Kde sa vybrať po pohony na brány v oklí BA

Poprosím vás o radu, kam sa vybrať o radu a aj na nákup na komponentov k posuvným bránam. V blízkosti BA. Dakujem.
Odpovedať
Urobila som chybu v názve diskusie, ale snáď ma neukameňujete. Systém je nastavený tak, že to nejde /neviem?/ opraviť.
Odpovedať
@staronova ja by som zvolil nejaky e-shop.
Odpovedať
Profilova fotka
@staronova www.branyposuvne.sk
Odpovedať
@staronova ak si idete vyrabat samonosnu branu, tak treba rozmyslat hlavne pri zvarani kolajnice s branou, aby sa nestalo, ze vam to bude zadrhat (ak chcete robit variantu spoja s neviditelnymi zvarmi). Taktiez treba rozmyslat nad velkostou a hrubkou joklovych profilov, lebo ak to pojde nasledne na pozinkovanie, tak to moze dokrutit. Radu asi nedostanete nikde, co je v podstate aj pochopitelne. Komponenty sa daju zakupit cez eshop, v zasade potrebujete len par veci. http://branyposuvne.sk/#ako-na-posuvn... PS Fakt si myslite, ze tolko usetrite, ked si to budete robit sami?
Odpovedať
@staronova pozri viac eshopov, ja som bral veci az z troch roznych.
Odpovedať
@stowasser musím odpovedať na poslednú vetu....mali sme tu xy firiem na ponuku na celý plot aj s bránami. No Coment. Tie cenové ponuky by sme mohli publikovať ako odstrašujúci príklad. Napr. štrk -zabezpečí majiteľ, odvoz sute /kontajner/ zabezpečí klient. Brány -ved oslovte niekoho v okolí, alebo to budeme riešiť až potom. Kašlem na takú cenovú ponuku, ked nemôžem dostať komplet cifru. Ako potom môže stavebník porovnávať cenu? Nijako. Nakoniec ostane šokovaný z faktúry, ak sa dá nahovoriť na niektorú firmu. Začali sme to robiť sami, ale pred betonážou potrebujeme vedieť vzdialenosti polohy motora na posuvnú bránu. Otváraciu časť už máme vyriešenú a základ hotový. Samozrejme poznáme stránky e-shopov, ale osobný kontakt a praktické rady su na nezaplatenie. Preto, že človek aj má peniaze nebude nemilobohu vyhadzovať za niečo 10 razy predražené. Napr. v jednej ponuke bola cena za búranie 1m3 - 85 Eur. Predpoklad 10m3 čiže 850 Eur + 135 Eur x 2 za kontajnery. Mužovi to za dva dni práce vyšlo práve iba suma za dva kontajnery, ktoré tiež neboli v tej ponúkanej cene. To sa ti zdá málo peňazí??? Ano, narobil sa, ale mal to ako pohyb, niekto sa nadrie vo fitku a on to riešil doma pri práci. Za 1 a pol dna práce stihol ešte JURAVU v Ba. Ďakujem všetkým za príspevky.
Odpovedať
@staronova neplati to vzdy, ja som mal na posuvnu samonosnu branu primeranu cenu. http://www.modrastrecha.sk/forum/plot...
Odpovedať
Nakolko som nenašla presné info poprosím tuná, možno sa nájde dobrá duša, ktorá mi poradí. Dnes som totiž telefonovala s dvomi majiteľmi firiem, bohužiaľ jeden bol veľmi nepríjemný a druhý nemal čas. A aj ked si pohon a podobné serepetičky chcem objednať z netu, musíme byť aspon trochu v obraze. Dokreslila som trasúcou rukou pôdorys do náčrtu. 1/-Neviem aké sú rozumné vzdialenosti presahu brány - miesta máme dosť-/y/ 2/-aká je optimálna poloha motora posuv. brány v pôdoryse. 3/-z toho vyplýva šírka /x/ a dlžka bet. základu pod kolajnicu a motor. 4/-aká je výška /alebo poloha/ prívodu elektr. káblov? Brána sa posuvom prirazí k nášmu už jestvujúcemu plotu z ľavej strany. Ak by mi chcel niekto poradiť silu, typ motora-brána bude oceľ s výplnou dreva. Plot je z obyč ABW tvaroviek hr.200mm. Tie už sú kúpené, ak by niekto chcel tiež kúpiť nech zváži, pretože muž začal s betonážou od druhej strany a musí ich premeriavať šublerou, rozdiely sú aj 5mm!! Dúfam, že ma neukamenujete, ale poradíte. Ak by niekto vedel o predajni, kde to človek naživo všetko môže vidieť, budem vdačná.
Odpovedať
@staronova prepacte ja neviem v akej krajine ste predtym zili, ale ak by som mal pocit, ze niekto prisiel vyzvedat know-how, a nasledne by si chcel kupit komponenty inde, tak by som ho poslal aj ja do prdele. Este raz vam zopakujem, ze ak to chcete robit svojpomocne, mali by ste mat ake-take znalosti s mechanikou, inak by ste sa napriklad nepytali, kolko ma byt vzdialenost Y. Nemate sancu uspiet inak, ako si niekde vyhliadnut podobnu branu so svetlostou 3000 a pomerat si co potrebujete. Neviem, ci viete, ze brana bude mat celkovu dlzku 4500. Velkost koty X zavisi od uchytenia, pouzitej ozubenej kolajnice a velkosti a typu motora.
Odpovedať
Kde čítate že sa jedná o samonosnú bránu?
Odpovedať
@stowasser Si nejaký nabrúsený...ty si sa múdry už narodil?.. Je to jedna z vecí, /brány, plot/ ktorú sme ešte "neabsolvovali" a presne podla hesla, že po vojne je každý generál reaguješ. Dnes sme navštívili inú predajnu, ktorá má aj e-shop a zistili sme polohu elektriky na pohone, teda muž. Lebo to, čo som sa všetko pýtala /okrem elektriky/ mu bolo jasné. Máme cenovú ponuku a môžeme objednať. Prečo by mala mať brána veľkosť 4500?????
Odpovedať
@staronova prepacte, ale dal som vam link na dobru stranku, ak tu neskor lamentujete, ako sa s vami cez telefon bavia, tak ma to zaraza. Na tej stranke boli doporucene rozmery zakladu, s podrobnym popisom, podla ktoreho by ste lahko zistili umiestnenie chraniciek kabelaze, teda vsetko co ste potrebovali. Predpokladam, ze chcete samonosnu branu, inak by ste tu asi nezhanali informacie, lebo posuvna na kolieckach je jednoducha vec. A preto moja poznamka, ze samonosna na velkost otvoru 3m by mala mat celkovu sirku 4,2-4,5m. Som rad, ze sa chystate objednat komponenty vo firme, kde vam poradili. Mozno mam deformaciu z toho, ze sa dennodenne stretavam v praci s tym, ze niekomu najdeme optimalne riesenie, ktore mu usetri kopu penazi a jemu je to malo a rozmysla, ako by nas obisiel a navrhnute riesenie chce kupovat priamo u vyrobcu cez net, to je neseriozne jednanie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Staronova ak potrebujes poradit ohladom brany uchytenia motora a vsetko okolo toho tak mi napis a poslem ti moje tel .cislo a vsetko ti poviem.a zadarmo :-) .
Odpovedať
@staronova Objednaj si komponenety a podla toho budes vediet zdruba ako to vyzera a ake rozmery potrebujes. Vlavo ta brana by mala byt co najdlhsia, dole aj hore mas dorazy vela miesta nezaberaju takze presah daj cca 15 cm. Vravo kde je pohon treba voziky, zaklad staci na taku malu branu bohate meter, tak isto zhruba presah brany. Pohon je v strede medzi vozikmi, potrebuje privod 220v, kabel z garaze ak chcss otvarat z garaze najlepsie nafiahni kabel na pc sietovy ma 8 zil keby daco. Treba kabel mezi stlpikmi na fotobunku a do pohonu. Su aj fotobunkuly na batdrky ale kabel je kabel. Ak chces fota hodim ti akurat som to robil.
Odpovedať
@sysell dakujem za odpoved. Včera sme zabetónovali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?