Betónový plot - aký máte pocit?

Vam sa pacia tie betonove ploty, ktore si tu vo velkom davate? Uz len ostnaty drot dat nanho a konecna :( Ako vyriesit - skraslit si ho, ked ho zvolia vsetci susedia naokolo? Dat tam tuje je jedina moznost? :( (chcela som diskusiu, sorry)
Odpovedať
1
2
5
@andyfoto Nerozmyslam o betonovom plote, ale ked si ho zvoli sused - co mozes? Chcem, aby tam prudilo svetlo, aby tam bol citit aj ten vietor... Naco mam potom rodinny dom, to mozem zostat v panelaku.. Je to smutne, ze sa teraz ludia takto "zamuruju" pred Svetom :) @leonardom Plny suhlas ! Je to smutne...kazdy len za seba, pre seba, do seba :( Smutna doba
Odpovedať
@wifififi niekto tu v lete robil dreveny obklad na betonovy plot, vyzeralo to paradne...
Odpovedať
@gashtaan super napad, diky :)
Odpovedať
@wifififi betonovy plot = byt v panelaku? Ako chapem tvoje rozhorcenie, ale trochu dost prehanas...
Odpovedať
@gashtaan :) Nemusis ma hned chytat za slovicka...
Odpovedať
Profilova fotka
Kto si ich da,asi sa mu pacia. Nez zacnes odsudzovat ( to nie je diskusia) ukaz co mas sama. Ak zatial nic, este nevrav hop. Este si nepreskocila. Uvidis co vsetko zivot prinesie. Ja mam pozemok viac ako 44a,keby dam betonovy ( ako nedam vsade,ale okolo brany ano), aj tak nebudem ako vo vazeni. Takze tak. A este... Mam aj desiatky! roznych thuji a desiatky roznych inych.... Je to vsetko vec vkusu i financii.
Odpovedať
Profilova fotka
@wifififi Podobne, ako zadávateľ témy, aj ja som toho názoru, že to s tými betónovými plotmi na Slovensku preháňame. Čo je horšie, už sa to presúva pomaly aj na tradičný vidiek. A čo dom, to iná "úprava". Keď pozerám Tour de France a vidím tam tie nádherné dedinky, je mi smutno - z nás...
Odpovedať
Profilova fotka
@wifififi treba sa zobudit do reality ale... ak mas zlych susedov budes rada ze mas plot. Ak mas za sebou alebo na okoli polnohospodarske pole budes rada ze neni vsetka spina u vas na travniku , ak je za vami otvoreny priestor budes rada ze vobec postojis kludne na terase vo vetre aj cez 50km rychlostou...a v neposledom rade? neprudi svetlo? to co je za argument? :D ... treba pozerat tie argumenty preco si to ludia davaju, mozno maju dovod a nie sa obstavat ako tvrdis...
Odpovedať
@jankazb Ja nikoho neodcudzujem. Pri 44a pozemku, kde nevidim plot...tak neriesim kto ma aky plot. Je to vecou dohody si myslim, medzi susedmi (ak sa da)
Odpovedať
Je uplne jedno ci je plot betonovy, ci dreveny, ci pletivovy, aj tak si kazdy da vysadbu popred plot, tak ze ho vlastne ani nevidno.
Odpovedať
@andyfoto Asi som zvyknuta na inych ludi, inu mentalitu ludi....sorry, mame kazdy pravo na nazor, argumenty apod
Odpovedať
@wifififi Mozno niekoho nahnevam ale nediv sa tomu ked teraz je trend kupovat pozemky ako vytiahnute z kindervajca. Akoze u nas sa stavaju rodinne domy na pozemkoch 250-350 m2 . Uzemko kaze staviat 6m od cesy :-p Si predsav tu zahradu. Ked tam das pletivo sused vidi az do spalne.Tam je jedina moznost dat beton a hlavne v nasej jednej lokalite kde sa teraz stavia vo velkom, je tam velky svah a musia tam davat oporne mury ktore maju aj 2m na to 2m pre suseda takze nie je vynimkou mat 4m mur :-D Znamej si sused dal pletivo. Je z toho naprasky ze bude cele dni hladiet na jej splasnute kozy. Beton beriem od predu ako protihlukovu zabranu od cesty ale som zastanca pletiva a prip rohoze na to. Tiez je faj ked ho postavil sused na chalupke , na konci zahrady - tymi sme spojeny. Ja som si tam nasadil krikove ovociny a slniecko mi to zohrieva z oboch stran. Takze obcas je to aj prospesne ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Každý chce svoj kus súkromia :) Je to normálne ... Nie každý chce, aby ho pri akejkoľvek činnosti na záhrade pozorovalo X susedov ... Je to normálne ... Závysí to aj od pozemku ... Na takom 20 + árovom by mi to bolo asi aj jedno, ale na týchto 3-6 árových s rozťahaním bungalovom ti je bez plného plotu naozaj vidieť až do spálne, čo je potom ešte o kus horšie ako bývanie v paneláku (z hľadiska súkromia) Plot sa dá skrášliť, oživiť XYZ spôsobmi a nemusí po ňom ostať ani náznak betónu ...
Odpovedať
@17juraj17 u nas je trend skor predavat pozemky za 250EUR/m2, to ze sa predavaju take ako z kindervajca je dosledok tohoto trendu :)
Odpovedať
Profilova fotka
1. na krajoch obcí, kde sa stavia momentálne stavia fúka ozaj silný vietor, už sme naháňali nábytok po terase, viem o čom hovorím 2. slnka je habadej, ešte ti bude dobrý tieň pre niektoré rastliny a možno aj pre teba 3. každodenne mať na očiach suseda tiež nemusím a to sme kedysi mali suseda na záhrade, čo s obľubou robil len v trenírkach a čo mu viselo z nich, nemusím asi spomínať /starší pán/ - proste pohľad pre bohov @wifififi
Odpovedať
@gashtaan Mne je to jasne. Ale stale plati ze kde je kupca je aj predajca.
Odpovedať
@wifififi Dobre ploty, robia dobrych susedov. Sme v lokalite medzi starousadlikmi, kde sa vyzaduje interakcia medzi susedmi a nepochopili by, keby sme si postavili 2m betonovy plot. Tak sme v ramci zachovania dobrych susedskych vztahov dali vinic a jablone po dlzke plotu.
Odpovedať
@wifififi U mna tuje (smaragd) a betonove ploty v jednom sudku, s nazvom gyc. Zdielam tvoje rozhorcenie. @peto99 ma oblozeny betonovy plot prenadherne. Ale neni to lacne. Bez prace to ide napriklad pavinicom, alebo brectanom nechat obrast. Husta je aj hlohyna. @topvideo bet. plot nie je vhodna ochrana pred vetrom. A vobec, vsetky body co spominas, sa daju riesit elegantnejsie, ako betonom. @jhalena Nasledovaniahodny priklad.
Odpovedať
@matorado moj "plot" a musi neustale menit, kvitnut, zazelenat, listie zltnut,opadavat......nevedela by som cumakovat na rad tuji, ci dreveneho oblozenia.
Odpovedať
Svoj RD si staviam medzi dvoma susedmi, mladými rodinkami, ktoré obe túžili aj odo mňa po betónovom plote a na troch stranách vlastných pozemkov, všetci máme šírku 18m, si ich napokon aj zrealizovali. Taký ten v súčasnosti "moderný slovenský". Výška 2m zo sivých DT a navrchu ešte 20cm betónová čapica. Všetko na poctivých 60cm hlbokých a 60cm širokých základových pásoch. Ja som im slušne oznámil, že môj plot k ľavému susedovi (také sme si dali pravidlá) budú stĺpiky s pletivovými panelmi s max podhrabovou doskou a aj zadný plot budem riešiť rovnako priehľadný. Sused z pravej strany zareagoval spôsobom, kedy 4. časť plota z mojej strany krátko pred nasťahovaním urobil z úplne rovnakých pletivových dielcov na úplne rovnakých stĺpikoch s úplne rovnakou podhrabovou doskou. :-) Takže ja, ktorý staviam RD ako posledný mám zľava a sprava k susedom priehľadný plot rovnakej farby rovnakej výšky, navyše od toho istého dodávateľa. Ak sa chce dejú sa aj medzi susedmi v SR zázraky. :-) Nad tým, či sa jedná o dobrých, alebo zlých susedov som sa nikdy nezamýšľal. Neskrývam, že som im obom trošku pomohol tým, že skôr ako si ploty začali betónovať a o mojom stavebnom povolení som ešte nechyroval som im obom predložil vizualizáciu môjho domu vrátane oplotenia a záhrady. Pozreli si, vypočuli si moje argumenty a argumenty môjho architekta a viac sme túto tému nerozoberali. Akurát pri prednom plote som musel mierne ustúpiť z mojich predstáv a namiesto 130 cm postaviť až 150 cm vysoký plôtik nakoľko si do tejto výšky osadil sused v 2,2m vysokom betoňáku plynovú skrinku. Je to teda samozrejme aj o kompromisoch. ;-) Ten prvý kompromis z mojej strany bol ten, že svoj ľavý plot som postavil k už nasťahovanému susedovi ešte skôr ako som vykopal základy na RD. :-) On bol spokojný, ja som spokojný.
Odpovedať
@atlaska U nas bude striedacka - pletivo (s popinavou burinou), pohladove bariery pavinic, vinic, okrasne hrusky, - zive ploty - prevazne hrab - drevene oblozenie. Jednotlive prvky sa budu vhodne striedat. Pred plotmi zahony z nizsich stromov, krov (aj ovocnych) a trvaliek+mulc. Travnik vyslovene len v strede pozemku, na zabavu, nie na kosenie. Samozrejme, laik nema sancu, odporucam architekta, neni to tak drahe, ako si kazdy mysli.
Odpovedať
@matorado ... a že to nejde :-)
Odpovedať
Som na MS už dlho,chodím tu po inšpiracie a aj ked niekedy sama sa divím,čo vidím a čítam,tak sa snažím svoj nazor napísať s kultúrou dospeleho človeka. Ludom,ktorí si daju betonový plot sa to asi páči,ved inak by si ho nedali.Niektorí si ho dajú z bezpečnostneho hladiska- napr aj ja mám kvoli vode vzadu taký.Tak ako ty máš pravo vyjadrit svoj názor,tak nechaj pravo aj ludom,ktorí si postavili,stavaju alebo budu stavať taký plot.A možno aj s ostnatého drotu može byť pekné...ak bude napr zarastený paviničom
Odpovedať
z ostnatého drotu malo byť..som sa pozabudla ;-)
Odpovedať
@wifififi my mame z 3 stran cestu (nie hlavnu, len taku prijazdovu), tak sme si dost lamali hlavu co s plotom aby dobre vyzeral a nezruinoval nas. Tiez sa nam nepacia 2m betonove ploty a teda tam kde staviame take ani nikto nema. Nakoniec budeme mat pravdepodobne 1.5m tehlickovy plot s kovovymi vyplnami, ale architekt nam navrhol aj taky striedavy variant s pletivom a miestami aj plnym plotom a medzi nami a susedom navrhol plny plot co dava zmysel lebo budeme mat terasu dost blizko pri susedovi, tak uvidime casom ked bude chciet stavat aj on. Zatial je tam pletivo. Kazdopadne si nemyslim ze by tam ten plny plot vyzeral zle :)
Odpovedať
Som rada, ze nie som jedina... (ne)normalna :)
Odpovedať
Profilova fotka
@tatiana1978 Určite, že každý má právo.... Veď máme slobodu, nie...? Ale skús si len tak porovnať dedinky, ktoré vidíš vo Francúzsku (keď pozeráš TdF) a to, čo vidíš u nás. U nás je to jednoducho hrôza. Prvá katastrofa prišla s komunistami, ktorí vygumovali tradičný spôsob vidieckeho bývania, zobrali ľuďom hospodárstvo a remeslá a naordinovali im kocky - najskôr manzartkovité a neskôr s plochými strechami - a za tým chlievy... Ale tá najväčšia kultúrna smršť k nám vtrhla až so"slobodou" ktorú tu propagujete. Už neplatia žiadne pravidlá. Každý si nabácha, čo sa mu zapáči. Kúpi si 400 metrový pozemok, zaprace ho krikľavým bungalovom a to oboženie vysokým betónovým múrom. A toto servírujeme našim deťom. Na čo budú nadväzovať? V čom budú pokračovať? Človek sa prejde po dedine, kde je 500 domov a má problém nájsť 50 normálnych. Sorrry, ak som niekomu stúpil na otlak. Ale verím, že kyvadlo sa vráti späť... Verím...
Odpovedať
@leonardom Moja rec! A este si ten kriklavy bungalov vysperkuje alpskou, alebo este lepsie - mediteranskou skridlou, obucha nejakym fasa fejkovym cukrikovym obkladom z akcie v Merkury a drbne tam tu tuju ku schodom. Akoze solitaire :-D Ludia chodia hluchi slepi po zahradnictvach, vycihuju akcie po Baumaxoch a to je akoze moderna architektura. Nie len TdF ale obycajny katalog domov, bezny casopis o byvani, dovolenka v grecku alebo barskde, cesta na schwechat.. Proste toto nemaju nikde!
Odpovedať
@leonardom presne si napísal- Každý si nabácha,čo sa mu zapáči. Ja teda netúším, čo si mám z tvojich myšlienok vybrat. Komunisti naordinovali kocky- uniformita a teda podla teba nedobre. Teraz si každý urobí ináč-tiež nedobre... Zrazu sme od plota prešli k domom. Ja s otlakmi nemám problém-tiež sa mi kriklavé domy nepáčia, tiež sa mi nepáčia dvojmetrové ploty, je toho milion,čo sa mi nepáči ale čo s tým mám narobiť?
Odpovedať
Profilova fotka
my máme plot od susedov a neviem si predstaviť že by tam nebol teraz staviame a museli sme dať plot preč a to je uplne niečo iné .... nezvyk aké sukromie sme mali ten pocit je na nezaplatenie 8-) ked by si sused postavil betonový plot ruky mu budem bozkávať že ho nemusím stavať ja :) nemám nič proti susedom ale ten pocit sukromia stojí za to :) x-) x-)
Odpovedať
1
2
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?