Obvodový múr staeého domu ako plot

Profilova fotka
Ahojte, zbúral som starý dom (cca 100 ročný) a obvodový múr som nechal dočasne ako plot. Na fotke je vidno aktuálny stav, potreboval by som vedieť, či sa bude dať múr ešte zarovnať (a ak áno ako postupovať) odizolovať nopovou fóliou a dať na neho striešku z plechu. Alebo či to nie je tak strašne pracne že to mám radšej dať celé dole a vystavať plot nový.
Odpovedať
@danny888888 Ako spraviť sa dá všetko, chce to len čas a peniaze. Ale keď staviaš nový dom, tak plot v takomto stave by som nenechal. Radšej ho dať dole a postaviť si niečo krajšie. Ak je to plot medzi tebou a susedom, tak možno aj čiastočne priehľadný alebo aspoň nie tak masívny. Navyše vidno, že je z rôznych materiálov - časť je tehlová, časť porobetón. Časom by si s tým mal určite problémy. A zarovnať tie výstupky po stenách ... to by bolo hodne roboty to dať do roviny. Ja by som určite dal nový.
Odpovedať
ak je to storocny mur, tak ho predaj na tehly, stare palene tehly su dnes uzky artikel, za tie peniaze budes mat novy plot. Alebo ich pouzi na vydlazdenie dvora, stare tehly byvaju celkom mrazuvzdorne
Odpovedať
@danny888888 keby si to chcel urobiť dobre musel by si to podrezat a odmietnuť soklovou sanacnou omietkou...... Tak to zvaz, ale najlepšie použiť starý základ a na to dat nový plot..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda tak ja som to chcel robiť takto: odkopať, dať nopovú fóliu, cez vyrovnávacie omietkové lišty nahodiť sanačnú omietku a na vrch hodiť plechovú striešku. Ja len že či náhoudou nemáte nejaký tip ako to spraviť lepšie, podrezávať si myslím že netreba ak tam dám nopovú fóliu tak by to pre plot malo byť OK. či?
Odpovedať
@danny888888 len musíš zamedziť aby neťahalo vodu zdola...
Odpovedať
@danny888888 tu tehlovu cast by som urcite nechala, ma to svoje caro, taketo tehly... obuchala by som ich, poriadne vysparovala a potahala by som to brectanom a vinicom.. Ale ak to chces zatahat omietkou, tak mozno by bolo jednoduchsie postavit novy..
Odpovedať
Profilova fotka
@danny888888 A čo tak skočiť za susedom. "Ahoj. Idem dávať stenu dole,NEPOSTAVÍME spolu niečo pekné ".
Odpovedať
@zmrzlina_sk "nepostavime spolu" nie je prave najlepsie riesenie. Lepsie je ist za susedom: Idem stavat novy plot. Pomozes? Plot ma mat jedneho majitela vzhladom na to, ze jeden nikdy nevie ako sa vyvinu susedske aj vlastnicke vztahy. Prejdu roky, zmeni sa majitel susedného pozemku a co vcul? Prejdu roky, jeden zo "spolumajitelov" plota sa rozhodne, ze ho treba opravit, druhy to nebude povazovat za potrebne. Co v taky cas? Plot ma byt postaveny celym objemom na majitelovom pozemku, mal by si ho cely odfinancovat majitel a so susedom sa treba dohodnut o korektnej spolupraci pri jeho stavbe.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?