Lamelový plot

Profilova fotka
Chcel by som okolo pozemku nejaky "lahky" plot. Nechcem aby to vyzeralo "masivne" ako keby som sa chcel od ostatnych silou mocou oddelit. Rozmyslal som nad drevenym lamelovym plotom. Da sa to na SK kupit aj inde ako v Bumaxe (Hornbachu) ? Alebo ma niekto iny napad ?
Odpovedať
Tie lamely nie su nic moc, porozmyslajte ako takyto plot bude vyzerat o par rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless no murovat 120m plota sa mi nechce :), hadam keby sa to osetrilo tak to par rokov vydrzi.
Odpovedať
@niless Tak ked ste uz zavrhli tie lamely... Co tak aj poradit co ine pouzit...
Odpovedať
Ja mam presne podobny problem, musel som oplotit 120 bm a 19 m od cesty. Hladal som co najlacnejsie riesenie. Ja nemienim dat do plota majland. Zabetonoval som stlpiky, PVC drziaky podhrabovej dosky, podhrabove dosky, a Zn pletivo. Cela maskarada ma stala cca 10-11 €/bm oplotenia. Z predu dam tiez iba plotove panely, ziadne murovanie. Na pletivo dam tieniacu siet kym vyrastie nejaka zelen. Nema zmysel davat nieco co je drahe a narocne na udržbu, aspon pre mna.
Odpovedať
@niless No toto co ste napisali je uplne najjednoduchsie riesenie... Majkoj a ja sme skor chceli pocut o niecom co aj nejako vyzera...
Odpovedať
Profilova fotka
@niless to bola druha alternativa, ale mne sa nepaci. Rozmyslal som, ze dam pletivo a zivi plot, ale to je zase na 10 rokov :)
Odpovedať
@chumo co chcete? verte tomu ze to pletivo vydrzi viac. Natierali ste niekedy nieco take? SKuste a garantujem Vam ze obanujete. 12 € stoji 1.8m na vysku a 1.8 dlzky + nejaky stlpiky, ako poriesite styk lameloveho plota so zemou? date podhrabovu dosku? taky rozmer tazko zohnat ale aj keby ratajte dalsie peniaze navyse. V podstate na miesto pletiva kde cena je 2.4 €/bm date lamelovy plot kde je cena 6.7€/bm. rodiel je takmer 4,3€ na meter x 120 bm = 500 €. Ale dajte co uznate za vhodne. aLternativy su drahsie a narocnejsie na udrzbu. @majkoj turkmensky brest dajte do googlu.
Odpovedať
Profilova fotka
@niless nikto sa nehadal, ze je to lacnejsie :), ale ze je to skaredsie. Ten brest som videl, lenze ja potrebujem aby mi z cesty nebolo vidiet do francuzkeho okna a ten brest na zimu opada. Ja by som dal velmi rad zivi plot, ale bude to bude drahe, alebo to bude dlho trvat.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Živý plot je možno nákladnejší ale nie je to najdrahší variant. Ak by ste zvolili stálozelený, priemerne rýchlo rastúci, počas roka dekoratívny druh napr. Prunus laurocerasus Novita alebo Etna, dosiahnete pomerne v krátkom čase požadovaný efekt. Rastlinu dokážete zakúpiť vo veľkosti 30 – 40 cm, 60 – 80 cm a to už je pekný ker, ktorému listy neopadávajú. Listy sú lesklé a veľké, rýchlo sa zapojí do porastu a vytvorí stenu. Z listnatých sú vhodné buk a hrab, ktoré zasa vytvoria hustejšiu stenu a listy mávajú často až do jari, kým nezačnú rašiť nové listy. Z nich viete vytvoriť aj 4 metrovú stenu. Je to nastálo, vyžadujú rez, zálievku a je to príroda.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk naozaj velmi by som chcel zivy plot. Mam ale dva problemy, v predu potrebujem co najskor nieco aby mi necumel kazdy do velkych okien a cely obvod ma 120m. Co by ma taky spas orientacne stal ?
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Cena rastliny závisí od jej veľkosti a množstva. Najlepšie urobíte, ak sa zastavíte v najbližšom záhradníctve k Vám a necháte si vypracovať cenovú ponuku na rôzne veľkosti rastlín u nich. Položka "doprava" by od nich bola pre Vás minimálna. Rátajte cca. 2-3 rastliny na bežný meter.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk ale to sa asi neda strihat len tak bezne ked to ma take velke listy, to by vyzeralo asi blbo, alebo nie ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@majkoj Samozrejme, že raz treba prispôsobiť druhu rastliny. Inak najrýchlejšie rastie a pravdepodobne najnižšiu cenu má - http://www.rastlinky.sk/ulmus-pumila-... . Treba však myslieť na neustály rez aj v budúcnosti, nakoľko jeho rast neprestáva pri dosiahnutí požadovanej výšky zatienenia od ulice.
Odpovedať
Profilova fotka
@rastlinky_sk ano, brest poznam, ale obrazy zo zimy ma nenadchli, je to zapeklite, vsetky alternativy maju zadrhel :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Tak skúste ten vavrínovec. Ak kúpite vyššie rastliny, hneď uvidíte aj objem, lebo majú veľké listy. A skúste si pozrieť obrázky hrabu a buku počas zimy. Naozaj majú často aj listy až do jari, kým nezačnú rašiť nové. Vytvoria hustú stenu a predávajú sa v dobrej cene balené po 10 ks. Prípadne ak máte známeho lesníka, viete si to zabezpečiť aj lacnejšie.
Odpovedať
este lacnejsie... ale iba ak sa ti chce betonovat... postav betonovy stlpik.. (betonovy stlpik stoji rovnako ako kovovy)... ked stoji stlpik v rovine z jednej strany priloz dosku z druhej strany priloz dosku a mas salung na murik. a nemusis kupovat podhrabovu dosku a drziak... vylejes to betonom do vysky akej chces... robil som tak v zahrade okolo 150m.... bez problemov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?