Ako oplotiť pozemok?

Je niekde predpísané, z ktorej strany by ste si mali oplotiť pozemok ? Od pravého suseda alebo ľavého suseda ? A ak je ten plot váš, má byť v strede hraníc pozemkov alebo na vašom pozemku ?
Odpovedať
Myslim, ze to je vec dohody susedov.
Odpovedať
Čím viac opiješ suseda, tým skôr sa s ním dohodneš.. no
Odpovedať
v jednej diskusii som čitala, že ak sa postavíš čelom k svojmu pozemku, tak po pravej strane by mal byť tvoj plot. Ale najlepšie ak sa da , tak po vzájomnej dohode medzi susedmi. najhoršie je ak obaja susedia čakajú kedy oplotíš pozemok
Odpovedať
dvaja ľudia mi povedali že ak stojím čelom k svojmu pozemku tak po pravej strane a dvaja zase po ľavej :-| Myslela som, že na toto myslaeli v nejakom zákone 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ty by si mala robiť plot na lavo ak stojíš čelom k pozemku.
Odpovedať
Profilova fotka
my máme plot po ľavej strane, keď sa postavíme čelom k pozemku..
Odpovedať
no my staiame ceyz, nam povolil sused stavat na hranici tak som teda povedala, že postavime plot
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Nikto ta nemôže donútiť urobiť oplotenie a tak isto nikoho nemôžeš do oplotenia nútiť ani ty!
Odpovedať
@lacino42 je to síce pravda ale niekedý ti to môžu súdy nanútiť. Napríklad ak chováš psa ktorý neustále uteká, alebo farmáriš a máš doma sliepky, toré zabehujú a strpčujú život susedom, môže ti súd uložiť povinnosť oplotiť si pozemok. A čo sa týka ostatných vecí, tak ani ľava ani pravá nikde to nie je dané. Musíte sa dohodnúť.
Odpovedať
@oondrejj zastrelíš psa, sliepky zješ:))))) , tiež psa môžeš mať na reťazi, aj sliepky môžeš mať na reťazi:)))))))))))) Taktiež môžeš pre psa urobiť koterec, pre sliepky kurín s výbehom atď...Tiež tvoj pes nesmie ohrozovať suseda, sliepky robiť škody. Tomuto musíš zabrániť, ak si to tvoje okolie želá! Ku stavbe plotu ta nikto nemôže donútiť!!! Samozrejme, ak si sused neželá, aby tvoj pes a sliepky behali po jeho pozemku, musíš tomu zabrániť TY!!!!
Odpovedať
@lacino42 ako nam povedala profesorka v škole raz čo nas právny predmet učila. V prípade že niečo vnikne na Váš pozemok, nechem Vás naviesť ale pustila by som psa. Pokiaľ sa nedostane od z Vášho pozemku preč tak ste nič nespáchali. Samozrejme sa nikomu nepriznajte, že ste ho pustili úmyselne :D len pre zvedavosť čo sa uči v školách :D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Sused si dával minulý rok lacný betónový plot, ja drahší. Po zime a mrazoch má už teraz s plotom problémy. 1 - nekvalitná montáž, stlĺpiky krivé, 2 - Vyteká hrdzavá voda výstuže. Som zvedavý ako dlho vydrží. Ja som pre istotu na plote nešetril a môj aj po zime je ako nový. A pritom sa mi na začiatku posmieval, že koľko som ja dal za plot, pritom bol drahší s montážou cca o 30 % na faktúru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
pre zaujímavosť, moji kamaráti stavali aj este dostavujú nový dom...počas víkendu, keď boli mimo ich vykradli nebývali tam, ale ukradli nejaké vrtacky, miešačku, náradie a policajti prvé čo riešili : keďže nemáte plot...nedá sa nič robiť....aj so niekde čítala, že poisťovňa to nechce riešiť, keď potencionálny zlodej má voľný prístup na pozemok. takže oplotenie je veľmi dôležité aj z tohto hľadiska...aj keď provizórne. Čo sa týka oplotenia, ktorej strany, nikde v zákone nie je uvedené, ktorá strana je vaša, ktorá susedova, stačí sa dohodnúť. Najlepšie je, keď je plot celý váš a je na vašom pozemku, čím sa samozrejme oberáte o m2 a finančne je to náročnejšie, ale máte taký aký si urobíte.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
podnikos1 kto chce kúpiť kvalitný plot musí si dať pozor na polské ploty, ktoré niektoré slovenské firmy predávajú ako "kvalitné slovenské výrobky"- PX trade zo Žiliny vozia z Poľska, Hugino je z Poľska , Beves sú poľské ploty kamélie vozia z Poľska a Malženice vozia a mnoho daľších o ktorých ani nemáme tušenie.....a na severe a východe Slovenska takmer všetci.....Firma Harašta z Česka robila oplotenie pre mesto Vrútky na Kafendovej ulici- tento plot sa po pol roku už rozsýpa...tiež kvalita na "vysokej" úrovni, ale všetci menovaní výrobcovia klamú, že majú najlacnejšie, najkvalitnejšie a certifikované ploty... Takže tí hlúpejší sa pozerajte iba na cenu.. Ani jeden z týchto predajcov Vás neupozorní že sa jedná o betonový plot z Poľska A kto tomuto neverí nech si prezrie napr. firmu Hugino v obchodnom registre a ten má činnosť iba na kúpu a daľší predaj, žiadnu betónovú výrobu...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?