Čo spraviť so starým dreveným a krivým susedovým plotom?

Dobrý deň, prosím o rady, čo mám spraviť so špatiacim plotom od suseda? Ide o drevený plot, z latiek, ktorý je už bez náteru, to by mi ani nevadilo, len je odspodu prihnitý a nakoľko má sused tesne v jeho blízkosti, možno 10 cm pred ním nejaký záhradný domček, je akoby naklonený. No dojem z plota z našej strany je hrozný. Sused nemá v záujme ho nijako opraviť a priznám sa, že ja nemám chuť robiť ho na vlastné náklady (20 m). Ako ho skultúrniť? Diky za rady.
Odpovedať
To vážne je problém sem dať foto toho plota namiesto opisovania situácie?
Odpovedať
Profilova fotka
Zo svojej strany si vysad živý plot, alebo postav plot normálny. Nemas iné páky ako suseda jeho plot donútiť opraviť.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikavo ak ty investovať nechceš nepomôže ti nikto, nemáš žiadne páky na to aby sused urobil plot podľa tvojich predstáv
Odpovedať
Profilova fotka
Krušpan.
Odpovedať
Vdaka, myslela som na variant ziveho plotu, no nejake velke naklady napr. betonove zaklady na tento plot mi proste nie su po voli, kedze je to jeho plot. Zivy plot pripada do uvahy, no kym ho stromceky prekryju bude tevat asi dost dlho.
Odpovedať
Profilova fotka
Krušpan zakryje 1,5 m vysoký plot za 2 roky.
Odpovedať
@mesarosanton ked ho pred tym nezozerie vijacka kruspanova... @mikavo sprav si svoj plot, taky aky sa tebe paci, na svojom pozemku a za svoje. Nemas paku na to aby si suseda donutila s tym plotom cokolvek spravit. Asi jedine lacne riesenie je postavit plot z jednoducheho pletiva a nechat ho prerast niecim popinavym, brectan, pavinic, clematis, ruza vraskava alebo akekolvek popinave ruze, zemolez vonavy. Kym toto dorastie tak sadit k plotu popinave letnicky
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton nezakryje. Ak má byť pekný,husty, musí sa strihať. Navyse v poslednom čase veľa galiby robí vijacka kruspanova. Aj v našom okolí likviduje vo veľkom výsadby kruspanov. Aj tu je toho na MS uz dost spomínaného. :(. Rovnako vavrinvce sú haklve na skodcov a rastu pomaly. Možno by som skôr kombinovala ihlicnany, dajú sa fajn tvarvat s kvitnucimi kríkmi...ak už teda nie thuje tu tak veľmi zaznavane. Je to aj o tej údržbe ktorú je kto ochotný investovať.
Odpovedať
@mikavo Niekto ten plot už bude musieť dať urobiť. Otázka je ci sused bude mať na plot a keď nie tak vo vašom záujme je lepšie urobiť plot,jednoducho kúpiť kvalitnejšie oceľové rúry hodiť ich do zeme a natiahnuť pletivo. Investícia tak do 150€.Je to veľa? Kúp bednu piva a zavolaj suseda nech Vám pomôže starý plot odstrániť.
Odpovedať
Zo susedovym plotom nemozes spravit nic. Jedine ak by ta nejak ohrozoval, mozes dat podnet na SU a oni ho vyzvi aby plot opravil. Najjesnoduchsie a jedine riesenie je postavit si svoj plot. Nemas chut robit ho na. vlastne naklady? A kto ma mat chut tebe stavat plot ak nie ty?
Odpovedať
Profilova fotka
@mikavo ako ste zistili, že plot je jeho?
Odpovedať
@blackomt nie je to veľa, avšak určite by som volila nejakú plnú výplň, nie pletivo @jan45 to tvrdila svokra, vraj aj tento súčasný, ktorý ledva drží spravil sused @atlaska mne osobne by ten plot nevadil, ak by nemal po svojej dobe zivotnosti. My sme v lete z inej strany okolo nasich susedov, (dotycny sused a este jeden) robili plot 60 m (pletivoveho), nakolko sme tam kupili pozemok, takze preto tento nechcem. Jeho povodny rozpadajuci sa je plny a ak by som tam dala pletivo, tak myslim, ze by sa to ani jemu nepacilo, nakolko si takto vzajomne nevidime do dvora. Myslim, @jankazb no po debate s manzelom sme zacali uvazovat pre variant plotu z tuji
Odpovedať
Článok sa načítava...
ved si tam urob plot aky chces,pletivo, drevo,beton......nechapem co riesis. Sused nema s tvojim plotom nic spolocne. Tuje nezabrania behaniu zvierat napr.psov od suseda k tebe a naopak. jeden rok ako je tento pride plesen na tuje a mas po plote ak to vcas nepodchytis a aj chvilu potrva kym vyrastu, ak nezainvestujes do uz dvojmetrovych stromov.
Odpovedať
Profilova fotka
@mikavo čo takto ho vylepšiť po dohode so susedom https://www.google.sk/search?q=pruten...
Odpovedať
@mesarosanton môžeš prosím ťa dať názov tej odrody krušpánu, ktorá narastie za dva roky 1,5m? Ja mám živý plot z krušpánu, ale za dva roky 1,5m nerastie...
Odpovedať
plot oddeluje vaše pozemky, takže ťažko povedať koho je/respektíve kto by mal urobiť nový, najviac spravodlivé je na polovicu, ale pokým sused nemá s tým problém, iba tebe prekáža ako vyzerá, nenarobíš nič, urob na vlastné náklady nový a starý po dohode so susedom odstránte a bude. ty nechceš mať zbytočné náklady, ale pokým ti prekáža, nebudú zbytočné. zbytočné náklady by to boli pre suseda, kedže jemu nevadí, že je starý a nemá dôvod vyhadzovať peniaze na niečo čo mu príde zbytočné, len preto, že to tak chceš
Odpovedať
@jan45 pravdepodobne je tam taka historicka dohoda, aj u nas na dedine kazdy vie, ktory plot je koho.. Blby zvyk, ale na dedinach normalny. A aj plno sporov koli tomu byva, lebo niekto dlabe na takyto zvyk - hlavne novousadlici. Inak my sme sa na nejake zvyky vykaslali a urobili vsetky ploty, lebo novych by sme sa aj tak od susedov nedockali ani z jednej strany a nakolko mame psa, tak ci sa nam to paci, alebo nie, je v nasom zaujme, aby bol plot ok..
Odpovedať
Profilova fotka
@meamak V názvoch sa nevyznám .Aký som v parku natrhal taký som zasadil.
Odpovedať
20m plota- neplač a ponukni opravu za svoje je to asi stary človek
Odpovedať
@vrajmantak predstav si, ze tam ziju 3 dospeli ludia vo veku 40-50 rokov a nehnevaj sa, ale ja neplacem, ja som povodne v diskusii ziadala o nieco ine, ako o rady typu "sprav si na svoje naklady" ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
My sme mali taký istý problém a možno ešte horší, suseda mala plot klasický z pletiva, starý, hrdzavý, nadrobený a čo bolo ešte horšie, v záhrade mi oblievala nejakým ekrazitom, ( kde dočiahla )všetko, čo som si vo svojej záhrade posadila , je to velmi zlý človek.Roky sme to trpeli, nakoniec sme to vyriešili z našej strany plným plotom a je svätý pokoj. Jej hnusný plot ostal z jej strany, čo si sním ona bude robiť, nás neezaujíma. Pridávam fotku .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?