Mur a pivnica vo svahu

Chceme realizovat v podstate oporny mur v tvare L, cca 40m, vyska vacsinou 1.60m, v rohu 3m. Do toho by sme chceli este zakomponovat pivnicu vo svahu s o rozmeroch 4x3x2.3m. Ide mi o to, ci je na toto treba stavebne povolenie, alebo staci ohlaska? 25m2 nepresiahneme. A je lepsie si dat vypracovat projektovu dokumentaciu, alebo to zverit skusenej firme bez projektu?
Odpovedať
@jurp ja som robil z cestných panelov až 3 m do výšky panely sú len opreté pod sklonom spolu zaistené cez oká voda môže pretekať vrchom cez ne, na úrade som ani nebol musel som to stavať urgentne po zosunutí svahu už cez 20 r. OK
Odpovedať
prilozim foto najvyssieho bodu, tj. roh L, tam by mala byt situovana aj pivnica smerom do lesa.
Odpovedať
@jurp tiež mám tak pivnicu zo skalobetonu ešte vyšší svah tam je v zadu na pivnici i 1,5m hliny na vrchu tiež panely a IPU daj i dvojmo a nataviť
Odpovedať
Profilova fotka
Pivnica by stačila na ohlášku. Pri oporných múroch je to otázne, legislatíva je nejednotná. Stalo sa nám, že SÚ vyžadoval riadny projekt s guľatou pečiatkou a so statickým výpočetom. Už chceli aj na ohlášku priložiť statický výpočet. Ale stalo sa aj, že na podstatne zložitejšiu stavbu v zlých geologických pomeroch sme na žiadosť investora vypracovali jednoduchý projekt na ohlášku. Zo SÚ prišlo vyrozumenie, že ohláška nie je potrebná nakoľko sú to terénne úpravy pri dome. Samozrejme k realizácii sme si spravili podrobnejší realizačný projekt aj s posúdením stability zemných telies a pri realizácii sme museli robiť zmeny pre neustále prítoky vody, rozmočené podložie a iné. Pokiaľ sa budujú strmé svahy ( 45-70° ) najčastejšie stačí ohláška, ale na takýto svah už musí byť aspoň jednoduchý projekt najlepšie aj s posúdením stability výpočtom alebo na základe dlhoročných skúseností ( nie typu postavil som pred 20-imi rokmi a je to O.K. ).
Odpovedať
chcem sa spytat, myslite si, ze cena 10000e (na komplet aj s dverami, dvojita izolacia) za tu pivnicu vo svahu je adekvatna? uzitkova plocha by bola 12m2 a vyska 2.30m. Dokopy mur s pivnicou vychadzaju cca 22tis, cize mur okolo 12tis, co sa mi zda ok, na mnozstvo materialu a pracu, ale pri tej pivnici sa mi to zda akosi moc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?