Aké je negatívum poplastovaného pletiva?

Dobry den, mam dotaz ohladne starnutia vrstvy plastu na poplastovanom pletive, pozeral som cez google ale nic detailne som nenasiel. Ma niekto skusenosti ako sa ten plast na pletive sprava s odstupom casu? Ci to popraska a olupe sa, pripadne ako dlho vydrzi, alebo rozdiely v kvalite poplastovania. Vdaka.
Odpovedať
To zavisi asi kus od kusu, ci narazite na dobry vyrobok alebo nie. Sused ma plot uz 10 rokov a stale je ako novy. Z pletiva som este nevidel odlupovat sa plast, ale par takych stlpikov som uz videl. Ja by som sa toho asi nebal. Vydrzi to urcite dlhsie ako pozink. (pri ktorom je ale vyhodou to ze sa da natriet)
Odpovedať
Pokial je kvalitny poplast tak vydrzi- uz len najst taku firmu, ktora ho ma. Tu plati, ze vyrazne lacnejsi poliak to asi nebude :-D
Odpovedať
Zbezne som to riesil, budeme robit plot. Cenovo su velmi podobne s tym rozdielom, ze kym pri pozinku mas 100% hrubky drotu kov, pri plaste je hruba vrstva plastu prave na ukor hrubky kovu. Antikorozna ochrana je OK. Mozny problem - ak mas vacsieho psa, tak ten tenky zeleny plot rozobere jak bicykel. Nasi maju stavacov a poradili si s tym plotom ako nic.. Doslova vyrovane droty povytahovali z plotu.. Susedova strana plotu je len pozink, ten nerozobrali, ale podhrabali.. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@niless Poplastované pletivo má viac výhod než nevýhod, aj keď nejaké tu sú. Napr. viac sa zanáša nečistotami a potom v niektorých úsekoch je vidieť časom čierne miesta. Časť umyje dážď, ale nie všetko. Je dostatočne pevné a zároveň ľahké a pružné, pokiaľ si overíte, že pod plastom je pevný pozinkovaný drôt. Je tu výhodnejšia cena, nemusí sa natierať, lepšie sa s ním pracuje. Pružnosť takéhoto plota je výhodou pri práci, ale nie pri mechanickom poškodení ako napr. psom. Určite Vám vydrží.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?