Akú životnost má drevenný a kovaný plot?

Dobrý deň, prosím Vás vie mi niekto poradit? neviem sa rozhodnut aký plot dat k rodinnému domu. hodí sa mi tam viac drevenný, len sa bojím toho dreva. je s tým vela práce. manzel mi hovorí, že ked sa dobre drevo ošetrí, bude mat zivotnosť aj 10 rokov. je to pravda?? keby sme dali kovanu branu, tu musíme ako často osetrovať? dakujem za odpoved, poprípade mozte hodit nejaké inšpiracie ak niekto má. dakujem
Odpovedať
@jennyfer25 ahoj, my sme sa nedavno tiez rozhodovali nad tym, boli sme popozerat u pribuznych a priatelov, pytali sa na ich skusenosti a mozem povedat, ze ti co mali dreveny tak sa vyjadrili ze uz druhy krat by nedali, kvoli tomu ze to drevo po case vyzera nepekne. Sused ma tiez drevenu posuvnu branu a uz mu to hnije a rozpadava sa. Takze na zaklade tychto skusenosti sme urobili kovanu branu. V obchode kde sme kupovali tovar, nam radili dat to aj pozinkovat - aby nehrdzavelo, ale manzel nechcel lebo bratranec povedal ze staci to namalovat farbou. Tak uvidime ako dlho nam to vydrzi....
Odpovedať
@linda20111 ahoj , dakujem za odpoveď....tohto sa aj ja bojím aj ja, ze niečo spravíš a po 3 rokoch to uz nevyzerá tak ako si si predstavovala. mne osobne sa viac pači drevenny, je to také teplejsie. vy ste teda kupovali sami material a sami ste si ju aj zvarali?? viem, ze sa to zinkuje, ale ako dosiahnem tu ciernu farbu, čo maju vačšinou kované brany??
Odpovedať
@jennyfer25 jednoducho sa to zafarbi najprv manzel farbil zakladnou farbou (sivou) a potom farbil s ciernou. mame na to taku pistol alebo ako sa to vola co strieka farbu, aby bolo rovnomerne, nenatiera sa to stetcom.
Odpovedať
@jennyfer25 a ano, on to zvaral sam, aj sam navrhol vzor na brane, ktory pospajal s C a S kami co kupil v obchode. Je sikovny na take veci, aj ked nieje ta brana uplne na 1mm presna, su niekde odchylky ale tie nevidno volnym okom :)
Odpovedať
Profilova fotka
kovanu, pozinkovanu a natretu - prezije aj teba 8-)
Odpovedať
@lubosh55 to viem, ze kovana, pozinkovana a natretá prežije aj mna, ale ta cena.... ved prave preto zistujem ake su iné možnosti.....poprípade, ako sa vyraba tak kvalitna brana, nechcem nic extra, len hladke rovné linie.....
Odpovedať
Profilova fotka
odfotím zábradlie drevené po 17 rokoch, prší, snež a svieti naň slnko= nič mu nieje... ide o nárer...
Odpovedať
Kovana brana,kvalitne urobene vydrzi aj 100 rokov...kukni na niektore pamiatky...
Odpovedať
Profilova fotka
ja zváram kované len z jäklov, každý chce ľahké brány a lacné ploty =)
Odpovedať
Profilova fotka
Drevo, agát. Kašlať na farbenie, údržbu, vystaviť ho poveternostným vplyvom, chytí svoju šedo čiernu patinu a splinie z okolitou zeleňou. Nemusíš sa nič starať a vydrží 30r v pohode. Idem s neho robiť obklad na dom a terasu. Načo byť otrokom náterov, nakoniec výsledok aj tak nevyzerá na 100%, ba dokonca niekedy aj umelo....Môj názor ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Tiež vyrábam kované brány a doporučujem každému zákazníkovy výrobky žiarovo pozinkovať a nastriekať práškovou farbou.Je pravda,že je to nákladnejšie,ale aj náročnejšie na výrobu,no máš naveky pokoj od natierania a nemusíš sa báť,že Ti to zhrdzavie lebo žiarové zinkovanie je aj z vnútra joklových rámov,musia byť odvrtané aby sa zinok dostal dovnútra.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dobry den ja mam na plote tiez par rokov drevene dosky a su v pohode , dolezite je investovat do kvalitneho nateru radsej 2-zlozkovy ako 2v jednom dnes su na trhu natery roznej kvality,myslim ze ked investujete do nateru min 5-10 rokov bude s drevom pokoj len to terba aj 3x natriet ja konkretne som na svoj plot nater zn Bori ktory patri do strednej triedy 2-zlozkovy a natrel som 1 krat hrubovrstvou lazurou a 2x tenkovrstvenou lakovou lazurov a je to v pohode aj ked mate pozinkovany kovany plot a na nom nater, stane sa vam ze ho odriete a tiez ho musite pretriet aby to odrete nesvietilo ako baterka vsetci co byvame v rodinnom dome musime ratat s tym ze DOM od nas bude pozadovat casom nejaku udrzbu , v roznej forme ci ju urobite svojpomocne alebo zavolate odbornika je na kazdom z nas, ale s tymto musime pocitat .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Ahojte, potreboval by som poradit od niekoho kto uz byva vo svojom dome ohladne oplotenia a vstupne brany do domu. Hladame kovove oplotenie a so vstupnou branou, ktore by sa nam hodilo k celkovemu dizajnu domu. Predpokladam, ze budeme davat branu do kolajnice na pohon na zasunutie od boku. Hladam branu, ktora je rychla na jednoduchu konstrukciu a ktora je odolna voci poveternostnym podmienkam, mate niekto skusenosti s kvalitou kovovych vstupnych bran do domu? Ako je to vlastne s pohonom na takuto branu, je to v cene ponukanej brany?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
@gabrisko22 ako si dopadol? my tiež zháňame teraz bránu.....poraĎ
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?