Má niekto rýchlorastúci zázračný živý plot?

pridávam link http://zivy-plot.podlupou.sk/ pridávam link.máte ho niekto záhradke???? .ďakujem za všetky odpovede je to ozaj taká pecka ako píšu???? myslím rast a výdrž?
Odpovedať
niekto to tu ma a vraj to rastie ozaj rychlo..ja som vsak vsadil na hraby co je dlhorocna drevina a ozaj nenarocna..aspon dufam :)
Odpovedať
my sme kúpili 200ks teraz na jeseň, zasadili sme ho a uvidíme čo z toho bude
Odpovedať
My sme kupili predminuly rok,potrebovali sme zakryt rychlo jednu stenu. Teraz maju stromky cca 50 cm ;-( ;-( ;-( Je sice pravda, ze ich zastipujem,aby zhusti,ale aj tak sa mi to zda maly prirastok na to,ako ich popisuju v reklamach...ziaden zazrak :-(
Odpovedať
Profilova fotka
susedia ho maju a tento rok, ako viac prsiavalo hlavne na jar, tak vyrastol ako nenormalny. fakt asi 1,5m narastol :) takze uz je po strechu, sadili ho minuly rok, vtedy ale bolo sucho, oni mali problem so studnou, nepolievali , len minimalne.. A este - ma to rado skor tien... viditelne ta cast, ked je poobede uz od 14tej tien, tak ta rastla vyssie asi o 45cm ako ostatna :)
Odpovedať
u susedov maju, je to riadna divocina. Nadseni boli prve dva roky, sukromie urobi paradne. Ale uz stracaju chut strihat, tento rok narastol snad o meter a neuveritelne zhustol, pri strihani je to obrovska masa odrezkov. Takze nema len pozitiva, aj s tym treba pocitat.
Odpovedať
Má ho moja kamoška,rastie to ako ,,najaté,, ale rátaj s častým strihaním.
Odpovedať
Profilova fotka
@juliailuj Názov zázračný živý plot je naozaj len názov. Jedná sa o normálnu drevinu – turkménsky brest, ktorá sa využíva najmä na zakladanie živých plotov. Je zaujímavý vďaka rýchlejšiemu rastu než ostatné dreviny, je hustý, zelený počas leta, v zime však opadáva. Jeho výsadbu si naozaj treba premyslieť, čo sa týka vzdialenosti od chodníkov, susedovho plota atď. Nakoľko hlboko a husto korení a po niekoľkých rokoch ho nevytiahne ani báger. Čo sa týka rastlinného odpadu počas strihania, čo bude 2 – 3x ročne v budúcnosti, bude ho naozaj veľa. Skúste si ešte prečítať rozsiahlu diskusiu, kde sme sa tiež zapojili http://www.modrastrecha.sk/forum/zahr...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?