Čím zamerať rovinnosť plota a pozemku?

Ahojte, potreboval by som poradiť. Mám 31m široký pozemok, ktorý sa zvažuje do jednej strany cca 1,2m. Plánujem tam postaviť betónový plot z DT tvárnic a potreboval by som poradiť, čím je najlepšie vymeriavať rovinnosť v dĺžke cca 31m. Povodne sme so švagrom merali pomocou špagátika a vodováhy, no nie je to ono. Rozmýšlal som kúpiť nejaký (líniový ?) stavebný laser s rozsahom aspoň tých 30m. Stojí to dosť, ale zrejme by som ho využil aj pri stavbe domu. Čo by ste mi odporúčali? Ako si zamerať plot? Geodeta nechcem, lebo budem robiť viac plotov a tiež ešte neviem, či pozemok zrovnám, alebo spravím kaskádovitý plot. Ďakujem za rady.
Odpovedať
šlauf vaha za 15e http://vodovahy.heureka.sk/vorel-vodn...
Odpovedať
@quako2 Díky moc, to je super nápad!
Odpovedať
Inac do interieru som si kupil toto http://meracie-lasery.heureka.sk/exto... Ked je sero , da sa to pouzit aj vonku (do cca 10m).
Odpovedať
@quako2 Povodne som uvažoval nad niečím podobným, s tym že na tej dĺžke 31m, by som si úseky rozdelil po 10m a na tri krát to zameral s tým laserom. Tá vodná vodováha je samozrejme super, hlavne čo sa týka ceny
Odpovedať
Kym som nemal ten laser tak som pouzival iba hadicovu vodovahu. Odkedy mam laser hadica je v dielni. Aj ked chcem merat nieco vonku tak si pockam kym zajde slnko a meriam. Ako hovoris, kazdych 10m si zapichni nejaku latku/dosku a postupne si to prenesies.
Odpovedať
@petersmd Na jednu aj na druhú stranu zabi krajný kolík. Potom si staň za jeden s týchto kolíkov a pozeraj smerom na druhý kolík. zároveň popros svoju ženu, aby zapichla kolík na spojnicu medzi krajnými kolíkmi, pričom ju navádzaj na správne miesto. Takto to opakuj aj s ďalšími kolíkmi a urobíš to lepšie ako geodet. Ovšem ak sa chceš baviť s laserovou vodováhou, tak potom si ju musíš kúpiť. Zabudol som, že chceš aj tvárnice ukladať do vodováhy, to ale už musíš zamerať každé jedno DT do vodováhy, najmä spodný rad.
Odpovedať
Tak nakoniec som kúpil tú "Šlauf váhu" a musím povedať že super vec. Za málo peňazí, hodne muziky :--)
Odpovedať
@petersmd Zdarma sme ju s kamaratom urobili z dvoch striekaciek a hadice. ;-) Ale inak laser meter a vaha su skvele veci :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?