Armovanie základu na samonosnú bránu

Dobrý deň, chcem sa spýtať či je potrebné armovať betónový základ s rozmermy dxsxh 2,4 x 0,4 x 0,8m Je to základ pod samonosnú bránu. Ak áno, akým systémom to armovanie vyskladať, Ďakujem
Odpovedať
@karolsg https://www.idama.cz/ew/ew_images/ima...
Odpovedať
ďakujem za odpoveď, ale potrebujem vedieť či tam dať aj železo na výstuž?
Odpovedať
@karolsg Netreba. Tam stačí mať jeden mohutný, ťažký betónový monoblok. Armovanie je zbytočné, ten blok je malý, tam namáhavé pnutia nebudú ani nerovnomerné sadanie nehrozí. Ja som spojil základ brány so základom plota. Pozri v tejto téme - dal som tam aj pár fotiek: http://www.modrastrecha.sk/forum/plot...
Odpovedať
@karolsg ked ho tam das nic sa nestane, ked ho tam nedas moze sa stat :-) Poloz si otazku, ze ako je zatazovany beton pod branou a co ho drzi.
Odpovedať
@chrobak7 ako si to prepojil tými roxormi? ked bol výkop veďla základu plotu otvorený tak si navŕtal diery do základu plota zboku a nastrčil roxory? A tie pnutia tam asi nebudú, len podľa otvorenia brány bude blok akoby ťahaný nahor buď vpravo alebo vľavo. Nejaký ohyb tam asi nebude.
Odpovedať
@karolsg Keď sa robil základ na plot, vedel som, v ktorých miestach bude základ na bránu. Kým základ plotu nebol zaliaty, tak som natĺkol do zeme roxory tak, aby polovica bola zaliata základom na plot. Potom sa vykopal základ na bránu - tým sa mi vo výkope objavili roxory, ktoré boli z polovice už zaliate v základe plota. Nebolo to ľahké kopať, lebo tie roxory zavadzali pri kopaní hliny. Ale je to dobre masívne, aj ten základ plotu to spevňuje, brána nemá šancu sa pohnúť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?