Môže ísť 38 mm plotový stĺpik na 175 cm vysoký plot ?

Profilova fotka
Môže ísť 38 mm plotový stĺpik na 175 cm vysoký plot ? Či musí byť 48 mm ?
Odpovedať
@inuska111 moze ist aj 20mm zavisi co s tym chces
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell oplotit pozemok :-)
Odpovedať
Zalezi od hrubky rury (od cca 3mm by to malo byt OK) a hustoty osadenia stlpikov.
Odpovedať
Profilova fotka
@inuska111 priemer stlpika je len jednym z faktorov... rozostup, zabetonovanie stlpika... bude tam len pletivo? asi ano ,ale co ked sa rozhodnes o rok tam dat tieniaciu siet... Ja som daval 50mm stlpiky na 150cm plot.. Ale neboli to plotove stlpiky ale normalne ocelove rury...Mam tam pletivo, stiepany bambus a hustu tieniaciu siet... no problem... moja rada..daj 48...
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 Ďakujem pekne, bude tam obyčajne splietané pletivo , rozostupy 3 m , asi dáme pozinkované , to sa mi páči viac , sa mi tak zdá , že viac splynie s okolím , na nejakých miestach chce manžel zasadiť brečtan pri plot na tienenie pri sedení od susednej záhrady kôli súkromiu , inak sme pod lesom a keby mi zver všetko nepojedla tak ani plot by sme nedávali :-) tieniacu sieť nebudeme dávať. ešte raz ďakujem za radu :-)
Odpovedať
@inuska111 38 ak je tenka stena nic moc, daj hrubsi aj ked bude len pletivo. Original stlpiky su tenke, neviem ci mas nejake rury svoje a chces tie ak nie jednoznacne daj hrubsie. AK uz mas doma a chces pouzit tak spon hustejsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell ešte nemame nic, chceme si objedat pletivo aj stlpiky aj vsetko vlastne na plot :-)
Odpovedať
@inuska111 ked tam chcete brectan, tak treba ratat s tym, ze pri vetre tie stlpiky budu pri vetre viac namahane na ohyb. A cim hrubsia stena, tym dlhsie bude hrdzi trvat kym ich prezerie. Plot nie je na 5 rokov, stlpy by som dala poriadne, nech vydrzia aspon 2 vymeny pletiva. Ak mate moznost odzrite sa po normalnych ocelovych rurkach cca 50 mm svetlost, 3 mm hrubka steny (povedzme vo Ferrone). Tie co sa predavaju v ramci plotovych stavebnic sa mne osobne zdaju moc krehke. A dobre ste sa rozhodli pre klasicke pozinkovane pletivo. To lakoplastovane vie domaca aj diva zver rozpliest raz dva, lebo droty sa krasne smykaju jeden po druhom. Kolegovi rozplietol plot vlciak, susedovi na zahrade diviaky.
Odpovedať
A hlavne by som si nastudoval zavetrenie stlpikov...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?