozemok.
Odpovedať
@mayor80 odfotil by som s prirovnanim pasma, aby ste mali jasne zaznamenanu vysku oplotenia, detailu ostnateho drotu a s tym by som siel na stavebny urad, pripadne na policiu a podal podnet na presetrenie verejneho ohrozenia.
Odpovedať
@mayor80 diskutovali ste to spolu so susedom? Aký má k tomu dôvod? Pred akýmkoľvek útočným krokom najskôr vysvetlenie, diplomaciu
Odpovedať
No neviem ci sa to da nazvat diskusia,diplomacia ani ziadne vysvetlenia nie su realne,jednoducho je to pan ktory si kazdy zakon vysvetli po svojom popripade si nejaky vymysli.napr. "postav si vlastny plot ktory musi byt 2 m od hranice"
Odpovedať
@mayor80 treba to dat ako podnet starostovi, najlepsie podpisane aj od dalsich susedov. V nasej obci ma starosta autoritu a ploty su od istej doby dost ostro sledovane, hlavne z dovodu, aby si ludia v mensej obci nestavali 2metrove betonove ohrady..
Odpovedať
@mayor80 Ake nebezpecenstvo moze predstavovat plot pre okoloiducich? Maju predsa chodit po chodniku,ci ceste, nie sa suchat okolo niecieho plotu,ci vesat sa na nom. Ziaden zakon nemoze susedovi prikazat,aby si spravil plot,ktori sa vam bude pacit. plot je jeho,okoloiduci by to mali respektovat. Sused mal urcite nejaky dovod,preco tak urobil.Lebo bez priciny by si asi ostnac nenatiahol. Mozno je to zabezpeka voci neziaducim navstevam.
Odpovedať
@majki555 ja proti plotu ako takemu nemam nic som ochotny mu nan aj prispiet,tebe by sa pacilo mat cca 8m od domu natiahnuty ostnac?ja sa mu urcite nebudem suchat po plote ani keby vonal ako channel no.5 ale co ak sa tam zamoce dieta???okrem toho zakon hovory:vyhotovenie oplotenia nesmie ohrozovat bezpecnost osob,ucastnikov cestnej premavky a zvierat,a nemas pravdu ani v tom ze si moze postavit plot s coho chce a aky chce. Citujem:oplotenie nesmie svojim rozsahom,tvarom a POUZITYM MATERIALOM narusit charakter stavby na oplotenom pozemku a jej okolia.Mimochodom 40 rokov sme mali republiku obohnanu ostancom a nikomu sa to nepacilo,mne sa ma podla teba pacit ho mat natiahnuty pred domom!!??? Co zijem v Severnej Korei??????!!!!
Odpovedať
@bozsky_kaja no asi tak nejak to budem aj riesit
Odpovedať
@stowasser sterosta???? Hovoril som s nim a vraj on nema na to kompetencie,ako vravy klasik "kde je vola tam je cesta" unho vola nieje:-(
Odpovedať
@majki555 zakon nie, ale uzemny plan moze regolovat druh oplotenia, vysku dokonca aj od verejnej komunikacie vzdialenost... a uzemny plan je zavezny pre vsetkych @mayor80 k teme, ani Siska, letisko ci ine dolezite institucie si nedovolia mat ostnaty drot pod vyskou cca 2 metre aby neohrozili zvierata, ludi napr v noci a nedoslo k nahodnym zraneniam, takze ked to nejde cez starostu, tak ako hore pisu ohrozovanie zdravia pripadne si postavit vlastny plot na hranici pozemku
Odpovedať
@mayor80 mate neschopneho starostu, asi sa nechce dostat do sporu so susedom, kazda obec by vsak mala mat stavebnu komisiu, ktora riesi taketo veci, ktore by mali byt osetrene vo vseobecno-zavaznom rozhodnutii. Ako som uz spominal, v nasej obci je par rokov v platnosti to, ze ploty maju urcenu max vysku betonoveho muriku a tiez celkovu vysku.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
to su ludia proti plotom, aby ulahcili zlodejom cestu na pozemok ? :D ked bude policia uspesne lapat zlodejov, con emaju co robit na cudzom pozemu, verim, ze zmizne aj ten najmensi plot... aspon bude na co pozerat, ked sa budu zeny opalovat v lete :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?