Davate izolaciu?

Ideme robit plot z okrasnych stiepanych tvarnic. Dat na pripraveny zaklad aj hydroizolaciu? Ako ste to riesili?
Odpovedať
@mimidlo Hydroizolácia sa odporúča dat pod plot, ktorý bude mat nejakú dodatočnú povrchovú úpravu ako obklad alebo fasádu. Pri štiepaných tvárniciach to nie je potrebné.
Odpovedať
@bubulka722 dakujem. A vzlinajuca vlhkost nebude robit problem s tvarnicami, aby sa netvoril "vykvety". Tiez na strankach predajcu danych tvarnic nic nepisu o hydroizolacii, naopak u konkurecnych prefajcov pisu, ze pouzit tekutu hydroizolaciu... Tak ma byt clovek mudry...
Odpovedať
@mimidlo ja som nedaval ziadnu hydroizolaciu a nevyskytol sa ziaden problem.
Odpovedať
@mimidlo Vzlínanie spodnej vlhkosti nemá moc dočinenia s výkvetmi. Treba sa informovat u výrobcu tvárnic kolko rozpustných solí daný výrobok obsahuje. Proti ich vzniku sa odporúča plot napenetrovat. Ak vzniknú, časom samé aj zmiznú. Je to len dočasná estetická vada. Kvoli výkvetom by som hydroizoláciu nedávala.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme toto neriešili ale moja svokrovci dávali nový plot minulý rok. Pýtali sa kadekoho až potom ich známy im tiež povedal, že to netreba, bola by to zbytočná robota. Takže myslím, že netreba tu hydroizoláciu ale možno sa spýtať ešte nejaké odborníka by nebolo na škodu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimidlo to uz co su toto za vymysli davit HI na plot,, nic sa nebojte slniecko ho pekne vysusi
Odpovedať
My sme hydroioláciu pod plot dávali, ale len kvoli tomu, že sa plot z klasických DT-čiek bude ešte ntahovat fasáđou. Takže nie kvoli výkvetom, ale proti možnému vlhnutiu betonu a oddelovaniu fasády.
Odpovedať
@jblaze nie na plot ale medzi základ a 1. Radu tvarnic
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?