Aký máte názor na múr zo šalovacích tvárnic?

Dobrý den,potrebujem radu.chceli by sme pekný múr okolo domu ale všetky sú drahé,tak sme premýšlali urobit to zo šalovacích tvárnic .tie nie sú moc pekné ale dá sa.má niekto skúsenosti že ako ich v buducnosti obložit prípadne je dobré natiahnut na to omietku?
Odpovedať
Profilova fotka
mali sme omietnuté, ale omietka časom opadá...najlepšie je nechať zarásť napr. brečtanom
Odpovedať
Profilova fotka
bežne sa to robí - presieťovať a na to fasádna omietka, lacnejšie by však bolo asi kúpiť krajšie tvárnice
Odpovedať
Da sa to, aby vsak omietka neopadala, musis to odizolovat. Ja sa priklanam k tomu, ze plot by nemal byt vycackany, ale ma len decentne doplnat okolie domu, nema na seba putat pohlad, preto som to riesil kombinaciou Premac Preblok a pozinkovaneho zvaraneho pletiva Josef Steiner 6/5/6 a som nadmieru spokojny.
Odpovedať
ak ta nadmieru netlaci najperfektnejsi vzhlad plota, natrel som ho valcom a cementovym mliekom. Ved mi ho aj tak nejaky maliar zase pokresli krasnymi obrazkami. Potom natriem zase. Ten cement je lacnejsi ako vycifrovany plot. Myslis, ze je to blby napad?
Odpovedať
tak ako napisal stowasser treba plot od základu odizolovat / samozrejme nesmie byt zaklad pod urovnou terenu/. Potom mozes nanasat vrstvu takmer cohokolvek podla vkusu. Neohrozi ju vlhkost nasavana zakladom pripadne okolitou zeminou - /velmi pomoze drenazne kamenivo popri plote. Dalsia vec je vyber spravnych tvarnic - cize kvalita v tomto pripade rozhoduje. Na na zaver cloveka ktory sa vyhra s prácou a myslim ze aj plot z tvárnic stavany "na holo" sa moze pohladovo vydarit. Netreba zabudat na to za pri rastucej vyske plota rasu nezrovnalosti v tvarniciach. Peter
Odpovedať
Máme plot z tvárnic a vyzerá to dobre. Spravili sa základy, vytiahli sa tvárnice, ktoré sa zalievali betónom, plot sa odizoloval...potom dvakrát sieťka, kleber (aby omietka nepraskala) a nakoniec omietka a farba. Je vhodné mať okolo plotu kamienky alebo zasadenú trávu, aby sa fasáda nezašpinila ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
Profilova fotka
Dnes uz podobne ako DT robia aj podobne plotove tvarnice len su presnejsie ako DT ked budete stavat plot z DT moze sa stat ako mne ze vam donesu DT polozite ich vedla seba a rozdiel vo vyske jednej proti druhej bude 10 mm ale na to dnes existuje zrovnavaci kotuc do brusok s ktorym to prebehnete abude to vyrovnane len zasa je to prplacka a terba sa stym vyhrat vsetko zaleci od toho kolko chcete investovat do stavby plotu. Samozrejme ho pred stavbou treba odizolovat od zakladu a nemie byt izolacia pod urovnou terenu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?