Hranica na svahu - pomooc

zdravim, vie mi niekto poradit, co robit v danej situacii? :-( Sused pod nami mal pozemok do svahu a zarovnal si svoj pozemok tak, ze odbagroval hlinu az po nasu hranicu pozemku (hranica ma dlzku cca 30 m) a pozdlz hranice vznikol zraz asi 3,5 m vysoko. Tymto nam vznikol na hranici dost nebezpecny priestor. Sused chce situaciu riesit plotom z DTciek. Obavam sa, ze bez projektu a statickeho prepoctu ten mur vela nevydrzi... Moze sused takmer podkopat nas pozemok a urobit si takuto skoro kolmu priekopu? ako postupovat? Budem vdacna na prispevky k teme.
Odpovedať
@omjak 3,5 metra?!?! Veď to je riadny zráz. To nejaký plot z DTčiek neudrží. Tam bude treba betónový múr, možno až 0,5 - 1 meter široký. Skôr či neskôr sa tvoj pozemok zrúti na jeho pozemok. Taký múr už vyžaduje stavebné povolenie. Navyše mám pocit, že to čo urobil boli terénne úpravy, na ktoré tiež treba stavebné povolenie.
Odpovedať
@chrobak7 pozemok si odbagroval asi pred 3-4 rokmi. Je nejaky zakon o tom, ze si sused nemoze urobit terenne upravy ? pozna niekto ten paragraf?
Odpovedať
@omjak Stavebný zákon § 71
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
hadam ti pomoze @kosto13
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?