Ako spevnit stlpiky na pletivo.

Mam kupene pozinkovane stlpiky na pletivo priemer 48. Ked uz ich mam tak ich pouzijem, no chcem ich spevnit, pretoze manzelka rozmysla dat zelenu textiliu na plot od suseda, kde je bordel. Ja moc nie som za tieto textilie ale no tak suhlasim. Tu je problem, ze mi moze stlpiky vykrivit, aj ked su v dostatocnej hlbke .. Mate radu ako tieto stlpiky spevnit? Rozmyslal som do nich naliat riedky beton, no neviem ci je to dobre riesenie, aby mi to nezacalo hnit z vnutra, predsa len je v betone vela vlhkosti a kym by sa vyparila zo stlpika..dik
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@dzonyby v betóne oceľ nehnije, až nad ním
Odpovedať
Taký vietor na Slovensku ešte nefukal aby vyhol tvoje stĺpiky aj s tou textíliou. A ani nebude ďalších 100 rokov a potom ti to už bude jedno... :-D :-D :-D
Odpovedať
@milos35 no by si sa cudoval. Uz tu par ludi otom pisalo.
Odpovedať
@jan45 takze kludne stlpik mozem betonom vyplnit?
Odpovedať
@milos35 tak ty si dobre mimo...
Odpovedať
@dzonyby ja to budem robit rovnako a mam este nastavbe rozne roxory a pod. co mi iba zavadzaju a su nepouzitelne tak presne viem kde ich dam ale hlane preto ak.by aj auto doneho jemne buchlo pri cuvani a tak. Ale ci to pomoze alebo sa iba horise bude potom stlpik narovnabat sa uvidi :)
Odpovedať
@dzonyby kontrolná otázka: čo je pre teba "dostatočná hĺbka", ďalej - aký priemer pätky, aký rozostup stĺpikov. aká výška pletiva a siete.
Odpovedať
@worker_falcon dostatocna hlbka cca.70 az 80 cm...rozstup stlpikov a vyska, mam vsetko poriesene, pozistovane, aj hustotu textilie.. riesim iba pevnost stlpikov.. Tie su mojim problemom.
Odpovedať
mnohi odporucaju si zohnat lesenarske trubky a take stlpky vyrobit..lebo tie kupovane stoja za velke kulove...
Odpovedať
@radoslavc viem, ale teraz riesim ako spevnit tie stlpiky, ktore uz mam.
Odpovedať
@dzonyby čo keby si odpovedal? potom by som ti poradil. priemer pätky, rozostup stĺpikov, výška, hustota siete, počet napínacích drôtov, spôsob uchytenia ND, spôsob a hustota uchytenia pletiva, spôsob uchytenia siete. nejde iba o pevnosť stĺpikov... Riziko nie je iba ich ohnutie.
Odpovedať
@worker_falcon nejde iba o pevnost stlpikov tak ako si povedal, ale este raz, riesim tu iba to. Ostatne mam poriesene, zistene.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Minimálne 50 cm hlboko predvŕtať so zemným vrtákom a zaliať do betónu. Nič viac netreba
Odpovedať
Profilova fotka
@dzonyby Ak chceš spevniť len samotné stĺpiky tak si daj nastrihať z plechu pásovinu aspoň 4-5 mm hrubú, presne takej šírky ako svetlý priemer stĺpika. Vložiť dnu a na koncoch bodnúť. Ináč už kúpenú rúrovinu nespevniš na ohyb. Ak chceš ochrániť zvnútra stĺpik tak vystriekať nejakým asfaltom. Niečo také ako sa dáva na nástrek dutín v aute
Odpovedať
@dzonyby aha. tak jo. ako sa hovorí, múdremu neraď, mocnému nedvíhaj.
Odpovedať
@miroslavzbj pasovina ti spevni stlpik iba v jednej osi. Co ked ta svina vietor bude fukat kolmo na orientaciu spevnenovacej pasoviny? Mal si pre @dzonyby doplnit, ze pasovina ma byt umiestnena kolmo na pozdlznu os plota, a bude stacit ak bude spevnene nacitlivejsie miesto,, to je miesto votknutia do betonu + nejakych 20 - 30 cm vyssie ;-) Ak sa teda pre take riesenie rozhodne.
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 a ked vyvracia bilboardy je to aky vetrik??
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 https://static.4nets.sk/photo/34/6341... @dzonyby vyplnit betonom, tym praveze zamedzis prehnitiu.
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Áno, spevnenie vtedy bude len v jednej rovine. Bohužiaľ, ak je stĺpik s malou hrúbkou steny čo ovplyvňuje pevnosť na ohyb, tak tam už veľa nevymyslíš. V pozdĺžnej rovine stĺpiky vystužiť zavetraním a v priečinom tou skrytou pásovinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Nemyslím, že je to dobrý nápad ten betón. Na takom malom priemere ten betón nemá žiadnu pevnosť. Betón má vysokú pevnosť v tlaku ale nie ohybe. Akurát popraská a bude držať vlhkosť. Môžem sa mýliť ale je to môj názor. Zbytočne pracná robota bez výraznejšieho efektu.
Odpovedať
Profilova fotka
@miroslavzbj nuz ty mas nazor ja skusenosti :)
Odpovedať
@miroslavzbj mas uplnu pravdu, len ked je to tak, ze zakaznik chce co najlacnejsie ploty, tak preco by sme mu nevyhoveli. A ako mu vyhovieme? Pouzijeme menej materialu :-S Aj ked mozno s tymto riesenim nie sme celkom stotozneni... Aspon niektori vyrobcovia, dufam, nie su stotozneni... A velka vacsina ich zakaznokov ani matne netusi o com tu my dvaja melieme
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 Poznám dôverne niektoré myšlienkové pochody ľudí. Vlastním konštrukčnú kanceláriu so zameraním primárne na oceľové konštrukcie. Niektorí ľudia kvôli tomu aby ušetrili neváhajú ísť do extrému a žiadajú veci čo ohrozujú nielen majetok ale aj životy.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Možno som sa zle vyjadril. Netvrdím, že ti to nepomohlo ale nie kvôli tomu, že si tam dal práve betón. Rúrky sa najlepšie ohybajú tak, že sa vyplní pieskom. Vtedy sa rúrka nezalomí ale pekne ohne.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzonyby určite, nedostupné časti oceľových konštrukcií elektro stľpov sa vypľňajú betónom. A spevnenie dosiahnete ak postavíte na každé tretie pole dva stľpiky vedľa seba a spojíte spojkami. Teda vedľa seba nie v smere plotu ale súbežne
Odpovedať
@jan45 zaujímavý nápad. Ale aj tak, vyrieši sa tým iba jeden slabý element. Zvyšných niekoľko je stále otáznych a rizikových.
Odpovedať
Profilova fotka
@worker_falcon pri kotvení v takej hlbke je to hmotnosť zeminy krát rameno ťažiska proti sile vetra a odpore pletiva. Stačí pár kríkov za plotom a už sa pomery zmenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@dzonyby vylej to betonom , ziadne pasoviny a hluposti, ak tam das beton ten ma silu v tlaku a nedovoli oceli sa ohnut,
Odpovedať
Profilova fotka
Napadla ma taka blbost :$ vysypat to pieskom vnutri? Ci fakt blbost?
Odpovedať
@jblaze rozmyslam nad tym, len som si to chcel overit..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?