Nový plot - zameranie a materiál

Prajem pekný podvečer. Mala by som pár otázok ohľadom plota. Ak plánujem oplotiť pozemok, potrebujem geometrický plán. K zameraniu je potrebné prizvať aj majiteľov susedných pozemkov? Je nutné volať aj starostu? Pýtala som sa na SÚ a dosť som ich zaskočila, absolútne nevedeli povedať. Aby som to urobila tak, ako sa to má. Ďalej by som mala ešte otázku: Náš pozemok má niečo cez 4000m2. Aký plot by ste poradili, čo sa týka materiálov, aby nás to nezruinovalo? Tento pozemok je v extraviláne, to znamená, že ho potrebujem zabezpečiť aj pred zverou, chodia tam diviaky, jelene a bohviečo ešte. Do akej výšky ho potrebujem dať? Ďakujem za každú odpoveď.
Odpovedať
ku zameraniu stačí geodet. ten zameria väčšinou lomové body. plot vysoký maximum, teda 200 cm. ak bude dobre spravený, tak bude asi stačiť klasika štvor-hran. ak máte dobrý terén, rovina alebo malé sklony, tak kľudne zvárané v rolkách, najlacnejšie s okom 5x10 vyjde v konečnom dôsledku aj lacnejšie ako klasika. a je o 2 triedy lepšie. ak máte psov, tak určite zvárané, nie klasiku. klasické dokáže pes bez problémov roztrhať. aj iné zvery s klami. vysoká zver asi nie, tá hlavne skáče. podhrabové dosky zdvihnú cenu o cca 1/3. ak je tendencia, že by sa podhrabávali zvery dnu alebo psy von, tak skôr pletivo zapustiť 10-20 cm do podložia. zváranému sa v zemi nič nestane...
Odpovedať
@worker_falcon super, veľmi pekne ďakujem, hlavne s tým starostom si ma potešil, lebo nám robí len problémy
Odpovedať
prípadne si oploť iba časť niečím pevnejším a zvyšok elektrický ohradník. Ten je tiež veľmi účinný. To mám z vlastnej skúsenosti.
Odpovedať
@insed toto bude zrejme najlepší nápad, ďakujem krásne🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Mám lesný pozemok a tento rok mi cez zhrdzavené pletivi prešli diviaky úplne zdevastovali trávnik. Plot som spravil z agátových hranolov 80x50mm priskrutkovaných na L-kách a tie zabetónované do pätiek v zemi. 3 x napínacie dráty a k nim geomreža sokom 65/65 mm. Spokojnosť, len som musel na 2 miestach prihadovať zeminu, lebo som chcel mať veľkú výšku plotu a málo som geomrežu zahrabal. Dnes by som geomrežu nechal na 1,7m a 0,3m do zeme a hore dal radšej klasický drôt. Cena geomreže cca 2 eur/m2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?