Dodatočná výplň plota

Profilova fotka
Dobrý deň, potrebujem sa podariť. Máme plot z pletivových panelov výšky 153cm, podhrabovou doskou (30cm), stĺpiky sú 210cm dlhé. Stĺpiky sa zabetónovali do hĺbky 30cm s tým, že betón je celkovo v hĺbke 50-60 cm. Plot už stojí, no potrebujeme sa trochu oddeliť od suseda a premýšľame nad možnosťami. Stĺpiky sme mali dať asi dlhšie, ale to už teraz nezmeníme. Moja otázka je, či by fungovalo niečo takéto https://www.pohodanaterase.sk/vypln-d... Alebo by ste to riešili samonosnou konštrukciou, aby to nebolo opreté o plot? Za akékoľvek rady vopred ďakujem.
Odpovedať
@khalies Nevidím dôvod prečo by tá drevená výplň nefungovala... Je to celkom pekné Dokonca si myslím, že by sa dala použiť aj tá s výškou 173cm a získali by ste ďalších 20 cm...
Odpovedať
@khalies nemyslím si, že je to dobrý nápad. drevo má svoju hmotnosť a celkovo by bol tlak na stĺpiky násobne väčší ako pri relatívne ľahkých dielcoch. Zaliatie stĺpikov moc nepomôže. ak už na ten plot niečo dávať, tak klasické prepletané výplne do dielcov. odpor vetra bude rovnaký, ale aspoň hmotnosť bude výrazne nižšia.
Odpovedať
@virnik27 ale hej, hej. veď sa neprieč. hmotnosť je kritická, a vietor to podčiarkne. problém je kotvenie stĺpov v betóne, to bude najslabšie miesto. Veľkosť a hĺbka bet. pätky.
Odpovedať
Profilova fotka
@khalies ahoj, ta vypln nejde do hociktorych plotov. Vacsinou kazdy vyrobca ma svoje pevne pletivo a svoje latky. Staci latka o 2mm sirsia a uz sa nezmesti do tvojho plota. Ak hladas nieco nepriehladne, porozmyslaj o niecom inom. Tento plot je dost nepriehladny ked stojis oproti, ako na prvej fotke. Ale akonahle sa pozries trochu z boku, tak cez tie zvisle skary vidiet vsetko, az tak, akoby tam plot nebol. Proste, tvoje oko si odmysli plot a rozlisis u susedov aj metlu opretu o stenu, topanky pri dverach, ci balon v zahrade.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon naša hlavná obava je, že ak by sme dali niečo plné na ten plot, tak nám ho silnejší vietor vyvráti, keďže sú tie stĺpiky len 30cm v betóne... a ako pozerám, tak radšej nebudeme pokúšať šťastie a spravíme pred plotom "druhý plot" z drevených panelov.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 to že by zboku bolo trochu vidno nevadí, pred plot pôjdu rastliny, ktoré tiež spravia trochu clonu. Ale ďakujem za poznámku, že treba dať pozor na šírku tých latočiek, to mi teda nenapadlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@khalies aj to je riesene a do buducna asi aj trvacnejsie. Mozno budete mat psa a fakt ako treba to spravit tak, aby to proste bolo pevne, ale ako tie drevene vyplne posobili velmi pekne, to sa mi moc paci take
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@khalies ahoj.my sme kupili tuto vypln. Natrela som vsetky dosky aj sme to zalozili ale bohuzial nam nepasuji tie pozdlzne latky, ktorymi sa to uchytava.takze ich musime dat zrezat. Je pravda ze su tam medzery troska medzi tymi latkami, ale vyzera to pekne.my momentalne uvazujeme dst este zo zadnej strany hnedu tieniacu foliu a z nasej nechat latky.ale presne kvoli vetru sme to riesili a plot prezil riadnu fujavicu na liptove (ale.riadne to hrkotalo) aj bez pripevnenia - zatial sme mali tie latky len tak ponasuvane v pletive. Ja som s tym spokojna.uz sa.tesim nech to dokoncime
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Michaela Šimková. Zdravím Vás. Ako ste spokojný s tou vyplnou drevených latiek? Tiež uvažujem o nich, esteticky je to krajšie ako tieniaca siet. Viete dat foto ako to vyzerá teraz?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?