Betonove stlpiky

Dobrý deň, chceme oplotiť záhradu betónovými stĺpikmi na ktoré dáme pozinkované pletivo. Máte niekto skúsenosť o osadením tohto tipu stĺpikov, je potrebné ich betónovať? Čo som videl boli len hlboko zakopané. Ďakujem.
Odpovedať
@brano_77 neviem co ti odporucia profici, ale mne logika vravi zabetonovat
Odpovedať
@brano_77 co je pre teba jednoduchsie, vykopat megahlboku dieru a potom sa spoliehat na to, ze si zem dobre udusal alebo ku kazdemu kydnut za vedro betonu a mat istotu, ze sa to casom nepohne?
Odpovedať
@brano_77 logika a výrobcovia hovoria nebetónovať. Asi hlavne kvôli tomu, že to tesne nad betónom zvykne puknúť a časom sa rozpadnúť. Lebo sú pevné, nie pružné. Neohnú sa, ale rovno prasknú. Ale ak by si to zabetónoval, nebol by si prvý ani posledný. Aj keď nechápem, prečo ľudia chcú bet. stĺpy. Buď sú príliš tenké a slabé, alebo sú ťažké a príliš drahé. A ešte tá vec s upevnením do podložia. Pridanú hodnotu oproti kovovým som zatiaľ nepochopil.
Odpovedať
@zita19 prepáč, ale vedro betónu istotu nezabezpečí. a už vôbec nie pri bet. stĺpoch.
Odpovedať
@worker_falcon no tak dobre, ku kazdemu beton z 30 litroveho maltovnika. Nemyslela som hned vedierko na pieskovisko
Odpovedať
@worker_falcon nedalo mi, musel som ísť odfotit 40-45 ročny betonovy stlp pichnuty do zeme a zaliaty kyblom betonu. Nie je tam ani naznak prasknutia nad betonom.
Odpovedať
Zvažujem betónové stĺpiky pretože by sme mali s betónovaním trošku problém. Viem, je tu možnosť dať stĺpiky na zemné skrutky, ale podložie obsahuje dosť kameňov. Je tu prosím niekto, kto má skúsenosti s betónovými stĺpikmi? Je to dobrá voľba oproti stĺpikom na zemných skrutkách, a čo vychádza lacnejšie? Ďakujem.
Odpovedať
@catscan :-D :-D :-D to je vtip? betón v takom množstve nemal žiadny zmysel, stĺp v zemi nebol nijak pevne upevnený. Preto ani nemohol prasknúť :-D
Odpovedať
@brano_77 nerozumiem tvojim úvahám. akým spôsobom plánuješ "dať" tie bet. stĺpy do zeme? nebudeš náhodou kopať jamu? To ti nebude vadiť "dosť kameňov"? Ak máš kamenisté podložie, tak skrutky tam nedáš (ak samozrejme nechceš mať rozostupy stĺpov ľubovoľné podľa toho, kde vyjde kameň). Neviem, ako plánuješ s bet. stĺpmi, ale tuším ich plánuješ "hlboko zakopať" - čo sú big trouble (hlboko rozumiem 70+). Najjednoduchšie a najlacnejšie vyjde stĺpiky betónovať. Tam stačí ísť 50-60 cm do hĺbky. Skaly sa dajú štychárom vybrať či zbíjačkou rozbiť. Skaly sú menší problém ako napr. korene.
Odpovedať
@worker_falcon tie betony sme otlkali dole, aby sme mali ciste stlpy, toto je jeden jediny, ktory sa zachoval s kuskom betonu. Su to vinicne stĺpiky, mali sme par aj takych, ktore muselo vytiahnut JCB, nakolko boli osadene asi do stvrt kubika betonu. Pises, ze sa stlpik zlomy, ak sa zabetonuje. Pozri toto video, kde predvádzajú aka hmotnost zlomi stlpik : https://youtu.be/veV4mcJwx1s Myslim si, ze ked sa ma stlpik zlomit, tak len z dovodu, ze je nekvalitný a nie preto, ze je zabetonovany
Odpovedať
@catscan ..úplne s tebou súhlasím, nakoľko som aj ja mal problém "oklepať" stĺpik na záhrade kde som ho plánoval osadiť a tak som vykopal väčšiu jamu a doplnil betónom z vrecka cca 30kg a použil som ho ako hlavný stĺpik... tiež odhadujem okolo 40-50rokov nakoľko dedo ho osádzal okolo 30rokov jeho života /podľa jeho tvrdenia/ teraz oslavoval 88. rokov... :-)
Odpovedať
@catscan ach, pán vsade bol a všetko videl. Ale citat nevie. Pisem, ze stlpik pukne. Okrem toho si nemyslim, ze vinicne stlpy su hrube min 15 cm ako tie vo videu. A o porovnani vystuzi by sa tiez dalo rozprávať. O vibrovani detto. Ale kazdy nech si spravi ako vie.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@worker_falcon no vidis, ty si vsade bol a vsetko videl, ja som si bol len tu v zahradke po fotku :-D Pekný deň prajem :-)
Odpovedať
@brano_77 tie stlpy uz mas, alebo ich mas xzaarmo alebo preco chces betonove? Ma zemnu skrtky? To ako? Nemas sajnu o c pises, sak daj zelezny je 100x lahsi treba 100x menej betonu...
Odpovedať
ja som v sobotu osadzal betonove stlpiki do vyvrtanej diery priemer 20cm a hlbokej 65cm do kazdej diery som dal vecsie vedro betonu,za sobotu sme osadili asi 50 stpikov,,chcel som betonove lebo ich nemusim natierat a su pevne a boli lacnejsie ako zelezne
Odpovedať
Myslel som ze diskusne forum je o tom, kde sa mozem spytat o veciach o ktorych nemam ako tu pisete sajnu, to je jeho podstata a pokial si to niekto precita a chce odpovedat k veci, za to DAKUJEM. Naozaj nerozumiem tomu pokial niekoho iritujú otazky cloveka ktory sa v problematike nevyzna, preco to vobec to cita? Ja som chcel len poradit, naozaj nic viac.
Odpovedať
@roman558 dakujem za odpoved, vies mi poslat do spravy kde si tie stlpiky kupil, rozmer a aka bola cena ?
Odpovedať
@roman558 zvláštne, že betónové boli lacnejšie ako "železné". A ešte také, čo sú pevnejšie ako "železné".
Odpovedať
@worker_falcon betonovy stlpik stal 5,6 eura 2,5m dlhy,ked som kupoval na murik kovove tak ma stal jeden 9 eur a to mal 2 metre ale myslim poriadny stlpik z lesenarskej trubky nie niaky tenucky poplastovany alebo podobne a este ho musim aj natriet farbou,takze sa mi to zdalo lacnejsie
Odpovedať
@roman558 zaujímavá cena. keď ešte aj na inzerát použité sa predávajú drahšie... kde bude háčik?
Odpovedať
@worker_falcon no bolo to bez dane mozno v tom to bude inak starsie sa na bazosi predavaju myslim po 3 eura,pozri stranku firmy kraft kalis tam mas aj cennik odtial som ich bral
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?