Montáž tienacej siete na plot

Dobrý deň, máte nejaké tipy na montáž tieniacej zelenejsiete na pletivo, chcem aby to po montáži vyzeralo čo najlepšie. Čím najlepšie uchytávať,v akých rozostupoch atď. Väčšinou čo som videl sieťe tak majú už očka v spodnej a hornej časti cez ktoré to uchytávať, ale v strede nemajú, ako to uchytiť v strede aby tam nevznikali nejaké vyťahané diery. Ďakujem
Odpovedať
tak to si zle videl. Práve s takými sieťami som sa nestretol. Väčšina nemá žiadne otvory, a tie, ktoré majú, majú tri rady otvorov. A v cene by mala byť aj "šnúra" z rovnakého materiálu, ktorou sa to poprepletá cez pletivo. Treba to poprešívať čo najhustejšie, a hlavne mať dobre zabetónované stĺpiky (50 - 70 cm), nie viac ako 2,5m od seba. Toť vsio.
Odpovedať
moja mala tiez 3 rady otvorov. Pripevnoval som ju stahovacimi paskami, na 28 metrov som minul asi 400 kusov, na vysku ma 150 cm.
Odpovedať
Aj my mame stahovacie pasky na kable a odstrihli sme pretrcajuce casti.lacne a rychle
Odpovedať
Ja mam vysku 125 a otvory len hore a dolu uchytal som to prevliekanim spolu s manzelkou bolo to zdlhave ale je to kvalitne a pevne. Pouzili sme na to zeleny spagat original k tomu.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon a vyplnene betonom :), inak zafuka a ....
Odpovedať
@majkoj áno, vietor je kritický pri plotoch so sieťami. Najlepší sú experti, čo si na 2m plot dajú 38mm stĺpiky, 3m od seba, zabetónujú ledva 40 cm, najlacnejšie pletivo namontujú "len tak" (lebo veď pod sieťou nebude vidieť), drôt o stĺpiky prichytia sťahovacími páskami (plastovými), a sieť chytia každý meter hore a dole viazacím drôtom prípadne sťahovacou páskou. Potom môžu nastať tri scenáre: pri silnejšom vetre im odtrhne sieť od plota, alebo im odletí aj s pletivom, alebo im "odstrihne" stĺpiky pri zemi, alebo im vyvalí celý plot aj s betónmi. Podľa toho, kde je najslabšie miesto. Žiaľ, to je realita na Slovensku, kde každý šetrí a ani "profesionálni montážnici" nevedia, ako sa to má robiť...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme si požičali také špeciálne krúžkovacie kliešte, nemuseli sme nič viazať, pekne a hlavne jednoducho sme pouchycovali sieť takými malými krúžkami (hore, dole, aj v strede) Prvú sieť sme dokonca dávali medzi pletivo a stĺpik, takže nám neodfúklo ani kúsok :-) Ale dávali sme takú 80%-nú, lebo tie úplne husté sú ako padák, vietor sa do nich oprie a utrhne ju (takú máme na dvore za činžiakom a po každom vetre ju musíme nanovo viazať :-/ )
Odpovedať
@katarinas lenže tie spinky (krúžky), ktorými ste to chytali, poškodia tkaninu a držia iba malinkú plochu (rádovo pár mm2) jednotlivo. Teda keď sa oprie vietor, spinky vytvárajú malý odpor a môže sa to tak či tak odtrhnúť. Pri činžiaku to treba spraviť raz dobre, chytiť čo najhustejšie (napr. každých 10 cm). a dobre napnúť predtým, samozrejme (aby sa nerobili "bruchá"). Originál tieniace siete sa predávajú s predpripravenými otvormi každých cca 6 cm, v troch radoch (hore, v strede, dole) a šnúrou, ktorou sa to "poprešíva" cez pletivo cez tie otvory. Vtedy nie je šanca, aby sieť odtrhlo od pletiva. Skôr pletivo od stĺpikov odtrhne. Treba kupovať dobré siete, a nie potom "po každom vetre nanovo viazať"...
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon lenže nám sieť okolo domu neutrhlo a to ju máme 4 roky ;-) A nie je to len pár metrov... ale dobrých 100 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katarinas http://www.modrastrecha.sk/forum/plot... :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj to je presne tá textília, čo je veľmi hustá a keď sa do nej oprie vietor, správa sa ako padák... nepustí :-| ...u nás je to takto... až dodnes... http://www.modrastrecha.sk/blog/katar... 8-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
@worker_falcon myslis ze zaliatie stlpika betonom dovnutra stlpika pomoze? Nevylamu tie vybracie ten beton a neodstrihne stlpik?
Odpovedať
Profilova fotka
a to ste ma nepotesili znamena to teda ze ak su stlpiky prehrdzavene a plot chaby tak to nemam ani skusat? podotykam je to susedov plot a napriek kazdorocnym prislubom ostava tak ako je ,,,,chcela som sa troska oplachtovat cca 10 m...takze neodoporucate? @majkoj @worker_falcon
Odpovedať
Profilova fotka
@siberiax na prehrzdavene stlpiky by som to ja osobne neskusal
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@katarinas dobry den, chcem sa spytat ohladom upevnenia sietky, kde ste kupovali tie klieste, mozte poslat aj foto prosim vas?
Odpovedať
Profilova fotka
@jahodka1299 dobrý deň, kliešte sme nekupovali, požičali nám ich vo firme, kde sme kupovali všetok materiál na plot.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?