Betonovy plot zvysenie

dobry chcem sa opytat ci niekto vie ako zvysit uz hotovy betonovy plot /nie drot/ .su to betonove plotove diely co sa nasuvaju na stlpy ale stlpy uz nie su vyzsie takze dalsi diel neprichadza do uvahy...potrebujem zvysit vysku aspon o 50cm.. dik
Odpovedať
videl som niekde take I-ckove zelezne profily do ktorych sa zasunie dielec. Skus sa spytat kde robia tieto betonove ploty
Odpovedať
@scorp uz som hodila otazky aj k firmam tak uvidim len ze ci to tu nik neriesil dik
Odpovedať
@mamakaja už sa to tu raz riešilo. Vymeniť posledný dielec so šírkou pol metra, za dielec so šírkou meter.
Odpovedať
@viktor811 a stlpy netreba nic riesit? posl 50cm bude vo vzduchu?
Odpovedať
@mamakaja netreba, len ak by sa urobila nejaká kamufláž. Tie dielce sú vystužené.
Odpovedať
super uz som kontakt. niakych vyrobcov tak snad navrhnu aj to inak som to nikde nevidela...super napad dik ..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mamakaja ahoj....uz sa vam podarilo urobit navysenie plota?. My tiez riesime navysenie a hladame moznosti ako to urobit
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@mamakaja dobrý deň ako ste to poriesili
Odpovedať
@viktor811 ak toto riešenie oficiálne odporučí niektorý výrobca, tak by mu mali zobrať živnostenské oprávnenie aj rodný list. neoficiálne - kto chce kam, pomôžme mu tam... len pochybujem, že niekto vyrába meter široké dielce.
Odpovedať
Profilova fotka
Kto skúsil manipuláciu ci montáž s klasickým dielom 50cm, vie ze 1m je nad ľudské sily. Neviem o žiadnom takom výrobcovi.
Odpovedať
@jankazb mimochodom, tie bet. ploty sa stavajú pomocou mechanizácie. hádam to žiadna stavebná firma nestavia ručne... jedna tá platňa má tak 150 kg minimálne a zdvihnúť každú do výšky 200 cm a opatrne púšťať drážkou dolu... to by nedopadlo dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon aaale stavia. ;-). Nam 3 mladí muži stavali ručne. 50cm dielce.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankazb tak to je sila. to budú určite profíci, čo to robia týždeň čo týždeň. len z toho mi vyplýva jedno - tie dielce boli príliš ľahké...
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon nerobia to týždeň čo týždeň, neznamená ze sú babraci. Šikovná partia. Plot je perfektný a kvalita vypadá slušná. Beves. Ľahké dielce neboli, namakali sa riadne, ale zvládli to.
Odpovedať
@worker_falcon 150 kg? Kde si vzal tento údaj? Betónové dielce 200x50x5 cm majú 70 - 85 kg. Dvaja chlapi to unesú. A plot sa dá stavať aj iným spôsobom, než medzi stĺpy nasúvať tie dielce zhora, čo je naozaj veľmi náročné. Mne to stavali priebežne, postup som popisoval tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/plot... aj tu: http://www.modrastrecha.sk/forum/plot... @maximusii vidím, že zadávateľka prišla len po rady, ale aby sa podelila so svojou skúsenosťou, to už je pre ňu obťažujúce. Nepoznám výrobcu panelových plotov, ktorý by robil diel o rozmeroch 200x100 cm. Možno by to išlo nadpojiť nejakým plechovým panelom.
Odpovedať
@chrobak7 to je nejaký veľmi ľahký beťón... keď podhrabová doska 249x50x3,5 má 120 kg. ja tam vidím niekde háčik... asi to nebude vibro-lisovaný betón s patričným množstvom železa. zaujímavý poznatok. ale presne to písala aj @jankazb hej, dá sa aj postupne. potom netreba nutne mechanizáciu. zvlášť pri takom ľahkom "betóne".
Odpovedať
@worker_falcon O akom ľahkom betóne točíš? Tu sú štandardné plotové dielce a ani jeden nemá viac ako 90 kg: https://beves.sk/cennik-betonovych-pl... https://www.betonarkanadlice.sk/r-16-... https://www.fccbeton.sk/sk/cennik/ http://www.betonoveploty-ploty.sk/ind... Ešte aj Lukabeton, čo tvrdí, že má zosilené dosky, má dosky 75 kg ťažké, žiadnych 150 kg. http://www.lukabeton.sk/varianty_beto... Daj odkaz na nejakého výrobcu, ktorého plotový dielec má 150 kg. A podhrabová doska 50 cm šírka a 120 kg váha? Bežne sú podhrabové dosky 5 cm hrubé a 25 alebo 30 cm široké. Kto vyrába 3,5 cm hrubú podhrabovú dosku? Tiež daj odkaz. Alebo si si ju sám vyrobil?
Odpovedať
@chrobak7 nepreháňaš to s tou iróniou? podhrabové dosky sú asi z iného betónu resp. inou technológiou vyrábané. teda tie, čo ja používam. sú vibrolisované. viem, že bývajú aj iné... o hmotnostiach sa s tebou nemám čo baviť. ako keby som sa s tebou hádal, že nevážiš 75 kg, ako tvrdíš, ale 60, lebo tvoja suseda vravela. 25 cm doska hrúbky 3,5-4 cm s nosom váži cca 60 kg. dvojnásobná dvojnásobok. preto predpokladám, že ak by bola doska vyrobená rovnakou technológiou ako "moje" podhrabové dosky a bola by hrubá po celej šírke 5 cm, tak by musela byť ťažká 140 - 150 kg. mimochodom, treba vedieť čítať... dosky od lukaplotu, čo majú 75 kg, sú vysoké 300mm, hrubé 35mm a na krajoch hrubšie - 50mm. rovnakú hmotnosť má aj tá zosilnená, čo má "nos" aj v strede, ale to je predpokladám chybný údaj.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
@mamakaja Zdravím ako ste to nakoniec poriešili, mám obdobný problém ale potrebujem ho navýšiť o 1,5m
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@dusanjanka zdravim, chcem sa spytat ci a ako sa Vam podarilo poriesit navysenie plotu. Viem ze je to stara tema ale mame podobny problem tak hladam riesenia. Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Prepáčte chodím sem málo, neviem či bude môj príspevok relevantný. Riešil som to kotvami, ktoré som umiestnil 1,5m od seba, celkom 10 kotiev na betónovom plote s ktorých vedú tyčky do výšky cca 1m na ktorých je uchytená silonová tieniaca plachta určená na ploty. Terasu som obložil zrkadlovým sklom a miesto bezpečnostnej fólie dom dal zrkadlovú, ktorá zrkadlenie znásobila. Pozor na zrkadlové sklá tieto sú v exteriéri menej účinné. V celku som spokojný sklá vyzerajú decentne a nijako nenaušili vzhľad domu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?