Navýšenie terénu a plot z betónových panelov

Prosím o pomoc. Náš pozemok je oproti ceste utopený asi 70 cm. Budeme navážať hlinu, aby sme výškou boli na úrovni cesty. Susedia okolo už majú zeminu navezenú, ale buď žiadne ploty alebo len najlacnejšie z pletiva. My chceme plot z betónových panelov, ešte tento rok. Je možné betónovať stĺpiky v čerstvo navezenej (a JCB-čkom ujazdenej) hline? Riešil niekto podobný problém?
Odpovedať
f
Odpovedať
Profilova fotka
chcete relatívne drahý plot a je Vám ľúto dať za projekt?, Naviac sa domnievam, že ho potrebujete.
Odpovedať
@raphael42 ahoj, na navažke nič trvácne nestavať/nebetonovať, trva min.päť rokov kym navažka sadne a ako-tak premeni na rastlý teren..iba ak mate k dispozícii parný valec :-D. Ten betonový plot na čerstvej navažke rovný nevydrži ani do konca zimy :-.a vy ho predsa chceťe mať rovný omnoho dlhšie..nie? :-)
Odpovedať
treba stlpy osadit až do povodnej zeminy a potom to vydrží. samozrejme aspon 60 cm
Odpovedať
@jan45 Nerozumiem vášmu príspevku. Ak existuje lepšia a lacnejšia alternatíva, tak mi ju rovno napíšte. Lebo čo viem, tak lacnejšie je akurát pletivo, a to neplní funkcie, ktoré potrebujem. Tvárnice, hliník, gabión, drevoplast, to všetko je drahšie. A aký projekt ste mali na mysli?
Odpovedať
@petjo @euro_ OK, chápem, základy do pevnej zeme. Ale to znamená, že musím spraviť 2,5 m vysoký plot, ktorý bude 20 cm nad terajšou zemou, a potom ho zasypem 70 cm hliny a vo výsledku budem mať o štvrtinu drahší 2 m plot. Iná možnosť je spraviť základový pás, na neho múrik z 3 radov DT-čiek, a až do neho osadiť stĺpiky panelového plotu. To je ale drahšie a pracnejšie riešenie. Dá sa to aj inak?
Odpovedať
@jan45 Chápem, že myslíte projekt od človeka s pečiatkou. Ale načo v tomto momente? Prvom rade sa musím zorientovať a vedieť, aké sú možnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
Ved iba stlpy zabetonuj do povodneho terenu, zavoz zeminou 70 cm a potom pokladaj dielce. Tak ci tak tie dosky neodporucaju zasypat zemou viac ako 20cm.
Odpovedať
@miro1122 g :D
Odpovedať
@jankazb Nebude problém, že budem mať drážku na stĺpiku až pod zem? Panely sa zasúvajú až po spodok drážky a tam sa oprú, nie? Takto by som ich mal opreté iba o zem. Tu je vidieť tie drážky: http://kacurbetonplot.sk/images/beton...
Odpovedať
@raphael42 s navažkou treba trpezlivosť :-|. Urobte to ako susedia..najprv lacný, dočasný plot s pletiva a starých trubiek..neskôr sa to predá...a po rokoch keď navažka sadne a stvrdne, potom osadiť trvale oplotenie podľa najnovšich trendov.. :-N x-).
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 škoda reagovať
Odpovedať
Článok sa načítava...
@euro_ Ďakujem, ale mám okná ako výklady a sú vidieť aj od susedov aj z ulice, takže potrebujem niečo nepriehľadné. Ani zelené plachty na pletivo nepomôžu, je cez ne vidieť a vyzerajú strašne. Najskôr to spravím tak, ako navrhuje jankazb. Mám blízko výrobcu týchto betónových plotov, tak ich skúsim ukecať na výrobu stĺpikov pre 2 m plot, ale s dvojnásobne hlbokým základom.
Odpovedať
@raphael42 ja som robil vyrovnanie cca. 1 meter a gabiony bola najlacnejsia alternativa staci zhutnene lozko - ziadne betonovanie a kopanie. Kamenolom s vhodnym kamenom je blizko cize to bolo lacnejsie ako betonovy plot alebo murovany. Pri klasickom betonovom plote nikto nevedel povedat ,ci by to udrzalo cca meter zeminy, na to uz treba projekt a statiku co vsetko predrazuje.
Odpovedať
@visine1 Gabióny držia iba ten meter zeminy, alebo slúžia aj ako plot nad úrovňou terénu?
Odpovedať
@raphael42 a čo tak najprv spraviť pätky do úrovne cesty so stĺpikmi na rastlom teréne a potom obsypať zeminou? túto môžete dosypať keď sadne..
Odpovedať
@janetbla Niečo v zmysle jama do terajšieho terénu, pichnúť roxory, zaliať betónom, potom naukladať 3 DT, do toho stĺpik a znovu zaliať? Uvažoval som aj nad tým, ale bál by som sa, že to nebude rovné :-) . Asi bude jednoduchšie kúpiť stĺpiky pre 2,5 m plot, ale s drážkou na zasúvanie panelov pre 2 m plot. Zajtra zistím, či mi také vyrobia. Keď nie, použijem bežné pre 2,5 m plot. Tie zabetónujem do terajšieho terénu a po navezení hliny budú trčať iba 2 m.
Odpovedať
@raphael42 tak nejak som to myslela :)
Odpovedať
@raphael42 lenže na oplotenie nad 2 m nebude zrejme postačovať ohlásenie oplotenia ako DS, ale stavebné povolenie.
Odpovedať
http://www.lukabeton.sk/postup_montaz...
Odpovedať
@raphael42 http://www.lukabeton.sk/postup_montaz...
Odpovedať
@janetbla Iba stĺpiky budú také vysoké, a iba kým naveziem zeminu. Potom budú trčať iba 2 m a aj plot bude iba 2 m.
Odpovedať
@raphael42 sú iba meter nad zemou na ne pôjde klasický pletivo vy plot... Aby mohli byť gabiony aj vyššie a slúžiť ako plot treba už na to projekt + statiku tak mi povedali na urade :-| a dokonca u nás aj vyjadrenie životného prostredia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?