Novy plot namiesto stareho....

Dobry den.Mame medzi susednym dvorom a nasim domom plot co patri knam.Ten plot ma vybetonovane zaklady,zelezne stlpiky a pletivo.No rozmyslame nadtym,ze by sme pletivo a stlpiky dali prec a namiesto toho by sme dali betonove stlpiky a dotych stlpikov osadili betonove platne.
Odpovedať
1
2
Takyto plot myslim....dakujem za odpovede...
Odpovedať
a otázka?na čo konkrétne sa pýtaš?
Odpovedať
Profilova fotka
@ranyi20 Toto bola veta oznamovacia. A aká je otázka? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@ranyi20 susedia ho majú, spokojnosť, my máme tiež betónový ale iný typ, máš súkromie, čo chceš vedieť viac?
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo Prečo si vlastne ľudia stavajú takéto nepriehľadné ploty? Pochopím Cyrila Talapku, ak si spraví okolo svojej na čierno postavenej haciendy nepriehľadný plot - asi má dôvod prečo, alebo pred čim sa skrývať. Ale bežní ľudia? U nás na dedine je to ešte stále tak, že sused ak chce, tak pozrie cez plot aj k piatemu susedovi. Vôbec nemám pocit straty nejakého súkromia, alebo niečoho podobného. Skôr by som povedal, že tie - nazvem ich otvorené ploty - ľudí zbližujú a nie odcudzujú, ako tie betónové pre mňa ohavy. :-)
Odpovedať
@jamk1 Hmm ale zase ked su okolo bungalovy nikto ti dnika nevidi ani z okna a dobra fajka na lehatku tie neni na zahodenie. To pri pletive neni prave orechove.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Tak aspoň Ti budú piati susedia doprava a piati doľava závidieť... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 ??? Prečo si niekto kúpi trabanta? Mne sa tiež nepáči a nečudujem sa. Trocha tolerancie z tvojej strany by nezaškodilo.
Odpovedať
@jamk1 tak potom aj v paneláku by sa mohli stavať priehľadné priečky, škoda murovať...
Odpovedať
pani damy hejtovacia tema na ploty je napr. tu http://www.modrastrecha.sk/forum/plot...
Odpovedať
Ze ci je to mozne ked odstranim stari plot aj stlpiky a namiesto toho na stary zaklad urobit ten plot...to sa pitam ci je mozne...???alebo ci treba aj ten stary zaklad odstranit....?
Odpovedať
@ranyi20 tie stĺpy musia byť poriadne zabetónované a starý základ ti môže poslúžiť ako podhrabové dosky
Odpovedať
Článok sa načítava...
@ranyi20 Pozri si trechnicke podklady k montazi, jama aspon 80 cm priemer zo polmetra, takze ten tvoj mini murik bude treba rozbijat a kotvit stlpi, tazke jeho funkcie je zial len ti zavadzat a predlzovat robotu. Len rozbijanei moze trvat niekolko dni.
Odpovedať
Aha takze aj stare zaklady treba odstranit ked dobre rozumiem?
Odpovedať
@topvideo zial, beton si ludia stavaju NAPRIEK nesuhlasu suseda. Plot moze byt neprehladny, to schvalujem, ale nemusi vyzerat ako ohrada mastale. A vacsina kupuje najlacnejsie panely, ktore sa rozpadnu, ked si o ne opries lopatu, a este aj casto hrdzaveju.
Odpovedať
@ranyi20 Nemusíš odstrániť pôvodné základy, ak máš betonovy základ len okolo stlpika a nie po celej dlžke plota. Ja by som to spravil tak, že pôvodné odpílim, základ nechám a medzi pôvodné stĺpiky vykopem novú jamu na nový stĺp. Takže pôvodný základ bude niekde v strede panelu. Ušetríš si tak robotu s rozbíjaním pôvodného betónu.
Odpovedať
@ranyi20 Neviem ci mas zabetonovane len stlpiky alebo betonovy zaklad po celej dlzke, kazdopadne povodne zaklady su ti nanic, trbe vykopat nove. Ak mas len stlpiky tie odpil a kop vedla druhu jamu nech to nemusis rozbijat
Odpovedať
Profilova fotka
@ranyi20 pozri si ako sme to robili my od tejto foto a ďalšie http://www.modrastrecha.sk/blog/topvi...
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 my sme robili obidve strany plotu na naše náklady, sused je len rád, ušetril. Ak sa nemýlim, tak maštale majú výbehy práve z rúr a sú priehľadné :-) napr. http://rsov.iedu.sk/index.php/resourc...
Odpovedať
@topvideo Pre relax postačuje vybudovať v záhrade kútik, kde si človek oddýchne a vytvorí nerušené súkromie. Postaviť ale okolo celého domu nepriehľadný a nepriedušný betónový plot je skôr izolácia človeka, rastlín a zvierat v záhrade a nedaj boh, že je človek sám, alebo na dôchodku. Z toho môžu byť len depresie. Všimol som si tiež, že keď poprší tak za takým plotom sa tvoria mláky, ktoré sa dlho vysušujú.
Odpovedať
@topvideo ano, aj moj sused platil skoro celu sumu. Ale bol som proti betonu, neprehladny z ineho materialu by som bol zaplatil na polovicu. A bola chyba nakoniec suhlasit s betonom na jeho naklady, lebo si urobil skaredu drevenu nadstavbu, ktoru som musel draho obkladat drevom. Mimochodom, smrekovec drevo by nebolo ovela drahsie, max o 20-30 percent. @ranyi20 kym postavis beton, premysli ine alternativy neprehladneho plota. Napriklad drevene stlpy by sa mozno dali kotvit do stareho zakladu, lebo maju nizsiu vahu. Celkova cena nebuda ovela vyssia, a budes mat v zahrade okrasu, nie ohavu :-D pozri moj album obklad ohavneho
Odpovedať
@viktor811 ty si vybuduj kútik na relax aký chceš, nebudem sa skrývať v nejakom kútiku..., neviem o akých depresiach hovoríš, u mňa vyvolávajú depresie ľudia tvojho typu :-)
Odpovedať
@viktor811 a vsimol si si, ako vyzera beton ked prsi? pre istotu tu taketo propagacne fotky nedavaju, jednu mam v albume
Odpovedať
Pre pohladenie duse, a relax v zahrade :-D
Odpovedať
Profilova fotka
a zase sa to celé zvrhlo... sú dva tábory ľudí, jeden za a druhý proti, to je celé. Nechajte nás dýchať, ja vám do vašich plotov tiež nekecám. Peace! 8-)
Odpovedať
@peto99 Tak áno na zakrytie bordelu vo dvore je to ideálne riešenie, ale pre pohodu duše asi nie.
Odpovedať
@viktor811 aha, takze stacilo upratat bordel? skoda, ze som to nevedel skor, mohol som usetrit za obklad o kochat sa krasnymi rastlinami v panorame flakateho betonu. :-D
Odpovedať
@peto99 Prepáč, ja som to myslel všeobecne a nie konkrétne teba. Viem, že počas stavby sa musí tolerovať stavebná činnosť.
Odpovedať
@jamk1 vies co, ja som bola velkym odporcom takychto plotov, tiez ma to nenadchynalo, ale po tom co sme zazili za humus, sme znacne prehodnotili a do buducna volime minimum susedov a od toho mala betonovy plot. Bohuzial. Uz radsej vopred cakame horsie ako predtym naopak, ze sme v kazdom videli to dobre. Nasla som pomerne pekne betonove ploty, daju sa spravit aj esteticky. P.S. pre boha ludia, pomoc, off topic, ale text diskusie mam roztahany na celu obrazovku, kde mam kurna kliknut, aby sa to hodilo do normalu?
Odpovedať
@sysell znacne prehanas ci? O akej nenavisti to tu splietas?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?