Ako urobiť betónový kanál?

Profilova fotka
Mam na zahrade postaveny oporny mur a steka k nemu voda. Chcem nad murom pozdlz neho vybetonovat betonovy rigol, ktory zabezpeci, aby vodu odviedol prec a aby nevtekala do muru. Poradi niekto, ako co najlepsie taky kanal vybetonovat? Aku hlboky jarok nan vykopat (postaci 10 cm?) , resp. treba pod beton nieco dat? Alebo mozem davat beton priamo na zeminu? Dakujem.
Odpovedať
Stefan myslel asi nieco taketo: http://www.terrabella.sk/cestne-prvky... Vyhoda je, ze sa to da rozobrat a ak si das zalezat pri ukladani, nemusis mat strach, ze by to prepustalo velke mnozstvo vody do podlozia. Pripadne kup elasticku sparovaciu hmotu a zasparuj to. Urcite nejake betonovanie nedoporucujem.
Odpovedať
Profilova fotka
pouzi odvodnovacie drenazne plastove rury bezne dostupne v stavebninach ,zakopes spravis spad a odvedies neziaducu vodu
Odpovedať
Väčšinou nestačí odviesť len povrchovú vodu,ale ako písal ajvenhoe treba odvodniť do hľbky-vykopať pozdľž múra zabaliť drenážne plast. rúrky to je dierované geotextíliou,položiť do spádu a zasypať hrubším štrkom. Keďže voda aj povrchová cez štrk vsiakne a rúry ju odvedú netreba ani žľab na vrchu...
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser @stefan037 Nad tym som rozmyslal, ale su prilis velke a mensie sa nerobia. Tie mi tam nevojdu, nad murom ma pozemok uz sused, mam tam priestor nejakych 15 cm. A okrem toho mur mam 13 metrovy na dlzku, vyslo by ma to dost vela. @ajvenhoe @dodok drenaz je pod murom, staval som ho zo systemu stavoblock, mur je cely vyplneny strkom a pod nim je drenazna rura. No vyrobca doporucuje odviest nad murom zrazkovu povrchovu vodu, aby donho nevtekala,a to prave nejakym zlabom.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
@stefan037 Su, za nejakych 12€ meter, a 170 € nemam chut tam davat. Za 50 € si to mozem vybetonovat, len neviem ako hlboko ist s tym betonom a ci to davat priamo na zeminu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@johny18 ako ste s odstupom času spokojný so stavoblockom? drží ten múrik, neprevaluje sa? prípadne iné problémy. Budem riešiť oporný múrik cca 1m a uvažujem aj nad takýmto niečim. ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?