Ako "skraslit" mur od suseda?

ahojte, mame dom v radovej zastavbe, jeden sused je dost svojrazny, jeho "dom s pristavbami" vlastne je na hranici pozemku a teda zial po celej dlzke nasho pozemku, vysoky je aspon 3m a nevyzera vabne. Nedovoli nic prichytit na svoju fasadu ani sa jej dotknut, ma tam i nejake sklobetony smerom k nasej zahrade. Sirku pozemku mame len 8m, cize nehrozi nejake sadenie tuji. Ale ked sa na to mam pozerat z buducej terasy, tak premyslam, co s tym.. Nejake napady? :)
Odpovedať
natiahni si 30 cm od jeho mura nejaku drotenku, pripadne plot s riedkym pletivom a nasad k tomu popinave dreviny. Na zaciatok kym dreviny prerastu pletivo nasad tam popinave letnicky, tie to aspon na leto zamaskuju. Ked uz nic ine, tak fazulu sarlatovu, ozdobne tekvicky, uhorky...
Odpovedať
@shmoulinka1 Zacal by som so susedom dialog, ze raz si bude chciet nieco robit s fasadou, tak bude chciet od teba pristup, tak ze ci chce spalit mosty. Lebo ak spravis co odporuca @zita19 - co samozrejme mozes, tak bude jeho fasada nedostupna. A ak bude chciet na nej daco robit, ma sice na to zakonny narok, ale musi potom vsetko dat do povodneho stavu, co sa nebude dat, ak tam budes mat rokmi rastene popinave rastliny..
Odpovedať
@cache so susedom je dialog vyluceny, ma svoje psychiatricke diagnozy..co sme nevedeli pred kupou.. je nevyspytatelny
Odpovedať
Profilova fotka
@shmoulinka1 nič iné ako radi @zita19 nemôžeš. Možno ešte nejakú drevenú za stenu postaviť... Inak ak ti nedovolí nesmieš ani nič opierať, ani natierať.
Odpovedať
@shmoulinka1 Predpokladám, že keď si kupovala dom, tak si videla, že susedov dom je na hranici pozemku aj s tými prístavbami. Vtedy ti nevadilo pozerať sa na jeho dom? To, že nedovolí nič uchytiť na svoju fasádu je len logické. Ani ja by som ti nedovolil nič zavesiť na moju fasádu. A neverím, že v opačnej situácii by si bola nadšená, keby ti sused na fasádu nalepil nejaký drevený obklad.
Odpovedať
@chrobak7 ano, ale jeho dom je zrucanina nie bezna obyvatelna stavba, vela pozemkov na vyber v BA nie je, takze aj ked sme videli, ze v takom priestore normalny clovek nemoze byvat, rozhodovala cena.
Odpovedať
@shmoulinka1 Stále je to jeho dom. Pre niekoho z Beverly Hills by tvoj dom bola neobývateľná zrúcanina. A čo keď tam má sklobetóny? Aj to ti vadí?
Odpovedať
Dreviny 30 cm od suseda sadiť nemôže, aj keď je múr na hranici pozemku, lebo by to mohol sused napadnúť (po čase korene, konáre...). Ja by som susedovi navrhol, že mu tú stenu opravím, keď je taký, aj za svoje, keď to chcem mať pekne @shmoulinka1 Foto by nebolo, či je to až tak zlé...?
Odpovedať
fotka by sa veru zisla. ako nie je tam priestor na ziadny dialog, ze by ste sa nejak dohodli? prakticky aj z pravneho hlasdiska na jeho stenu, majetok nemozes pripevnit nic. ale mozno by sa tam zmestil nejaky ratanovy plotik, ci?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?