Koľko by ste dali za túto bránu?

Ahojte, poprosim o radu, hlavne stolarov, ak tu nejakych mame. Objednali sme branku a branu u stolara, branka je hotova (na fotke), vyrobil nam aj rovnaku branu. Material sme nakomplet zaplatili dopredu, aj prace u nas sme priebezne platili, u seba v dielni robil len na brane. Za tu pracu chce 1700 e, co nam pripada dost. Brana je 5,5m dlha, 2m vysoka. co vy na to? Moze byt ta cena realna?
Odpovedať
1
2
@knossos Tak to ste si hádam mali prediskutovať vopred, koľko to bude stáť. Teraz, keď je to už vyrobené, tak to budeš musieť zaplatiť.
Odpovedať
@chrobak7 mas pravdu, nikdy nam nedal cenu dopredu. Davali sme mu zalohu na material a potom sme ho priebezne platili za pracu a vzdy vsetko uctoval rozumne, boli sme spokojni s pracou aj s cenami. Ale toto mi pride nerealne.
Odpovedať
Tomu ako nechapem, ze ste nevedeli cenu dopredu? Vsak snad si si to daval cele nacenovat a potom to zacali vyrabat. Vsetko si najskor treba dat nacenit a samozrejme aj pracu a ked tak by som mu teda nedal nic navyse
Odpovedať
Profilova fotka
@knossos nevyjadrujem sa ku vhodnosti konštrukcie, to ste už prebrali, pozrite si nie dvere z OBI ale robené, bránu vydelte ich plochou a vynásobte 1,3-1,5, pretože väčšia plocha je oveľa pracnejšia, nie každý má podmienky aby to urobil. Som na Vašej strane, ale ...
Odpovedať
@jaros55 material sme platili vzdy dopredu, jeho platime za hodinu, vzdy vsetko uctoval rozumne. Preto sme do toho isli. Necakali sme, ze povie, ze na tom robil kdesi 200 hodin. Tak sme sa poucili, no.
Odpovedať
@knossos to je teda pán stolár. nie som stolár ale za tie peniaze.....nedávno som staval dom ceny trochu sledujem.pochopil som správne platili ste ho na hodinu?koľko materiál ste tiež zaplatili?
Odpovedať
@fernando za material sme dali cca 500e. Branka, brana, kryty na postovu a el.schranku. okrem brany je vsetko namontovane a zaplatene.
Odpovedať
@knossos Ja som si tiež dal robiť bránku a samonosnú posuvnú bránu jednej firme. Dopredu mi to nacenili a spísali sme objednávku. Stálo ma to cez 1800 € bez výplne brány a bránky. To už som si sám robil. Keďže tvoju bránu nevidím, ani neviem, koľko práce mu to dalo, nedá sa to porovnať s mojou cenovou kalkuláciou. Neviem, koľko práce to bolo, ale za bránku a bránu to môže byť primeraná cena, najmä ak to bolo nejako prácnejšie.
Odpovedať
@knossos To je z dreva?
Odpovedať
@chrobak7 ano
Odpovedať
@knossos aké to je drevo hrubka
Odpovedať
@fernando to sa musim manzela opytat, je to voduvzdorna preglejka, nater, hore ma ist strieska z tropickeho dreva.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@knossos možno by som dal1000€viac ani cent .preglejka????? myslel som že nejaké exotické drevo .
Odpovedať
@fernando material je uz zaplateny. Aj robota, co mal u nas. Tu ide len o robotu v dielni.
Odpovedať
@knossos teraz som to lepšie pochopil.to je riadny podnikateľ.uvedte odkiaľ je varujte ľudí.! za robotu také peniaze?akurát treba prihliadnuť na tu veľkosť .inak na nič iné.ked mu date1000€ ešte by vám ju mohol chodiť aj otvarat 🙂
Odpovedať
@fernando doteraz sme s nim boli spokojni. Boli mesiace, ked k nam chodil denne, vela toho u nas urobil. Vzdy mal rozumne ceny, platili sme ho denne, neviem co sa stalo.
Odpovedať
@knossos spýtajte sa ho na rovinu.mozno aj na niečo zabudol že ste vyplatili.ak je rozumný vysvetlí vám to resp.vam ukáže nejaké doklady odkiaľ nabral takú sumu.
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si to nechat zas raz vsetko preratat, to co ste zaplatili na com ste sa dohodli. dufam mate prijemky????
Odpovedať
offtopic: preco ste sli do dreva? pytam sa len zo zvedavosti, dakujem za odpoved.
Odpovedať
@fernando Neviem na základe čoho ho dokážeš takto zhodnotiť. Nemáme ani páru, koľko roboty bolo s tou bránkou, čo je na obrázku a už vôbec nevieme, ako vyzerá veľká brána, aké práce tam bolo treba spraviť a pod. Netvrdím, že je to primeraná cena, ale tiež nemôžeš povedať, že je to prehnaná. Otočím to. Urobil by si ty za 1000 € malú bránku a veľkú bránu 5,5 metra širokú? Ak áno, sused bude tento rok robiť bránu, doporučím ťa. Mňa vyšla, ako som hore spomínal, posuvná brána a bránka zo železa so zinkovaním okolo 1800 € a to bez výplne.
Odpovedať
@chrobak7 mozno som sa na zaciatku zle vyjadrila /a konecne nepisem cez mobil ale PC 🙂 /. takze: na zaciatku sme mu dali 500e, za co kupil VSETOK material. co bolo treba navyse /kolajnice, aj tie nejmensie sroby, proste vsetko/, zhanal, objednaval a platil moj muz. urobil kryty na el a postovu schranku, urobil malu branku, toto sme vsetko zaplatili, vyslo to mozno 2-3 stovky. teraz dokoncil velku branu a len za robotu chce tych 1700 e. bez akehokolvek materialu, montaze, zamerania, len a len za pracu v dielni. myslim, ze je to nerealna cena.
Odpovedať
@chrobak7 veď to nieje ani drevo .impegnovana preglejka pozri sa koľko stojí.a potom rozprávaj .pritom materiál už zaplatili tak čo tu píšeš bludy.trosku o Tom niečo viem .
Odpovedať
@knossos ja som to pochopil je to riadna palka za preglejku
Odpovedať
@milan_ paci sa nam to, vnutri aj vonku mame prevazne drevo, takze sa to sem aj hodilo. a myslim, ze je to osvedceny material, svokrovci maju tiez drevenu branu a funguje im to 15 rokov. uprimne, moc sa v tom nevyznam, manzel navrhol toto, povedala som ok. inac, nazivo to vyzera velmi dobre.
Odpovedať
aj chodenie k vám a nákup materialu niečo stoji
Odpovedať
Bez toho aby som vedel kolko nejaky vykon bude stat majstrom ani nedovolim vercajg chytit do ruky presne kvoli takymto happyendom. Dojde na platenie a bud je smutny jeden alebo obaja (ja ked ma prekvapia jak vas a obaja ked na to ako bonus nemate dost €€€)
Odpovedať
tá veľká brána je čo za druh? nech je to akýkoľvek druh - krídlová, posuvná na koľajnici, samonosná, tak to nie je iba o dreve. predpokladám, že to musí mať zváraný kovový rám podľa príslušného druhu brány. vyrobiť veľkú bránu nie je sranda. to sa ráta v tisícoch eur, materiál je z toho iba malá časť. cenu ste si mali vopred odsúhlasiť. ak sa vám doteraz osvedčil ako solídny človek, tak asi to bude opodstatnené. a čo by bolo najlepšie? komunikovať. spýtať sa ho, čo bolo také komplikované, na čom strávil najviac času a podobne. nie ho najprv roznosiť na verejnom fóre... ale detaily vám vôbec nemusí hovoriť. vy ste boli "grandi", keď ste nepotrebovali za dôležité odsúhlasiť si vopred ceny. tak teraz buďte "grandi" a zacálujte to.
Odpovedať
@worker_falcon v tisícoch ???chachacha
Odpovedať
Profilova fotka
hmmm ako sranda, clovek ma v poslednej dobe tendenciu si vsetko ohladom ceny zistit. netrapi to asi len tych, co maju mrte prachov na ucte a to kedze sem pisete asi nie ste. treba sa pytat na vsetko pri postupe, no hlavne ste mali mat odsuhlasenu konecnu cenu
Odpovedať
Pride mi to tiež dost, ale nevidel som ju. Bolo by fajn tu dat jej fotku. Tiez som si chcel dat urobiť brány, ale keď som videl tie ceny, tak som sa rozhodol urobit ich svojpomocne a usetril som kvantum, ale!!! Nikdy by som nepovedal ze je za tym tolko prace. Meranie, priprava materialu, rezanie, zvaranie, atď..no kopec času. A hlavne na vela veci musite byt dvaja najma pri velkej brane. Ale ci az na tolko, aby to bolo za 1700€ tak to veru neviem neviem.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?