Cim zakryt plot-tieniaca siet nepomaha

Potrebujeme zatienit spolocny plot so susedmi, kvoli sukromiu, tieniaca siet sa stale odtrhava pri silnych vetroch. Susedia navrhuju bambus, ale to sa nam velmi nehodi k exterieru. Poznate nejaku inu moznost, nejaku vkusku novinku na trhu? ;)
Odpovedať
Profilova fotka
nechcete si tam radšej nasadiť nejaké husté kríky alebo stromky? tie vám budú stále iba rásť, takže každým rokov vás bude vidieť menej a menej a tie sa hodia do každej záhrady :)
Odpovedať
@miriambbb esistuju krycie pasky. ale je to vhodne pokial viem iba na plotove panely: https://www.ploty.sk/krycie-pasky-na-...
Odpovedať
Tuje su v tomto velmi ucinne, aj ked mnoho ludi je coraz viac proti nim. Bambus neviem ci je najlepsim riesenim, skor by bolo fajn vybrat nejake stromky alebo kricky, ktore sa budu hodit aj im a aj vam, ze spravit v tomto smere nejaky kompromis ;-)
Odpovedať
Daj pavinič. Rastie to jak rakovina a je to od jari do jesene krásne husté a zelené. V zime som ho zatiaľ ešte nevidel. :-) teraz bude prvá, čo ho zaregistrujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 v zime ho neuvidis, opadava. Uvidis ale na jesen kvanta velkeho listia po zahonoch, ci rozfukane po pozemku. Ak nemas vysavac ci fukar, vytrapis sa. Ak nerobis kompost, problem kam s tolkym bio odpadom. Pri maličkých pozemkoch toto je dost diskomfortne.
Odpovedať
http://www.plotmarket.sk/kategoria/pr... http://drevene-ploty.sk/
Odpovedať
@jankazb Ďakujem za postreh, veľmi ma potešil, obratom prepošlem susedovi a spoločný fúkar si 100% zaobstaráme. Nakoľko sú nám obom známe zásoby v našich záhradných vinárničkách, okrem preháňania lístia z jedného konca našich záhrad na druhý, tak budeme mať chlapskú tému čo spravíme o rok s paviničom na celú zimu. V budúcom roku kúpime asi kompostér, ale o tom až po tom. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@miriambbb Podla mna bambus je aj vkusny aj pekny .. prirodny material, co viac mozes na zahradu chciet. Samozrejme nemusi sa hodit vsade, ale tazko urcovat, co sa ti hodi k exterieru, ked nepozname exterier. Skus si poguglit "umely zivy plot".
Odpovedať
@maslenka47 ale koľko ti vydrží bambus?prach prepustí, mne 5 r a úplne sa rozpadol, u nás fúka málo tak sieť vydrží a mám i tuje, mnohý ich nechcú že sú jedovaté, nevhodné pre malé deti, no dospelý ich nebude olizovať, výhoda , že tienia i v zime a neprepúšťajú prach
Odpovedať
beton
Odpovedať
@duzu bambus treba vysadit :-) a ten vydrzi
Odpovedať
A taketo nieco by vam nevyhovovalo? https://www.obi.sk/ploty-a-mury/ploty...
Odpovedať
Článok sa načítava...
kupne kvalitnu siet a o plot ju neuchytavajte len bodovo... inak sa vam samozrejme potrha.
Odpovedať
dakujem za tipy, posuniem dalej manzelovi :)
Odpovedať
Profilova fotka
@miriambbb na bambus sa ludia stazuju ze je total bordel z neho... pavinic toez nezakryje celkom, v septembri je uz opadany... tuje smaragdy rastu rychlo alebo smrekovy zivy plot...
Odpovedať
Ako ti radi @gashtaan, kúp kvalitnú siet, ale predovšetkým ju kvalitne upevni na plot... Také siete majú hore a dole (niektoré aj v strede) otvory cca 5 cm od seba. A cez ne sa to prešíva napr. viazacím drôtom. Keď nie sú otvory v strede, treba to opatrne pripevniť rovnako ako hore a dole - teda opatrne poprepichovať a prežiť rovnako ako hore a dole. Ja viem, je to pracne, ale jedine tak to funguje. Chytať sieť každého pol metra, ako je zvykom, je nonsens. A na stred sa vykašľať. No ale samozrejme, musíš mat aj dobre postavený plot a pletivo upevnené a natiahnuté... Bambusové rohože sú na nič. Sa rozpadne cobydup. Živý plot by bol fajn, len kým vyrastie...
Odpovedať
my tiez rozmyslame cim zatienit a asi dame nieco taketo https://ploty-zahrady.sk/ploty-eshop-...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?