Koľko stojí samonosná posuvná brána?

Prosím napíšte mi cenu na koľko vás takáto brána vyšla, aspoň približne chcem vedieť v akom rozmedzí sa bude cena pohybovať. Môžete pridať aj nejaké postrehy z realizácie, tipy, čo nás môže prekvapiť, na čo si dať pozor. Všade chcú presné náčrty a rozmery a ja som teraz dlhšiu dobu mimo predmetnej nehnuteľnosti. Ďakujem :-)
Odpovedať
pridam sa hodte aj rady na svojpomocne ak ste robili,,,my si robime sami sory tykat
Odpovedať
len tak som pozrela na bazos...ceny za posuvne brany tam lietajú od 350€ do 3500€, tak to mi je asi nanic, budem musiet zadat moje rozmery, poziadavky a popytat firmu o cenovu ponuku Ale tipy a triky mozete pisat, nech sa poucime ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mamakaja základom je rám, trochu väčší ako rozmer vstupu. Dolu sa upevní do betónu uholník 25x25 alebo trubka 20mm, na obidvoch koncoch musia byť stľpiky na ktoré sa dajú upevniť vodiace kladky a zarážka. Tie spolu s kolečkami dostanete bud´ v železierstve alebo vygúglite.Výplň brány je ľubovolná. Asi 30cm od spodu brány musí byť ešte jeden profil, na ktorý sa upevní ozubenie pre pohon.Treba pred betonovaním dotiahnuť elektrinu, ak to chcete komlikovanejšie tak viac káblov aj pre signalizáciu. Najskôr kúpiť všetky diely a podľa nich prispôsobiť ostatné.
Odpovedať
Profilova fotka
ak chcete najst vyrobcov co najblizsie k Vasmu bydlisku , chcete mat cenove ponuky , kontaktujte nas alebo navstivte nas web. poradime , pomozeme , pripadne si zadajte dopyt (v casti forum) a firmy Vas budu kontaktovat same s ich cenovymi ponukami. sluzby su zadarmo, povinna registracia , pripadne mi hodte Vase ponuky - inzerat do mailu a zverejnim ich za Vas - ilustracna foto + rozmery su podmienka , cenove ponuky sa nedaju vypocitat z vety - ´´mam zaujem o posuvnu branu , co to stoji´´ :) dakujem za pochopenie
Odpovedať
@tykat v Merkurymarkete 3m pozinkovana so vsetkymi vozikmi a stlpikmi 720,- Evri
Odpovedať
my sami,zatial riesime poklop na kanal-co je umenie chcela som zabudovatelny dlazbou a to je hrozna cena..tak a potom sme zistili ze potrebujeme posuvnu listu na zem a nie sme v rovine tak zas ideme robit rovinu...som zvedava co zistime za tyzden... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 urcite to je dobra a vyhodna cena :) vyrobna cena je mozno polovica ,ostatne je marza , takze s kvalitou po case neviem ci to bude mat nieco spolocne.
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, ja som realizoval 5m samonosnu posuvnu branu. Pozri si www.branyposuvne.sk Ja som riesil cely material z ich stranky. Kupil som tam celu sadu na samonosny system + material na branu. Jedine co som kupoval mimo bolo drevo(laty) na vypln + farbu. konstrukciu som si pozvaral. Prve si to hlavne premslite a potom realizujte. Na ich stranke mate podrobne navody uz od samotneho betonovania zakladov na plot. pri samonosne totiz nemusi betonovat po celej dlzke. No treba si to proste pozriet, nastudovat a vtedy zistis na co si dat pozor, kolko chraniciek nechat vyviest v zakladov , v plote a pod... vela zdaru... keby nieco, tak mi napis, poradim.
Odpovedať
Profilova fotka
skoro som zabudol... brana ma vysla 700€, teda komplete syste, motor, material...vsetko...
Odpovedať
@praceskovmisk no jasne, viem ze to zvaralii bukovymi elektrodami, zelezne diely su vyvalcovane z PET flasi, som zmiereny s tym ze do do dvoch rokov sa zelezo rozpadne na molekuly a ja branu len pozametam na lopatku a vysypem do kontajneru. Teda ak pises ze polovica su vyrobne naklady a zvysok je marza, Ty mi taku branu vyrobis za 350,- Evri + 20% Tvoja marza, teda cca 420,- Evri? Skoda ze si to nepovedal skor, mohol som mat lacnejsiu branu a Ty nejaky zisk. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 je to velkoobchod a tam si myslis , ze z coho ziju ?z coho zivia take velke priestory ? a ako sa im to tam dostalo ? pozvarali to poliaci v Merkury v danom meste nie ?? :) nedaj sa vysmiat , ten postup vyroby aky si napisal , si napisal Ty , ja som to nepovedal , ale opytaj sa hocikohoho koho len chces , kto sa rozumie aspon trochu do kovov ten matros aj s nastrekom nevydrzi tolko bez dalsieho zasahu ako to ked Ti to urobi niekto doma alebo na firme, prepíl si tu branu a pozri si profil z akeho to je robene ... myslim , ze ten rozdiel uvidi kazdy ... :) ludia nedaju radsej jeden krat a poriadne ale kupia lacne , a po dvoch rokoch ju natieraju , bohuzial taka je pravda , to som si sprsta nevycucal , urcite sa najdu aj vynimky ako vsade a pri vsetkom ... ale ruku na srdce vo vacsine pripadoch je to tak
Odpovedať
@praceskovmisk nosne profily maju prierez aj hrubku rovnaku ako sa pouziva na SK, je fakt ze vyplnove maju len 1mm, ale nemam obavu ze by prehrdzavel tak skoro. aby ma to nejak trapilo. Na druhu stranu brana ma stala menej ako polovicu z toho co pytali SK zeleziari, ktori si za hodinu pytaju viac ako jadrovy fyzik. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@hop377 vsade sa najdu aj spekulanti :) Ja viem , ze ta brana nikoho neprivali , ani sama neodide prec ani nic hrozne nepredpovedam .. ja len konstatujem a hodnotim tu kvalitu casom - ze to co je rucne robene je lepsie ako strojovo rychlo nabuchane brany , zvary nekvalitne , povrchova uprava minimalna ... mate na to svoj nazor , ci uz na tie vyrobky alebo na vyrobcov , a k tej cene praci - jedna brana trva nieco vyrobit - nieje to za den , ak ju robi sam zamocnik musi na nej zarobit aby mal z coho zit , uzivit rodinu ,a hlavne krmit tento stat na fajnych odvodoch.. keby dokazal vyrobit za mesiac 50 takychto bran urcite si tolko pytat nebude ... ale kedze je casovo obmedzeny dokaze urobit len par , tak si za rucnu pracu , kvalitnu aj nieco vypyta , vsetko rucne je drahsie , niekto to dokaze ocenit niekto nie ... Vy tiez nechodite do prace len tak , ze sa doma nudite ale preto aby ste zarobili
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 ok , ked aj ma nosnu hrubku tu istu , pozrite si kvalitu a zlozenie toho profilu .... Keby to chcete kalit tak potom by ste videli rozdiel ... co s tym pracuju by Vam vedeli porozpavat ako to funguje a aka je kvalita , ked sa dany material kali aj 2 az 3 krat a nakonec sa vyhodi ... lebo je uvedeny iny typ materialu ako bol pouzity ... je to na dlhu debatu ...
Odpovedať
@praceskovmisk zlozenie materialu nemam sancu posudit a to ani u brany vyrobenj zamocnikom. Teda to vobec neriesim, ked bude problem kludne branu vymenim, vymena je jednoducha moze trvat cca 5min. ;-) Suhlasim ze vsetk rucne robene je drahsie, ale neznamena ze rucna vyroba musi byt aj kvalitnejsia, to myslim vseobecne, nielen pri vyrobe bran.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 https://www.youtube.com/watch?v=3ur-g... - poliak v akcii , myslim , ze text nebude treba prekladat staci sa len pozerat :) je to sice trosku zrychlene ale kazdy nech si urobi nazor sam . Akym sposobom moze niekto vyrobit stovky branovych profilov tyzdenne nazorny priklad ...
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 no a teraz po vzhladnuti toho videa mi povedzte ci by ste za tu branu dali dali cca 200 € :)
Odpovedať
@praceskovmisk no moze to vyzerat aj tak, alebo aj takto : https://www.youtube.com/watch?v=E246k... ja mam branu odtialto.
Odpovedať
Profilova fotka
tak ale Wisniovsky nieje len tak hocikto ano ??Je to velka firma a ma svoje meno ... v merkury urcite take nepredavaju maju vlastnych dodavatelov aj na Sk ... inak by to stalo trosku viac .. ja som hodnotil beznackove prodkuty dovezene z tej krajiny.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 ak sa mylim kludne ma opravte :)
Odpovedať
@praceskovmisk viem co bolo napisane na stitku a kde som branu kupoval. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 wisniowsky ?? urcite ?? a v merkury ? idem to niekam kuknut rychlo na net .. mate link na nieco ?
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 nasiel som len Baumaxe , ze ich maju ... ale ako tak kukam tie vzory a celkove prevedenie , tak je to uplne najjednoduhsie co moze byt ,,, tenke stredove tycky (povacsine byvaju aj dute u nas na Sk sa zvykne pouzivat plny material) .. keby odvazite taku istu branu od nasho vyrobcu a tamtu je tam evidentne rozdiel vo vahe .. potom je aj rozdiel v cene
Odpovedať
@praceskovmisk mna nezaujima vaha brany, prvorada je pre mna funkcnost az potom cena. Kedze brana co mam je plne funkcna som s nou plne spokojny. Mimochodom, nejak sa mi nezda ze by rozdiel vo vahe brany mohol tvorit polovicu ceny. Netusite kolko asi bude rozdiel vo vahe? 50% to iste nebude.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 jasne , ze polovica vahy nieje rozdiel v cene , ale ako som Vam uz napisal hore vysie je tam rozdiel v tom ked to bucha niekto na stovak kusov (kvalita neznamy pojem , stroje , pracovna sila ) a potom aj cena je ina ako ked niekto vyrobi par bran sa mesiac , pozrite sa na svet aj ocami toho 1 remeselnika - videli ste zamocnika ,ktory maka sam na seba vyvazat si prdel v Audi Q7 ? asi maloprevdepodobne , ma odvody , cez zimu po branach az taky dopyt nieje , cize odvody platit musi aj vtedy .... Bohuzial tu je tak ocenena praca , niektory uz su tak dole s cenami , ze nezarobia na brane nic ale az na odpade co vyvezu do kovosrotu ... je to smutne , viem , ze podobne problemy ma pol Sk ale ludia radsej platia za dovoz nekvalitnych veci a castejsie ich striedaju ako za kvalitne veci , ktore su drahsie a maju aj svoju trvacnost
Odpovedať
@praceskovmisk ja som sa nechcel nikoho dotknut, beriem argument ze rucna praca je ovela drahsia ako strojova. Len nemam rad argumenty typu ze rucna praca je apriori kvalitnejsia, pripadne ze vyrobene v PL znamena to iste. Podstatna je funkcnost a cena ktoru akceptuje zakaznik. Tiez ma mrzi ze ludia radsej castejsie menia veci ako by kupovali kvalitnejsie, lenze dnes je problem kupit kvalitu a to aj pripade zabehnutych znaciek. Vacsina vyrobkov sa robi v jednej fabrike a len nalepka ktora sa na vyrobok nalepi na konci linky urcuje "znackovost" a tym aj cenu, ale nie kvalitu a trvanlivost. Problematiku odvodov a dalsieho vypalneho od statu na SK poznam velmi dobre. Ale to uz som trosku mimo od povodnej temy. Prijemny vecer prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
@hop377 kvalita pri tejto teme nieje ako kvalita triciek aidas s presitim stitku ... tu mate moznost komu si ju date vyrobit , nejde o znacku. ale o to , ze na tom makal clovek nie stroj , mate jedinecny kus nie branu ako ma sused nad Vami a pod Vami ... vsetko ma svoje plus a minus , ci date prednost zakupeniu hotoveho vyrobku z obchodu alebo si to date vyrobit niekomu na mieru a nemusite si to davat skracovat a inak upravovat ... ako som aj zacal tuto temu tak ju aj ukoncim - v obchodoch ako je Baumax ci Merkury maju take marze na dane vyrobky , ze by ste padli na zadok ... vyrobna cena toho kusu ma zlomkovu cenu .. nemaju na tom 2.50€ ani 25€ to mi verte .... lenze prvorada je cena , ktora je v obchode lepsia , lebo im je jedno co to predaju dnes alebo zajtra , remeselnikovi to jedno nieje , robi veci na objednavku , musi zakupit material, musi mat zvaracku , nastroje potrebne na vyrobu (ktore nestoja 5 centov) cize to vsetko si musi na seba zarobit , plus na opravy a servis (nic nejde vecne a s cim sa pracuje sa kazi alebo sa opotrebovava ) preto su ceny take ake su a ceny v obchodoch su likvidacne pre tichto vyrobcov lebo im nedokazu konkurovat ... cena prace jednej brany nemoze byt 20 € ked na nej robi 5 dni ... to co clovek vidi , ze zamocnik ma prirazku a chce ich oklamat a vyzmykat z nich peniaze nieje castokrat na mieste ... a zarobok je mizivy v konecnom dosledku... aj ja vam prajem pekny vecer , dakujem za debatu a vymenu nazorov :)
Odpovedať
@rastislav29 ideme aj my,ale rozmyslem ci samonosnu si na kolajnici..ale vidim ze samonosne musia mat ten dlhy spic asi kvoli vyvazeniu,,my nemame miesto ledva na zasunutie tych 3m na prejazd mozno este 50cm by sa naslo ,tak preto asi na kolajnici..musi byt
Odpovedať
Profilova fotka
ano presne, kvoli vyvazeniu
Odpovedať
Profilova fotka
@tykat pozri u mna album, svojpomoc... obycajna posuvna brana, nechceli sme samonosnu
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?