Aké drevo na plot pri vodorovnom uložení?

Aké drevo na plot - vodorovné uloženie? Pôvodné je smrek v dľžkach až do 4m, výška 13,5cm, hrúbka 3,5cm.Stĺpiky nechcem prerábať ostávajú pôvodné.
Odpovedať
@boobo mäkké, lepšie odoláva vlhkostným výkyvom. Ak chceš bez povrchovej úpravy, tak sibísky smrekovec alebo červený smrek, prípadne agát, ale tam je podstatne vyššia cena.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav jak možeš spojit "makké" a "agat" do jednej vety :D
Odpovedať
But cerveny smrek alebo borovica maju v sebe viac zivice preto by mali vydrzat dlhsie ale treba ich pred pu natriet buchemitom proti hubam cervotocom a zacernaniu
Odpovedať
Profilova fotka
Keď sme pri drevenom plote...Aké sú zvukovo izolačné vlastnosti dreva oproti betonovému plotu? Potrebujem zvukovú barieru pred dom - drevo alebo beton dielce, beton tvarnice? Bez ohľadu na cenu ide o zvukovú izoláciu...
Odpovedať
@veja79 Počítaj s tým že zvuk sa bude odrážať od vášho plota cez cestu k fasáde domu oproti alebo plotu a späť. Máme okná dvojsklo a po10rokoch počujem autá ako pri starých.
Odpovedať
@marco1018 nijako, pretože som to nespojil v jednej vete. v prvej vete píšem o najvhodnejšom dreve v prostredí a v druhej vete pojednávam o tom aké drevo sa dá použiť bez povrchovej úpravy. Čaro slovenčiny, každá veta môže pojednávať o niečom inom. Stačí čítať a rozumieť písanému textu :-) @veja79 čím masívnejšie tým viac tlmí zvuk šíriaci sa vzduchom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?