Dreveny plot olejova lazura OSMO

Dobry den, prosim Vas ma niekto konkretnu skusenost s olejovou lazurou od OSMO, ze ako casto pretierate dalsim naterom, kolko to vydrzi? Pripadne ak ma niekto dobre skusenosti s inymi tenkovrstvymi lazurami tak poprosim o odporucanie (uvital by som aj foto po par rokoch, nie teraz natrete). Navrhy na hrubovrstve lazury a laky prosim nepiste. Dakujem.
Odpovedať
@jordyl Osmo v interieri - top aj po rokoch. V exterieri, kde prichadza do kontaktu s priamym dazdom je nanic.. Terasa natreta Osmom - po roku uplne na h..o.. Altanok - na stojky neprsi, tam je to ok aj po 3 rokoch, ako nove.. Na plot sme neskusali, ale po skusenosti s terasou, najrozumnejsie mi vyslo terasovy olej z OBI. Cena prijatelna, vydatnost velmi dobra a po zime terasa vyzera dobre, az prekvapivo.. Plot mame dreveny tiez, taky vidiecky look ma a ten sme natreli najlacnejsou lazurou z byvaleho baumaxu - v takej bandaske to predavali za tusim 7 ecok.. Vyzera to tak "vidiecky" po 3 rokoch :-D Take trochu zosednute, ale ani nemienim nicim drahsim to pretierat.. Natriem to tou lazurou tento rok znova a dalsie tri roky to bude ok :-D
Odpovedať
@jordyl no my sme na jesen minulý rok robili pristešok na terasu a natieralii sme hranoly značkou OSMO ale to bola farba a vy chcete vedieť lazuru, ako často sa musí natierať?
Odpovedať
@livia341 mna zaujima co dobre vydrzi v exterieri na dazdi, nie pod strechou
Odpovedať
@jordyl Mne to poradil jeden starý majster /stolár/ ako to ošetriť...Ani on veľmi neverí Belinke a iným drahým náterom..Lazúra a lodný lak...aj viackrát...to bolo jeho doporučenie ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jordyl osmo neodporucam. Mame terasove dosky natrete olejovou lazurou od osmo, je to rok a vyzera to biedne. A to je terasa prestresena....
Odpovedať
@technik007 takto som natieral drevo pred 20 rokmi, je pravda ze to vydrzalo 5 rokov ale potom to znova natriet a brusit bolo ako za trest, preto som pisal ze lak nechcem.
Odpovedať
skus popozerať albumy od @peto99, má tam toho dosť aj s fotkami, ohľadom dreva v exteriéri Ja som na plot použil olejovú lazúru od colorlaku, zatiaľ je vonku niečo 2 zimy a niečo 1 zimu...bližšie som to zatiaľ neskúmal @jordyl
Odpovedať
@anica Dakujem, tento rok co skusite? :-)
Odpovedať
@jordyl v exterieri na daždi má dobrú farbu ako keby sme včera natierali,lenže my máme od jesene a ešte neprešlo ani rok, tak nemožem potvrdiť či je dobrá značka, ale ja som spokojná kedže počasie od jesene do jari bolo hrozné, viac upršané tak hranoly sú pekné ako čerstvo natreté.
Odpovedať
@jordyl Ja uvidím ako sa zachová náter, pretože je tomu ako som písal 2rok a uvidím čo urobí vonkajšie počasie.. ;-) Prepáč, nevšimol som si že lak nemusíš-prehliadol som to ;-)
Odpovedať
@technik007 ten lak sam o sebe nieje zle riesenie, ale musi tomu zodpovedat aj konstrukcia dreva, z tohto dovodu to na plot nechcem
Odpovedať
@jordyl Ja som pred 16.rokmi pomáhal šéfovi /robil bazén vnútri asi 15x6m / a vnútri dával obklad Tatranský profil ktorý každý jeden kus namáčal do horúcej fermeži a nechal vysušiť...Denne sa takto pripravilo okolo 50-60ks latiek..Potom montáž na steny a na strop..A potom lakovanie celého priestoru...Neviem ale koľko to vydržalo alebo ešte drží, lebo odvtedy som tam nebol, nakoľko nehnuteľnosť predal.. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
My sme na záhradnú chatku použili tenkovrstvu lazuru xyladecor, na terasu, ktorá je zastrešená, olejovú z OBI. Sme s tým spokojní. Chatka je natretá 2 roky, po zime vyzerá, akoby bola teraz natretá.
Odpovedať
@technik007 @jordyl fermez sa ani nepokusaj davat.. Aj taky pokus sme my urobili.. Ako mozno ochrana ok, ale ta vizaz..po rokoch katastrofa.. ( v exterieri)
Odpovedať
@akvi To sa priznám že ozaj neviem, čo urobí fermež po rokoch.... ;-)
Odpovedať
@jordyl z akého dreva je/bude plot?
Odpovedať
Profilova fotka
@jordyl nic, nechame to tak....terasa bude sediva,mne to nevadi - je to prirodzena farba. Davali sme 2 vrstvy, poctivo vsetko natreli a takto to dopadlo. Osmo nam bolo poradene ako super olej. lazura. Na pristresok sa daval obycajny lacny olej a vyzera to ovela lepsie
Odpovedať
@jakino drevo davam cerveny smrek
Odpovedať
@jordyl Tak potom veľmi dobre spravíš, keď ho nenatrieš vôbec a výborne spravíš, ak ho dáš ešte upiecť (termodrevo) a potom necháš bez náteru. Pozri sa mi do albumu, ja mám z červeného smreka bazén. Nenatrel som ho ničím a ani sa ho nechystám ničím natierať v budúcnosti
Odpovedať
Profilova fotka
stary majster poradil lodny lak.......... milujem take rady........, potom vyzera drevo ako ked had stahuje kozu....... do exterieru v ziadnom pripade lak..., hotova katastrofa..., drevo stale pracuje, lak nie... vsetky tie lazury, laky, farby je len tahanie korun z vrecka.... alebo.........: lacne trvacne, bezudrzbove... https://www.youtube.com/watch?v=RZvMj...
Odpovedať
@jakino ja by som to mozno aj nechal bez nateru, ale manzelku na to asi nepresvedcim :-) , preto hladam nieco cim by som to osetril aspon na par rokov a potom bezproblemov natrel zase.
Odpovedať
@jordyl skus tu najlacnejsiu lazuru z OBI, ona pekne postupne zosedne, nic sa nelupe. Urcite ziadne laky, ani nic podobne, a nic drahe sa neoplati..fakt.. ukaz manzelke tuto debatu :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Je to jedno , čo dáte na terasové dosky. Krásne farebné vydržia možno dva roky. Ideálna voľba sú terasové oleje. Olej nepraskne, nelúpe sa. akoby sa z povrchu strácal. Každý rok pred sezónou terasu očistíme od špiny, prachu a jednoducho pretrieme. Žiadne brúsenia. My používame Špeciálny terasový olej Naturalis Oils.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?