Cena za plný plot z tvárnic

Kolko penazi moze stat klasicky plny plot, co ja viem napr. z tvarnic, ked ZAKLAD JE SPRAVENY ... kolko stoji meter? treba mi cca 20m - vyska povedzme 2m .. nieco ako na obrazkoch prilozenych ... urcite X ludi taky mate, kolko Vas to vyslo? ziadna svojpomoc ...
Odpovedať
@atak77 Mne robili komplet so základmi, obmurovaním meracích skriniek dĺžka 26 metrov - cena cez 2000. Ak máš dobrý základ a stačí len murovať, tak to bude len cena murovania. Mne nacenili murovanie 75 € za m3 muriva a ručnú zálievku betónom na 66 €/m3. Treba tam ešte zarátať výstuž, ktorá vyjde na cca. 50-100 € a samotný betón na zálievku (u mňa tam vošlo 3,5 m3 betónu za 260 €). A ešte murovanie striešok - to stálo 8 €/bm. Je to piplačka murovať taký plot - ťažšie (komplikovanejšie) ako murovať stenu domu. Tam treba podkladať skoro každú jednu tvárnicu, aby to bolo pekne rovné v každom smere. Tehlovú stenu zakryje omietka, ale tu uvidíš každú nerovnosť, ak sa to odflákne. U mňa to bolo dosť drahé, ale neľutujem. Murári si dali záležať, vyhrali sa s tým až do detailov.
Odpovedať
Profilova fotka
u nas budu murovat 10,6 metra plotu, ale budu tam aj stlpiky, nie plny..komplet prace aj s materialom 2700 eur (bez tvarnic)
Odpovedať
@poisonblu ups, to je dost vela, ked to porovnam s prispevkom nad Tebou, kde mal 26 metrov ...
Odpovedať
@atak77 Porovnávajte aj to, či budú škárovať (ukladanie na maltu), alebo len poukladajú tvárnice a vylejú betónom, čo je dosť rozšírené.
Odpovedať
@chrobak7 ahoj,môžem sa opytat na názov plota (tvárnic) a cena za bm bez prace. Ďakujem :)
Odpovedať
@joziozi Tvárnice sú tie najobyčajnejšie z Merkury Marketu. Je to nejaká poľská značka. Neviem, koľko stojí bm, ale záleží od výšky plotu. Pozri si aktuálne ceny v MM, ja som to kúpil, keď mali na to akciu. Prikladám foto, čo to stálo hneď po akcii. V akcii to majú každý rok, približne v lete.
Odpovedať
@atak77 Len si treba uvedomiť, že ja som mal v plote 5 veľkých otvorov na výplň, čo zásadne znižuje cenu za prácu. lebo je to potom menej m3 murovania.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 robota za murovanie 14m2 je 850 eur, ostatne su veci okolo toho-vykop, beton a pod.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@chrobak7 prosím Ťa ešte chrobák, mohol by si posunúť aj kontakt na murárov, ktorí Ti ten plot stavali? Ak to nie je tajné samozrejme. Veľmi by si mi tým pomohol. Vopred dikes.
Odpovedať
@jabadaba Mne to robila jedna firma - aj dom aj plot. Je to firma Rybár zo Zohora, oni hlavne stavajú domy na Záhorí: http://pavol-rybar-zohor.trade.sk/ Inak neviem, či stavajú samostatne ploty. Mne to robili v rámci stavby.
Odpovedať
@chrobak7 ach tak, rozumiem, to je pravda - je otázne či sa im len plot oplatí. Ale každopádne díkes za kontakt, skúsime možno opáčiť, ak nezoženieme niekoho iného.
Odpovedať
@jabadaba dnes som bol v MM kuknuc, len pre uplnost, maju viac odtienov, vualá:
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atak77 jémine vďaka velíka za foto ponuky! Ešte sme sa tam nedostali, muž bol rozlietaný a na ich stránke som nič nenašla. Takže díkes fakt moc za fotečky, si poklad! :-N ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
@chrobak7 A z vnutra dvora mas tie tvarnice len take hole od vyrobi alebo si daval lepidlo a sietku.A ako ich osetrujes myslim cisi ich niecim natieral ako napr.impegraciou co predavaju v MM na osetrenie kamena.Dik. Neviem ci sa to takto vola ale vies na co myslim.
Odpovedať
@petka456 Ani zvonku ani zvnútra nemám žiadnu dodatočnú úpravu - žiadne lepidlo ani omietka. Však to sú štiepané obojstranné tvárnice. Tak, ako vyzerajú zvonku, tak vyzerajú aj zvnútra, ten štiepaný povrch je finálny. Ani žiadnym náterom som ich neošetroval, myslím, že je to zbytočné. Tie impregnácie sú len vyťahovanie peňazí z klientov. Ten plot je sám o sebe odolný voči počasiu, nepotrebuje dodatočnú ochranu.
Odpovedať
@chrobak7 Aha.Ja mam iba jednu stranustiepane a na druhej mam hladke ale ja to mam ako zabradlie na terase miesto dreveneho.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Dobry den..chcem tiez stavat predny plot na pozemku z tvarnic z merkury marketu..neviete mi poradit kolko toho asi budem potrebovat na plot vysky 1,6 m so stlpikmi a celkova dlzka asi 16,5 m..(v tom pocitam uz aj branu- 4 m a malu branku- 1m ) Chcem nieco take ako na obrazku..vie niekto pomoct s prepoctom podla tych tvarnic z merkury??
Odpovedať
Profilova fotka
@palo152 veď čo na tom chceš pomôcť....musíš vypočítať aký dlhý bude múr (165m - 4m -1m=160m)....podeliť dĺžku dĺžkou jednej tvárnice 165: 0,385=429ks...(neviem aké dlhé sú tie čo chceš) .....2 rady = 858ks a tak postupne si to pridávať....nad tie dva rady povedzme 70 stĺpov vysoké od dvoch základných radov na 3 tvárnice je 3x70= 210ks atď.... Tú bránku odporúčam otvor 1,1m aby bol svetlý otvor bránky aspoň 1m .....keď človek vchádza s bicyklom a tak.....
Odpovedať
@eagleowl Pisal som dlzku 16,5 metra..
Odpovedať
@palo152 Ked si z okolia PO,skus zbehnut do Plotcentra na Bardejovskej ulici a oni tam ponukaju ten Joniec a myslim ze maju aj o trochu lepsiu cenu ako v MM.Oni by ti aj napocitali kolko ti toho treba.Jeden kamos tam bral material uz skor,ale ze tam mali lepsie ceny.
Odpovedať
Profilova fotka
@palo152 OK....posuň desatinnú čiarku o jeden rád :-)....(43ks) x 2=86 + 21na stĺpy atď
Odpovedať
@palo152 lenivý a drzý, ty si hotový poklad... Kopať a kopať. Vráť sa do školy, keď si zabudol, ako sa robia základné výpočty.
Odpovedať
@worker_falcon urazam nejako tvoje ego ze na mna utocis ??? Pokial viem o pomoc.moze poziadat a ked je pre teba drzost a lenivost ze opravim niekoho kto zle precital moj pripsevok tak sa spamätaj..
Odpovedať
@palo152 potrebuješ pomôcť s matematikou?
Odpovedať
@palo152 urážaš sám seba predovšetkým... keď nám ukazuješ, že neovládaš základné počty a odmietaš sa s tým popasovať. a radšej otravuješ ľudí na verejnom fóre so základmi matematiky.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím. Vie niekto odporučiť, dať kontakt na firmu, murára, kt. kvalitne postavia murovaný plot /štiepané betónové tvárnice/ v strednom svahu v Košiciach ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Zdravím vás cena za m2tvarnkce dt je od 15eu
Odpovedať
@jozko333 Komu odpovedáš? Téma je stará niekoľko rokov.... :-x 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?