Aký pevný je betónový plot?

Okolo zadnej časti dvora máme spravený betónový plot. Je to taký, ktorý má v zemi zabetónované stĺpiky, ktoré obsahujú drážky a do nich sú zapustené betónové platne. Mne to príde ako dosť pevné, aj keď je pravda, že platne sú v tých stĺpikoch len vložené. Ide o to, že občas deti napadne štverať sa na tento plot a manžel, keď to vidí, tak ide zinfarktovať, že preboha, veď to celé zvalia... Mne to príde ako prehnané, veď stĺpiky sú zabetónované a platne v drážkach držia. a zasa na tom plote nestvárajú neviem aké kúsky. len si tam opreli rebrík a chceli si hore sadnúť a potom skúšali aj vyliezť bez rebríka. čo si o tom myslia tí, ktorí o týchto plotoch vedia viac? naozaj riskujeme, že ten plot na deti môže spadnúť?
Odpovedať
@mamahanka deti spadnúť môžu, ale plot určite nie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mamahanka Pokiaľ je základný stĺpik dobre zabetónovaný, v dostatočnej hĺbke, betón už vyzretý, nemá sa čo stať. Otázne je, či je nutné, aby deti takto liezli na ten plot. Betónové ploty, hoci sú v dnešnej dobe časté a vraj moderné, by krajšie vyzerali, keby boli popnuté zeleňou. Skúste na niektorých miestach vysadiť v jarnom období zelené popínavky, kvitnúce popínavé rastliny a deti to odradí a aj si zútulnite priestor.
Odpovedať
@mamahanka k pevnosti sa nejdem vyjadrovat, no daj pozor!!! Ak je to starsi plot, tak tie betonove vyplne byvaju vo velmi zlom stave, niektora z nich moze povolit a vypadnut, ostatne automaticky spadnu na uvolnene miesto, co moze mat strasne nasledky. Konkretny pripad: chalani (zakladna skola) mali zabavku a snazili sa vykopnut uz takto poskodeny panel. Nanestastie sa to jednemu podarilo, panel sa zlomil a asi 2 alebo 3 panely nad nim sa v momente zosunuli, chalan nestihol ani nohu vytiahnut.
Odpovedať
Plot máme nový, stojí necelé dva roky a bol kvalitne zabetónovaný. Deti po ňom nelozia stále, len raz ich to napadlo a manžel bol z toho úplne hotový. Ja som si myslela, že preháňa, že sa nemôže nič stať. Ale pravdaže sme im to zakázali. Inak, brečtan máme zasadený okolo celého plota, tak už sa veľmi tešíme až sa rozrastie. Mne sa tiež tie holé múry veľmi nepáčili, aj keď ich máme so vzorom nejakého kameňa, takže vyzerá lepšie. Ale zeleň je zeleň.
Odpovedať
@mamahanka Ak máte poľský/český šmejd bez papierov zabetónovaný ako tyčky pre pletivo, tak vám môže spadnúť alebo popraskať http://www.lukabeton.sk/porovnanie . Ak je plot kvalitný, tak ho deti ani dospelí nemajú šancu zničiť ani keby chceli. Betónový plot je ťažká murovaná stavba a nechápem prečo naň stavební úradníci nepožadujú statický posudok.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?