Železobetónový monoliticky strop/deka 2x

Poradte ako co NAJLACNEJSIE vyriesit "šalung" deky 1NP (cca 120m2) a nasledne deky 2NP (cca 75m2). Aky material pouzit? Ak by som pouzil velkoformatove dosky - obalovky, preglejky, osb ... aka by mala byt ich minimalna hrubka? Pripadne poradte nejaky iny efektivny/lacny sposob. Predpokladam, ze prenajom debniacich dielcov na 2 deky by bolo dost nakladne.
Odpovedať
Profilova fotka
Požičanie debniaceho systému vás vyjde cca o máličko viac ako keď si budete kupovať dosky vzpery atd .
Odpovedať
@gazzz najvacsie OSB dosky su 2x3m, takze to bude treba nadpajat a podobne. chces to robit sam? ja som sa po zvazeni vsetkych pre a proti rozhodol pre 5cm hrube filigranove dosky na celu sirku stavby, ktore staci podlozit stojkami. da sa po nich hned chodit, da sa na ne pokladat vzduchotechnika, pripadne stropne chladenie/kurenie, elektrika a podobne a potom sa riesi len salung zo stran.
Odpovedať
@bozsky_kaja bola tu uz aj taka uvaha pouzit filigranove dosky, alebo iny montovany system. Ale koli tomu ako je cely dom rieseny by som sa aj tak nevyhol kombinacii s monolitom (prekrytie balkonu, riesenie deky 1NP pod balkonom atd). No a samozrejme zmenit celu statiku v projekte. Sam to urcite robit nebudem. Mam chalaniska tesara. Len hladam najlacnejsi material na salovanie v snahe usetrit. @antonmesaros prave preto sa teraz snazim zistit aka je najlacnejsia moznost urobit to alternativne, aby som vedel porovnat s cenou prenajmom komplet debniaceho systemu.
Odpovedať
@gazzz ten balkon, resp. terasa nad obyvackou je velmi nestastne riesenie kvoli zatepleniu. pouvazuj nad tym.
Odpovedať
@bozsky_kaja je to v projekte nejak osetrene, nejakym inym izolacnym materialom. A je to tusime aj jeden z dovodov preco ma byt monolit, lebo je tam urobeny schod na deke koli zatepleniu bez schodu pri vychadzani na balkon. Uvazovat uz nieje nadcim, cca o 2 tyzdne zaciname. Nechceli sme strohu krabicu, tak aj preto je tam ten balkon.
Odpovedať
@gazzz ja som tiez planoval zacat uz o tomto case, este dorabam kurenie a dalsie srandy :-( drzim palce, nech to vyjde. ja som sa rozhodol pre krabicu, lebo moji rodicia a par dalsich znamych maju balkony na domoch a nevyuzivaju ich. ine je mat balkon na byte a ine na dome. vacsinou su vsetci na terasach...
Odpovedať
Profilova fotka
@gazzz Výrobcovia prenajímatelia debniacich systémov majú nastavené ceny tak aby sa neoplatilo robiť klasické drevenné.Drevenné sa oplatí len vtedy ak si zoženiete lacnejšie dosky a stojky .Býva to na predaj aj tu ,alebo na bazoši.Inak sa to moc neoplatí lebo je to náročnejšie na čas prácu rýchlosť montáže atd....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?