Ako pridať wifi ovládanie pre Nice Road 400

Profilova fotka
Zdravim. Mame pohon Nice road 400, kde by sme chceli domontovat wifi modul, aby sa to dalo z dialky ovladat. Viem ze existuje od Nice IT4WIFI modul, ktory len sa zastrci do RJ a nastavi sa a funguje, no stoji cca 100e. Viem ze existuju lacnejsie altrenativy -Sonoff 5V, ale ked pozerame na nete ten "plosak", tak netusime, co s cim by trebalo prepojit 🙄 nemate to niekto takto riesene, ze by ste popisali postup, popripade pofotili, co s cim poprepajat? Vopred dakujem
Odpovedať
1
2
@nikuska315 postaci ked budes spinat kontakt co je na ovladanie pohonu tlacidlom, ale.to nebude tak porocile ako wifi predpokladam. P.s. ak memas stovec tak ti take somarinky metreba
Odpovedať
Aka je vasa predstava ovladania z dialky kolko metrov?ja nemam antenu len som dal kabel 2x2,5 cca 30 cm a je to vlastne len v motory a kusok je vyvedeny spod motora cca5cm a branu otvorim na 40m vzdialenost.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin25 mne ide o to wifi - otvorit aj z roboty, atd.. kazdopadne, hadam sa niekto najde kto to ma spravene s tym sonoffom, @sysell Ps.. stovec je, ale viem to aj inde pouzit, ked sa to da spravit za 5ku.. P.s.2: ver ze treba a ked ina moznost nebude, aj stovec investujeme
Odpovedať
@nikuska315 ked to bude tak ako spomina @sysell tak v tom problem nevidim.nebude to sice nijak smart pokrocile..ale na wifi to pojde a z prace s tym otvoris.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj.ja mám takto cez sonoff poriešené otváranie brány tiež,ale bránu mám Came.Ale v princípe by to malo ísť aj na tej vašej.Pozeral som manuál.Napájanie sonof jemožné zabezpečiť zo svoriek 4 a 1.4je GND,1 je +24v.Spínacie kontakty sonofu treba zapojiť na svorky 4 a 2. Prikladám nákres.Ak Sonoff spárujete,treba na nom nastaviť mod Inching na 1 sek.Snáď Ti to pomôže.
Odpovedať
Dlhe roky som neprisiel nato, k comu je dobre otvarat branu z prace :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Napríklad si mimo domu,v práci,a niekto Ti niečo donesie,potrebuje to zložiť vo vnútri,poprípade ti nejaká firma niečo príde robiť,a ty musíš byť v práci,bez možnosti čerpať voľno alebo dovolenku.Tých prípadov je viac.
Odpovedať
Profilova fotka
@similsk dakujem pekne, pozreme sa nato
Odpovedať
https://www.umakovshop.sk/rollkit-pre...
Odpovedať
Profilova fotka
@matoztt a možno nie otvárať, ale zatvárať. Vlani sa mi stalo, že išiel ku mne kamarát, volá mi, že kde som... Ja že 80 kilometrov z domu. Vrj nech nesrandujem, že mám otvorenú bránu... Ked som odchádzal, zabudol som ju zatvoriť. Proste sa občas stane aj take. Odvtedy som prišiel aj na to, že ta brana moze mat aj taku funkciu, ze automaticke zatvorenie ale vtedy to este nebolo aktivovane
Odpovedať
Ja som objednal s aliexpresu podobne ako sonof. 18 dolarov to stalo este to nemam. Ale napajanie 220 klasika plus dva kable na zopnutie a cidlo aby aplikacia vedela ci to je otvorene alebo zavrete. Je tam aplikacia kde su zaznami kedy to bolo otvorene zavrete casovac kedy otvorit atd atd.. Wifi gate opener zadaj na ali a je ich tam vela typov aj vela cien.
Odpovedať
@lukas2589 ten nice pohon kde by si to pripojil ma myslim len 2 kontkaty nerozilisuje vstup za zatvaranie / otvaranie, preto sa tymto neda detekovat ci zatvaras alebo otvaras, preto bude treba original riesenie alebo kameru a cumiet co branan robi..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Osobne by som to spravil s ESP-01 modulom za $2
Odpovedať
@matoztt budes tym strasit manzelku..akoze uz si nedaleko a hned prides :-D
Odpovedať
@nikuska315 ahoj, na aliexprese za 18€ kupis celu sadu. Daj do vyhladavaca e-welink wifi garage door. Akurat som to zakladal minuly tyzden. Vyhoda je ze aj tebou spominanu sonoff ide cez tuto apku a ak mas viac zariadeni od nich mas to pod jednou aplikaciou. Dokonca mi to ide aj na hlasove ovladanie cez google home respektive google asistenta
Odpovedať
@sysell ten stav otvorene / zatvorene riesi ta skatulka. Dva kable na konci dva magnety. Na motor pripajas len 2 kable tie "skratove" ktore to spustaju. Napajanie napojis na napajanie motora hotove.
Odpovedať
Profilova fotka
@stokibb cize taketo nieco, ano? #Aliexpress € 19,58 20%OFF | WiFi Wireless Remote Control Garage Door Opener For EWeLink Intelligent Timing Garage Door Opener https://a.aliexpress.com/_d8EEe6E Vyzera to tiez fajn riesenie.. Cize ty to uz mas namontovane a vsetko funguje ako ma? :)
Odpovedať
@nikuska315 presne tak, objednaval som 2 k. 1ks na rolovaciu branu do garaze a 1ks na vonkajsiu branu a obidve idu paradne. V apke si ich nazves ako chces a potom uz len pouzivat. Len pozor aby dane miesto bolo pokryte wifinou. Na vonkajsej brane som uste dokupil za 3€ konvertor napatia z 24V na 5V kedze von na nice pohon som nemal zasuvku. V garazi na motor to nebol problem tam klasicky som to napojil cez adapter na nabijatie telefonu na zasuvku v ktorej je aj zapojeny motor cez klasicky rozbocovac.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@similsk ahoj, nakoniec sme objednali ten modul z Ali, dnes dorazil, zapojili sme ho podla tvojho obrazku ,pridane do Ewelink appky, Inching nastaveny, ale branu neotvara / nezatvara :( Je mozne ze by sme NO kontakt mali zapojit inde ako na svorku c.2 na motore? Btw, v 2 nebolo nic zapojene doteraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska315 Ahoj.V prvom rade,ak dáte povel cez Apku E-Welinknk,relé na module Sonoff cvakne na 1 sekundu? Ak relé zopne na 1 sekundu,Tak to odpojte od brány,a skúste na samotnej svorkovnici pohonu brány prepojiť kúskom drátu na 1 sekundu pin 4 a Pin 2.Brána by sa mala otvoriť,respektíve zatvoriť,ak bola otvorená.Ak toto bude fungovať,skúste si pozrieť,či ste to dobre zapojili.Ešte prikladám obr.pohonu.
Odpovedať
Profilova fotka
@similsk vdaka za ochotu :) Ano Sonoff cvakne, ale brana sa neotvara / nezatvara. Ani s tym kuskom kabla medzi 4 a 2 :( Neviem, ale domnievame sa ze to bude suvisiet, ze je tam pripojeny aj magnet, ktory je na branke, aby sa brana neotvarala, ked je branka otvorena, tento magnet je zapojeny do 4 a 3, skusali sme to odpojit, ale ani tak to nefungovalo (pri odpojenom magnete to neslo ani ovladacom).
Odpovedať
@nikuska315 treba rozlisit zariadenia- ked nieco odeberies alebo pridas. Napr foto, magnet, wifi
Odpovedať
Profilova fotka
Ten magnet by mal blokovať otváranie brány,len pokiaľ je otvorená malá bránka,aby do nej veľká nevrazila.Pokiaľ je malá bránka zatvorená,tak by to malo fungovať.Skôr asi ešte treba v menu el.brány naprogramovať /povoliť/ to tlačidlo.Ale až tak brány Nice nepoznám.Na pohonoch Came to je jednoduché.Ešte si skúsim prečítať manuál.Ale v Sonoffe ,ak relátko cvakne na 1 sekundu,chyba nieje.
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska315 Ešte ma napadlo,vy keď ste to skúšali,mali ste si tie dráty vybrať z pohonu von,a všetko zakrytovať a zasunúť tú páčku na kryte.Pokiaľ to nie je zakrytované a zasunutá tá páčka,tak pohon nefunguje.
Odpovedať
Profilova fotka
@similsk ako som pisala, rele zopne, ale nic to s branou nerobi, vsetko ostatne funguje ako doteraz, len toto nie a nie rozbehat.. a nevieme sa dopatrat k tomu ako to povolit, potvrdit v pohone..
Odpovedať
@nikuska315 nacitat celu riadiacu jednotku odznova
Odpovedať
Nie su to nahodou kontakty 1 a 2? Pripadne pozriet nastavenie funkcie step by step?
Odpovedať
Profilova fotka
@mmjoy99 presne tak ! Miesto 4 GND + 2ky sbs to trebalo zapojit do 1ky svorky a 2ky na RJ a funguje to. Diky vsetkym :)
Odpovedať
Profilova fotka
@nikuska315 Tak ste to poriešili .Zaujimavé,že to je zapojené medzi svorky 1 a 2,pretože v manuali je schéma,ktorú som sem dal pár príspevkov vyššie,a tam je ovládacie tlačidlo zapojené medzi 4 a 2.Já som na mojej bráne Came pripájal výstup Sonoffu paralelne na toto ovládacie tlačidlo. Ale hlavne že to funguje.
Odpovedať
Je starsia a novsia verzia pohonu. Na starej to je ako pisete. Na novsej je to 1 a 2.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?